Fantastiske Van der Poel: Dejligt at slutte sæsonen med sejr
20. august 2018 13:44 af Mathias Mundbjerg Foto: Mitchelton - Scott

Mathieu van der Poel vandt i går sin anden etapesejr i årets Arctic Race of Norway, som markerer enden på hollænderens fornemme landevejssæson.

Mathieu Van der Poel var storfavorit forud for Arctic Race of Norway, men et solidt tidstab på 2. etape betød, at klassementsambitionerne måtte lægges i graven. Til gengæld vandt hollænderen suverænt 1. og 4. etape, ligesom det også var blevet til sejr på 3. etape, hvis ikke holdkammeraten Adam Toupalik var kørt alene hjem.

 

To etapesejre og en pointtrøje er også en slags gevinst, og Van der Poel er forståeligt nok også meget tilfreds med både sin egen og holdets kørsel i Norge.

 

”Det er fantastisk, at holdet kører sådan her, og det er også godt for moralen. Dette var mit sidste landevejsløb denne sommer, så det er dejligt at slutte landevejsæsonen med en sejr. Jeg er meget glad for det,” sagde Mathieu Van der Poel i vinderinterviewet efter løbets sidste etape, som Astanas Sergei Chernetski vandt samlet.

 

Van der Poels tre måneder lange landevejssæson har været helt utrolig med seks sejre ud af 15 mulige. Han blev hollandsk mester i juli, og for en uge siden var han tæt på at kunne skrive europamester på sit palmares, da han blev nummer to efter Matteo Trentin.

 

Der er altså ingen tvivl om, at potentialet og evnerne er til stede, men spørgsmålet er, hvordan det 23-årige supertalent forvalter dem. Han ved endnu ikke selv, hvordan han vil prioritere, men måske er både han og vi klogere om et år.

 

”Det er svært at sige. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg kommer til at gøre det i de store løb. Næste år vil jeg køre nogle klassikere, og så kan jeg sige mere om det. Indtil videre er det svært, fordi jeg aldrig har prøvet at køre dem,” siger han i et interview med Eurosport.

 

Mathieu Van der Poel skal nu forberede sig på endnu en omgang cykelcross i årets sidste måneder - en disciplin han blev verdensmester i for tre år siden.

DEL
KOMMENTARER