Etapevinderen Kuss: Vi var alle chokerede
16. august 2020 18:29Foto: A.S.O./ Alex Broadway
af Mathias Blohm

Det var lidt af et chok, der ramte i morges, da Jumbo-Visma offentliggjorde, at Primoz Roglic ikke ville stille til start på dagens etape i Frankrig. Overraskelsen var også stor hos Jumbo-Vismas øvrige ryttere, men Sepp Kuss udnyttede situationen til egen fordel ved at tage etapesejren.

Annonce

Efter fire dage med klassementsmæssige magtdemonstrationer, var vilkårene ganske anderledes for Jumbo-Visma på femte og sidste etape Critérium du Dauphiné.

 

Hollænderne havde været nødt til at trække løbets førende rytter ud af løbet, og dermed var løbet givet frit for resten af holdets ryttere, der udnyttede situationen til fulde.

 

”Efter i går var det lidt mærkeligt at vågne op i morges. Vi var alle chokerede, men det gav os også muligheden for at køre aggressivt. Det har været en af de hårdeste dage, jeg nogensinde har haft på en cykel. Det var bare lige på helt fra start,” lyder det fra dagens etapevinder Sepp Kuss.

Sepp Kuss vinder 5. etape af årets Critérium du Dauphiné - Daniel Martinez tager den samlede sejr

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Den unge amerikaner var med fremme hele dagen, og da der gik en smule taktik i den i den frontgruppe, hvor han sad, udnyttede han situationen.

 

”Jeg kunne se, at alle var virkelig trætte, og så kunne jeg drage fordel af at jeg ikke lå til i klassementet. Det er en virkelig god dag. Jeg har trænet hårdere end nogensinde, og jeg har det så sjovt på cyklen lige nu,” lød det fra den tidligere Rally Cycling-rytter.

 

Hvis ikke Sepp Kuss allerede var sikret en plads på Jumbo-Vismas Tour de France hold, så har hans solide præstation i Critérium du Dauphiné formentlig gjort det.

Annonce

 

Kuss har siddet som limet til sin holdkaptajn, Primoz Roglic, hele ugen, og da han i dag fik muligheden for at køre egen chance, imponerede han på ny. Med sig tager han da også en hel del, når det om 13 dage går løs ved Tour de France i Nice.

 

”Nu kan vi fokusere på Tour de France med et selvtillidsboost,” lyder det således fra Sepp Kuss.

 

Dagens sejr var amerikanerens sjette professionelle sejr, men hans blot anden på WorldTouren, efter han sidste år vandt Vuelta a Españas 15. etape.

 

Annonce

INFO
Sepp Kuss
Nyheder
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Criterium du Dauphine
Nyheder Profil Startliste Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Annonce

ANNONCE