Prøv vores nye app
Etapevindere udkæmpede stor sprinterduel
21. maj 2020 14:00
af Christian Frese

Frederik Jensen vandt en stor spurtduel med Kenneth Larsen og sikrede sig sin anden sejr i træk, da B-rytterne tirsdag aften lagde vejen forbi Innsbruck ved 3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Jensen deler fortsat den samlede føring med Alexandar Lander. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag, når vi viser 4. afdeling direkte fra klokken 20.00.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se afslutningen på løbet i ovenstående video.

Kenneth Larsen blev under Feltet.dk Race Series kendt som B-klassens helt store spurtkonge, men i tirsdags fandt Fusion Development-rytteren sin overmand.

 

Frederik Jensen formåede nemlig at spurtbesejre Larsen og dermed tage sin anden sejr i træk ved Uno-X Cup. Kim Gydemand blev treer af de i alt 24 ryttere, som kom med til mål.

 

Jensen og Alexandar Lander fik begge 39 point ved løbet, hvorfor de to fortsat deler den samlede føring.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Larsen scorede flest point af alle ved 3. afdeling med i alt 40 af slagsen, hvilket placerer ham som nummer fire i klassementet lige efter Steffen Kruse Hansen.

 

I holdkonkurrencen har Fusion Development lagt yderligere luft ned til Køge SportsTerapi på andenpladsen. DanishBikeRiders er treer.

 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbet. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

Annonce

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag den 26. maj med 4. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

 

Hvis du ikke fik læst om herrernes A-løb, kan du finde det her.

 

Etapereferat

Fire omgange på Innsbruckring var på menuen, da det tirsdag aften gjaldt 3. afdeling af Uno-X Cup på Zwift.

 

Godt 36 kilometer skulle således forceres med bakken Leg Snapper (400 m á 7,2 %) som den primære højdemæssige udfordring godt tre kilometer fra målstregen.

 

I alt mødte 166 B-ryttere op, heriblandt adskillige fra seriens to hidtil dominerende mandskaber, Fusion Development og Køge SportsTerapi.

 

Det var da netop også disse to hold, som greb fronten, da det store felt ramte Leg Snapperen for første gang efter fem kilometer.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Lennart Kruse, Søren Larsen, Alexandar Lander (alle KST), Kim Gydemand og Simon Hedegaard (begge Fusion Dev) førte an i et hæsblæsende tempo, som skabte den første udskilning.

 

Kruse og hollandske Tim Knieb rundede toppen med et lille hul til de nærmeste forfølgere, men på nedkørslen blev der skabt samling, og dermed skulle 40 mand spurte om de første indlagte point efter syv kilometer.

 

Her åbnede Martin Juul (TBR Racing) spurten, men som ofte set før var Kenneth Larsen (Fusion Dev) hurtigste mand, da han overhalede alle på de sidste 100 meter. Steffen Kruse Hansen (Fusion Dev), Lander og Thomas Skøtt (CK Aarhus) blev henholdsvis toer, treer og firer.

 

Spurten strakte gruppen, men ved målstregen havde de 40 ryttere igen samlet sig. 15 sekunder senere fulgte en forfølgergruppe på 18 ryttere.

Annonce

 

Anden omgang

På anden omgang tog frontgruppen sig en mindre puster, og det tillod forfølgergruppen at nærme sig. Men de 18 mand formåede akkurat ikke at få kontakt før bunden af Leg Snapperen, hvor frontgruppen løftede tempoet voldsomt.

 

Igen var det særligt KST, som tog initiativet med flere ryttere blandt de forreste, men splittelserne i feltet var betydeligt mindre end på første tur over bakken.

 

Gydemand, Lander, Davur Magnusson, Mikkel Staunsholm (Vision), Thomas Vejle (Sydkysten), Hans Jessen Andersen (DBR) og Jacob Hansen (KST) rundede toppen som de første i det 38 mands store felt.

 

I den efterfølgende spurt kickede Lander først, men han blev passeret af Magnusson, og selvom Larsen igen kom stærkt på de sidste meter, så kom Fusion Development-sprinteren denne gang for sent. Lander, Kristian Nissen (Fusion Dev) og Andersen var over stregen som de næste.

