\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Den 360 meter lange bakke, som flere steder stiger med mere end 20 %, hører til blandt Danmarks stejleste. Også her belønnes man med en panoramisk udsigt, når man først har kæmpet sig til toppen.
Det bliver til et par afstikkere mere i terrænet mellem Vejle og Horsens, men efterhånden, som kilometerne og højdemeterne tikker ind på computeren, får vi dækket vores behov for cykling. Sidst på eftermiddagen sætter vi kursen mod Stouby, der ligger mellem Vejle og Juelsminde. Her ligger Hotel Vejlefjord.
Den klassiske hovedbygning har noget majestætisk over sig. Foto Konny Christiansen
Majestætisk
Man skal lede lidt, for hotellet ligger godt gemt af vejen, men når man først har fundet den stejle nedkørsel gennem skoven, åbnes pludselig op for en stor plads med masser af lys og luft. Her ligger hotellet, der oprindelig blev opført som sanatorium, og hovedbygningen, der har mere end 100 år på bagen, leder tankerne hen på de majestætiske palæer ved Geneve- og Comosøen.
Hotellet er omgivet af skov, og en smuk slugt, hvori man har anlagt en park, der leder ned mod vandet. Små broer fører hen over slugten, og i alle retninger går der stier ind i den tætte bøgeskov.
Morgenbuffet i restauranten. Foto Vejlefjord
Årets spa
Hotel Vejlefjord blev for få år siden kåret som ”Årets spa” og placerede sig dermed foran så eksklusive steder som Skodsborg Kurhotel og D’Angleterre. Efter cykelturen bevæger vi os iført badekåbe og slippers ned til hotellets store wellnessafdeling, der er indrettet i en ny, moderne tilbygning.
Massageafdelingen tilbyder alt fra chokoladescrub og stenmassage til mudderwrap, men vi tjekker de forskellige bade ud og ender til sidst i den udendørs pool. Dampen står op i den kølige luft, på alle sider er vi omgivet af skovens træer, og mod syd er der kig til vandet. Perfekt afslapning oven på de mange højdemeter.
Wellnessafdelingen inkluderer også et udendørs skovbad, hvor man er helt i kontakt med naturen. Foto Vejlefjord
Gourmet
Aftenen slutter i restauranten, hvorfra der er uhindret udsigt over fjorden. På modsatte side af vandet blinker lysene i Fredericia, og igen har vi fornemmelsen af at befinde sig ved en af de italienske eller schweiziske søer.
Middagen indledes med hellefisk anrettet i cremet græskarsuppe. Derefter følger oksemørbrad med selleri, porre og løg - ledsaget af et glas chilensk shiraz - og det hele rundes af med en brombærparfait i chokoladecreme. Hver enkelt ret er velsmagende og raffineret anrettet, og køkkenet holder en høj standard hele vejen. Det er dog ikke altid nok, når det meste af eftermiddagen er tilbragt i sadlen, og antallet af forbrændte kalorier har været stort - men også her overrasker køkkenet positivt. Der er nemlig rigeligt på tallerkenen, og vi går mætte fra bordet.
Uanset om det er træningen, gastronomien eller livsnydelsen, der er i fokus, får man hele pakken på Hotel Vejlefjord.