Europamester: Giro-etape er et mål, ikke en besættelse
28. december 2020 16:00Foto: A.S.O. / Alex Broadway
af Joachim Alexander Farshøj

Giacomo Nizzolo har vundet meget, inklusiv et europamesterskab i landevejscykling, men en etapesejr i Giro d’Italia er det aldrig blevet til. Den drøm lever dog stadig, om end italieneren bedyrer, at det ikke er en besættelse.

Annonce

Giacomo Nizzolo drømmer stadig om en etapesejr i Giro d’Italia, men drømmen er ikke en besættelse.

 

Den forsvarende europa- og italienske mester i linjeløb har to gange vundet pointtrøjen i Giroen, men det er, utroligt, nok, aldrig blevet til en etapesejr i hjemlandets Grand Tour, selvom han flere gange har været umådeligt tæt på - Nizzolo har faktisk én gang krydset stregen først, men den gang blev han deklasseret. Nu håber han, at den sejr kommer i 2021.

 

”For et par år siden, var en Giro-etapesejr noget, jeg ønskede mig ekstremt meget, og det påvirkede alle mine valg. Det er stadig et mål for mig, men jeg vil ikke have, at det bliver en besættelse, og det er det heller ikke. Jeg arbejder hårdt - hvis sejren kommer, kommer den, men elles vil jeg nyde andre sejre,” fortæller Giacomo Nizzolo til RaiSport.

 

Nizzolo skal i 2021 tørne ud for det nyskabte Qhubeka-Assos, der dog på mange måder er en videreførelse af Team NTT Pro Cycling, som Nizzolo kørte for i 2020. Nizzolo har tidligere været hårdt præget af knæsmerter, men i 2019 begyndte milaneseren at finde tilbage til fordums styrke, og det indtryk blev bekræftet i 2020, inden et styrt ødelagde hans efter sejrene ved EM og det nationale mesterskab.

INFO
Qhubeka Assos
Nyheder
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Video i artiklenFølg kongeetapen i Tyrkiet og sidevindsetapen i Spanien

Landevej

Jumbo-Visma-rytter diskvalificeret i Brabantse Pijl

Landevej

Sæt dit managerhold til Romandiet Rundt

Landevej

Nibali med brækket håndled: Tvivlsom til stort etapeløb

Landevej

Trentin efter tredjeplads: Stærkeste mand vandt

Landevej

Annonce