 

Spurten kostede fire mand pladsen i front, hvorfor 34 ryttere passerede målstregen i samlet flok efter to af de fire omgange. En forfølgergruppe på 16 ryttere optog forfølgelsen, men var med et tidstab på 30 sekunder reelt ude af kampen om sejren.

Annonce

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Tredje omgang

Derefter faldt der ro på tingene, indtil positionskampen mod den tredje passage af Leg Snapperen gik i gang.

 

På selve bakken angreb Kasper Jul Pedersen (Fusion Dev), men rytterne havde tydeligvis brugt de foregående kilometer på at samle kræfter til bakken, og farten gjorde det derfor umuligt at køre afgørende væk.

 

Danskeren blev således hentet på nedkørslen, hvor en lang linje af i alt 32 ryttere hamrede ned mod den tredje indlagte spurt.

 

Steffen Kruse Hansen åbnede spurt med Nissen på hjul, men igen viste Lander og Magnusson sig som aldeles spurtstærke og overspurtede Fusion Development-rytterne. Lander fik de fem point, mens sidste uges vinder Frederik Jensen (SIB) viste sig frem som treer.

 

Den forreste håndfuld ryttere fik med den hurtige spurt skabt afstand til rivalerne, men dette hul blev hurtigt lukket, og dermed kørte 32 ryttere ud på sidste omgang i spidsen.

Annonce

 

Finaleomgangen

Ingen truede gruppen bagfra, og måske derfor blev der slækket en anelse på tempoet i starten af finaleomgangen. Alle ventede blot på den sidste passage af Leg Snapperen.

 

På bakken angreb Knieb, og kun Vejle og Hansen var i stand til at følge hollænderens hjul. Lander førte en forfølgergruppe på seks ryttere over toppen godt fem sekunder efter de tre førende.

 

Afstanden var imidlertid så små, at en regruppering atter var uundgåelig på nedkørslen. I alt samledes 25 mand, og de skulle afgøre pointene på både den indlagte spurt og målstregen.

 

Den indlagte spurt var placeret med blot to kilometer til mål, men det forhindrede ikke Jan Rasmussen (Fusion Dev) i at gå benhårdt efter pointene. Kruse Hansen var dog klart hurtigst, og han tog de fem point foran Esben Theibel (Team QuickPay) og Rasmussen.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Ingen udnyttede kaosset i forbindelse med spurten til angreb, og dermed endte det hele i en spurt mellem 24 ryttere.

Annonce

 

Afslutningen udviklede sig til en spændende duel mellem vinderne af de første to afdelinger: Frederik Jensen og Kenneth Larsen.

 

For selvom det var Hansen og Lander, der åbnede spurten, så kom de to tidligere etapevindere blæsende bagfra på de sidste 100 meter, og her viste Jensen sig hurtigst, da han smuttede forbi Larsen og snuppede sejren.

Du kan se hele B-løbet i denne video. Vi sender en stor tak til Peter Poulsen for lån af materialet.
 

 

Samtlige resultater fra 3. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.


Resultat af 3. afdeling af Uno-X Cup (B-klassen)

1. Frederik Jensen 47.46
2. Kenneth Larsen st.
3. Kim Gydemand  
4. Alexandar Lander  
5. Jacob Hansen  
6. Martin Juul  
7. Kristian Nissen  
8. Thomas Skøtt  
9. Simon Oxenham  
10. Simon Hedegaard  


Klassementet

1. Alexandar Lander 98 p
1. Frederik Jensen 98
3. Steffen Kruse Hansen 85
4. Kenneth Larsen 84
5. Kristian Nissen 82
6. Kim Gydemand 68
6. Kristoffer Smed 68
8. Esben Theibel 62
9. Thorben Oksen 59
10. Hans Jessen Andersen55


Holdkonkurrencen

1. Fusion Development 295 p 
2. Køge SportsTerapi 249
3. DanishBikeRiders 125
4. Team SIB  98
4. Team QuickPay 98
6. TBR Racing 44
7. St. Tiernans CC 43
8. eCykle Klub Danmark ZT40
9. Bolt Race Team 34
10. CK Aarhus 31

 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmaton og Garmin.

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

Annonce

Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
VIS FLERE

Annonce