Annonce

Etisk Komité frikender Jess Jensen i næsten alle anklager
06. november 2020 15:00UEC
af Benjamin Blirup Cilleborg

I en rapport fremgår det, at Henrik Jess Jensen har forbrudt sig i 'good governance' ved tildelingen af Gran Fondo VM, men derudover finder komiteen ikke formanden skyldig i de resterende tre anklager. Bestyrelsesmedlem Bo Belhage får kritik for ulovlig lydoptagelse.

Debat: Skal cykelskift på enkeltstarter forbydes?

se mere cykling på

Trods nedlukning og løbspause i sommerperioden var der nok at skrive om i cyklingens uventede agurketid.

 

Over sommeren udviklede der sig nemlig en stor sag i Danmarks Cykle Union, da bestyrelsesformand Henrik Jess Jensen blev beskyldt for magtmisbrug og nepotisme.

 

Det forlød sig, at formanden forsøgte at blande sig i udvælgelsen af landsholdstruppen til de europæiske mesterskaber for juniorerne i 2018, hvor hans datter blev udtaget. Udover det forlyder det, at Bigla-Cervélo fik rabat på licens til fordel for, at Jess Jensens datter kunne få en enkeltstartscykel til lavere pris.

 

Derudover lød en beskyldning på, at formanden var med til at tildele Gran Fondo verdensmesterskaberne til Aalborg. Jess Jensen har været formand for den lokale cykelklub og desuden er afdelingsleder for Veje og Infrastruktur i Aalborg Kommune og skulle ifølge anklagerne have været inhabil.

 

Etisk Komité kunne ikke bevise omstridt episode

Derfor blev Danmarks Idrætsforenings Etiske Komité sat til at komme til bunds i sagen, og i går fremlagde komitéen så en rapport. I resuméet fremgår det blot, at Jess Jensen ‘burde have erklæret sig inhabil ved tildelingen af Gran Fondo og har ved henvendelser og direkte dialog bragt sig i situationer, som var med til at skabe berettiget tvivl om, hvilke interesser bestyrelsesformanden varetog.’

 

Samtidig står der i at resuméet, at 'Etisk Komité udtaler, at der i ledelsen i Danmarks Cykle Union (DCU) i nogle konkrete tilfælde er sket tilsidesættelse af good governance.'

 

Den Etiske Komité har ikke kunnet bevise episoden, hvor formanden ifølge den tidligere landstræner Catherine Marsal tvang hende til at udtage datteren. Dog forlyder det i rapporten, at Henrik Jess Jensen har tilsidesat ‘good governance’.

 

I punkt 67 forlyder det således, at ‘Henrik Jess Jensen ved sin direkte involvering i spørgsmålet om landsholdsudtagelse af sin datter til EM 2018 - der efterfølgende affødte ny bestyrelsesbehandling af kommandoveje - tilsidesat good governance, idet han har handlet på en måde, der vækker tvivl om hans upartiskhed, og som fremtræder som et forsøg på at fremme egne interesser på bekostning af organisationens interesser...’.

 

I punkt 74 finder komitéen ‘det ikke godtgjort, at Henrik Jess Jensen modtog en uberettiget rabat’ i forbindelse med enkeltstartscyklen, omend der i det efterfølgende punkt står, ‘at man som formand for bestyrelsen i et specialforbund undlader privat samhandel med en partner, med hvem forbundet har et sportsligt samarbejde’.

 

Bo Belhage får kritik af komitéen

I resuméet af rapporten bliver der også udtalt kritik af bestyrelsesmedlem Bo Belhages ‘beslutning om at foretage skjulte lydoptagelser, idet der ikke var tale om helt ekstraordinære situationer, der har kunnet begrunde nødvendigheden af skjulte lydoptagelser.’

Annonce

 

Belhage var i medierne for at udtrykke utilfredshed med håndteringen af sagen om Jesper Worre, der blev opsagt samarbejdet i arrangeringen PostNord Danmark Rundt. Ifølge Belhage blev bestyrelsen ikke inddraget i beslutningsprocessen, og derudover blev beslutningen holdt hemmeligt.

 

Under et bestyrelsesmøde optog Belhave skjulte lydoptagelser, og det er dette, som bestyrelsesmedlemmet får kritik for af komitéen.

 

Med undersøgelsen afsluttet ser det dermed ud til, at Henrikk Jess Jensen ufortrødent kan fortsætte på formandsposten.

 

 

Annonce

INFO
DCU
Nyheder
Henrik Jess Jensen
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: PostNord Danmark Rundt-ruten præsenteres klokken 14

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce