Etapevindere udkæmpede stor sprinterduel
21. maj 2020 14:00
af Christian Frese

Frederik Jensen vandt en stor spurtduel med Kenneth Larsen og sikrede sig sin anden sejr i træk, da B-rytterne tirsdag aften lagde vejen forbi Innsbruck ved 3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Jensen deler fortsat den samlede føring med Alexandar Lander. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag, når vi viser 4. afdeling direkte fra klokken 20.00.

Se afslutningen på løbet i ovenstående video.

Kenneth Larsen blev under Feltet.dk Race Series kendt som B-klassens helt store spurtkonge, men i tirsdags fandt Fusion Development-rytteren sin overmand.

 

Frederik Jensen formåede nemlig at spurtbesejre Larsen og dermed tage sin anden sejr i træk ved Uno-X Cup. Kim Gydemand blev treer af de i alt 24 ryttere, som kom med til mål.

 

Jensen og Alexandar Lander fik begge 39 point ved løbet, hvorfor de to fortsat deler den samlede føring.

 

Larsen scorede flest point af alle ved 3. afdeling med i alt 40 af slagsen, hvilket placerer ham som nummer fire i klassementet lige efter Steffen Kruse Hansen.

 

I holdkonkurrencen har Fusion Development lagt yderligere luft ned til Køge SportsTerapi på andenpladsen. DanishBikeRiders er treer.

 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbet. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 26. maj med 4. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

 

Hvis du ikke fik læst om herrernes A-løb, kan du finde det her.

 

Etapereferat

Fire omgange på Innsbruckring var på menuen, da det tirsdag aften gjaldt 3. afdeling af Uno-X Cup på Zwift.

 

Godt 36 kilometer skulle således forceres med bakken Leg Snapper (400 m á 7,2 %) som den primære højdemæssige udfordring godt tre kilometer fra målstregen.

 

I alt mødte 166 B-ryttere op, heriblandt adskillige fra seriens to hidtil dominerende mandskaber, Fusion Development og Køge SportsTerapi.

 

Det var da netop også disse to hold, som greb fronten, da det store felt ramte Leg Snapperen for første gang efter fem kilometer.

 

Lennart Kruse, Søren Larsen, Alexandar Lander (alle KST), Kim Gydemand og Simon Hedegaard (begge Fusion Dev) førte an i et hæsblæsende tempo, som skabte den første udskilning.

 

Kruse og hollandske Tim Knieb rundede toppen med et lille hul til de nærmeste forfølgere, men på nedkørslen blev der skabt samling, og dermed skulle 40 mand spurte om de første indlagte point efter syv kilometer.

 

Her åbnede Martin Juul (TBR Racing) spurten, men som ofte set før var Kenneth Larsen (Fusion Dev) hurtigste mand, da han overhalede alle på de sidste 100 meter. Steffen Kruse Hansen (Fusion Dev), Lander og Thomas Skøtt (CK Aarhus) blev henholdsvis toer, treer og firer.

 

Spurten strakte gruppen, men ved målstregen havde de 40 ryttere igen samlet sig. 15 sekunder senere fulgte en forfølgergruppe på 18 ryttere.

 

Anden omgang

På anden omgang tog frontgruppen sig en mindre puster, og det tillod forfølgergruppen at nærme sig. Men de 18 mand formåede akkurat ikke at få kontakt før bunden af Leg Snapperen, hvor frontgruppen løftede tempoet voldsomt.

 

Igen var det særligt KST, som tog initiativet med flere ryttere blandt de forreste, men splittelserne i feltet var betydeligt mindre end på første tur over bakken.

 

Gydemand, Lander, Davur Magnusson, Mikkel Staunsholm (Vision), Thomas Vejle (Sydkysten), Hans Jessen Andersen (DBR) og Jacob Hansen (KST) rundede toppen som de første i det 38 mands store felt.

 

I den efterfølgende spurt kickede Lander først, men han blev passeret af Magnusson, og selvom Larsen igen kom stærkt på de sidste meter, så kom Fusion Development-sprinteren denne gang for sent. Lander, Kristian Nissen (Fusion Dev) og Andersen var over stregen som de næste.

 

Spurten kostede fire mand pladsen i front, hvorfor 34 ryttere passerede målstregen i samlet flok efter to af de fire omgange. En forfølgergruppe på 16 ryttere optog forfølgelsen, men var med et tidstab på 30 sekunder reelt ude af kampen om sejren.

 

Tredje omgang

Derefter faldt der ro på tingene, indtil positionskampen mod den tredje passage af Leg Snapperen gik i gang.

 

På selve bakken angreb Kasper Jul Pedersen (Fusion Dev), men rytterne havde tydeligvis brugt de foregående kilometer på at samle kræfter til bakken, og farten gjorde det derfor umuligt at køre afgørende væk.

 

Danskeren blev således hentet på nedkørslen, hvor en lang linje af i alt 32 ryttere hamrede ned mod den tredje indlagte spurt.

 

Steffen Kruse Hansen åbnede spurt med Nissen på hjul, men igen viste Lander og Magnusson sig som aldeles spurtstærke og overspurtede Fusion Development-rytterne. Lander fik de fem point, mens sidste uges vinder Frederik Jensen (SIB) viste sig frem som treer.

 

Den forreste håndfuld ryttere fik med den hurtige spurt skabt afstand til rivalerne, men dette hul blev hurtigt lukket, og dermed kørte 32 ryttere ud på sidste omgang i spidsen.

 

Finaleomgangen

Ingen truede gruppen bagfra, og måske derfor blev der slækket en anelse på tempoet i starten af finaleomgangen. Alle ventede blot på den sidste passage af Leg Snapperen.

 

På bakken angreb Knieb, og kun Vejle og Hansen var i stand til at følge hollænderens hjul. Lander førte en forfølgergruppe på seks ryttere over toppen godt fem sekunder efter de tre førende.

 

Afstanden var imidlertid så små, at en regruppering atter var uundgåelig på nedkørslen. I alt samledes 25 mand, og de skulle afgøre pointene på både den indlagte spurt og målstregen.

 

Den indlagte spurt var placeret med blot to kilometer til mål, men det forhindrede ikke Jan Rasmussen (Fusion Dev) i at gå benhårdt efter pointene. Kruse Hansen var dog klart hurtigst, og han tog de fem point foran Esben Theibel (Team QuickPay) og Rasmussen.

 

Ingen udnyttede kaosset i forbindelse med spurten til angreb, og dermed endte det hele i en spurt mellem 24 ryttere.

 

Afslutningen udviklede sig til en spændende duel mellem vinderne af de første to afdelinger: Frederik Jensen og Kenneth Larsen.

 

For selvom det var Hansen og Lander, der åbnede spurten, så kom de to tidligere etapevindere blæsende bagfra på de sidste 100 meter, og her viste Jensen sig hurtigst, da han smuttede forbi Larsen og snuppede sejren.

Du kan se hele B-løbet i denne video. Vi sender en stor tak til Peter Poulsen for lån af materialet.
 

 

Samtlige resultater fra 3. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.


Resultat af 3. afdeling af Uno-X Cup (B-klassen)

1. Frederik Jensen 47.46
2. Kenneth Larsen st.
3. Kim Gydemand  
4. Alexandar Lander  
5. Jacob Hansen  
6. Martin Juul  
7. Kristian Nissen  
8. Thomas Skøtt  
9. Simon Oxenham  
10. Simon Hedegaard  


Klassementet

1. Alexandar Lander 98 p
1. Frederik Jensen 98
3. Steffen Kruse Hansen 85
4. Kenneth Larsen 84
5. Kristian Nissen 82
6. Kim Gydemand 68
6. Kristoffer Smed 68
8. Esben Theibel 62
9. Thorben Oksen 59
10. Hans Jessen Andersen55


Holdkonkurrencen

1. Fusion Development 295 p 
2. Køge SportsTerapi 249
3. DanishBikeRiders 125
4. Team SIB  98
4. Team QuickPay 98
6. TBR Racing 44
7. St. Tiernans CC 43
8. eCykle Klub Danmark ZT40
9. Bolt Race Team 34
10. CK Aarhus 31

 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmaton og Garmin.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

LØRDAG

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour de Pologne

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de l’Ain

Reaktioner - Polen rundt

Reaktioner - Milano Sanremo

Følg den store Tour-generalprøve i Ain og Mads P. spurte i Polen

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Evenepoel atter ustyrlig – Fuglsang toer

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Video i artiklenVan Aert snyder Alaphilippe i Milano-San Remo

Belgier vinder igen i Tjekkiet Rundt foran World-Tour sprintere

Video i artiklenWout Van Aert vinder fantastisk spændende Milano – Sanremo

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Video i artiklenRoglic sejrer foran Bernal i Frankrig

Video i artiklenSe videooptakt til Milano-Sanremo

Video i artiklenSuveræne Roglic vinder 2. etape af Tour de lain

Alaphilippe: Vores mål er vinde Milano-Sanremo igen

Video i artiklenBagioli tager første sejr for Quickstep på 1. etape af Tour de lain

Jumbo-Visma suspenderer Groenewegen indtil UCI-afgørelse

Nibali før Milano-Sanremo: Sejren kom som en uventet gave

Van Avermaet bekræfter: Jeg forlader CCC

VM-arrangør: Aflysning en mulighed - Mads P. vil beholde trøjen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Optakt: Milano-Sanremo

Vind lækre Garmin produkter

Video i artiklenReaktioner: 1. etape Tour de l'Ain

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Tour de Pologne

Optakt: 2. etape af Tour de l’Ain

Grædende Groenewegen har ikke sovet: Tænker kun på Fabio

Reaktioner: 3. etape Polen Rundt

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Alexandre Geniez skifter til Total Direct Energi

Fuglsang tilfreds med fjerdeplads efter offensiv dag i Polen

ColoQuick vandt foran Uno-X og Uno-X vandt foran ColoQuick

Patrick Lefevere står fast han vil stadig føre sag mod Groenewegen

Jordi Meeus sprinter sig til sejren i Tjekkiet

Video i artiklenCarapaz viser klassen i Polen

Italiensk Quick-Step komet snupper første sejr foran favoritterne i Ain

Video i artiklenRichard Carapaz sprinter sig vej til sejr på 3. etape af Polen Rundt

Jakobsen ude af koma - alle knogler brækket i ansigtet

Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de Pologne

Optakt: Tour de l’Ain

Skadet Lampaert håber at blive klar til efterårets klassikere

Gadeløb i Aalborg aflyst

Van der Poel melder sig klar til Milano-Sanremo

Juul Andreasen om Bregnhøj: Det er høj klasse

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Verdensmestre udgør par nummer syv i Ballerup

TORSDAG

Ackermann: Chapeau til Mads P

Bornholm-rytter slår Price-Pejtersen i Randers

CPA efterlyser formel undersøgelse efter mareridts-styrt i Polen

Video i artiklenEtapesejr og gul trøje til Mads P: Se highlights!

Ballerini: Vi havde Jakobsen i tankerne hele dagen

Video i artiklenMads P efter triumf: Jeg dedikerer sejren til Jakobsen

Mitchelton-Scott levede op til favoritværdigheden i Czech Tour - mens Uno X overrasker

MADS P VINDER I POLEN!

Porte roser sit hold efter andenplads

Video i artiklenFørste sejr i regnbuetrøjen for Mads Pedersen i Polen!

Ny kategorisering af motionsløb skal øge sikkerheden

Deceuninck-Quick Step forsøger at fjerne presset fra deres kaptajner før Milano-Sanremo

Vlasov: Mont Ventoux er et ikonisk bjerg

Jakobsen forbliver i koma indtil i morgen

Video i artiklenVlasov tog solosejr på Mont Ventoux foran Richie Porte

Aleksandr Vlasov sejrer på Mont Ventoux

CCC og van Avermaet melder sig klar til Milano-Sanremo

Optakt: Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Tour de Pologne

Groenewegen: Jeg tænker på Fabio konstant

Så hurtigt kørte rytterne under vanvittig spurt i Polen

Emma Norsgaard skifter hold

Opdatering: Fabio Jakobsen er blevet opereret og forsøges vækket

Prades brækker ryghvirvel efter mareridts-styrt i Polen

Lampaert brækker kravebenet

Sarreau også ude af Polen Rundt

Wiggins tror på endnu en Tour-sejr til Froome

Fabio Jakobsen opdatering: Alvorlig men stabil

ONSDAG

Van Aert overrasket over egen spurt

Ewan: Kunne have haft bedre et hjul

UCI melder klart ud: Vi fordømmer Groenewegens kørsel

De 10 mest populære cykelprodukter i juli

Løbslæge: Jakobsen er i livsfare