Endnu en schweizer fra BMC til FDJ
20. august 2018 15:46 af Mathias Mundbjerg Foto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Kilian Frankiny følger i landsmanden Stefan Küngs fodspor og tager turen til Groupama-FDJ.

Det er endnu ikke officielt, hvor Steve Morabito og Sebastien Reichenbach skal køre i næste sæson, men der er tegn på, at en schweizisk koloni er ved at forme sig på Groupama-FDJ. Morabito skiftede dertil fra BMC før 2015-sæsonen og for nylig bekendtgjorde holdet, at de også havde hentet Küng hos konkurrenterne med de schweiziske rødder.

 

Nu kommer endnu en BMC-schweizer til. Der er tale om bjergrytteren Kilian Frankiny, og det skifte har hans landsmænd haft stor indflydelse på.

 

”Morabitos og Reichenbachs tilstedeværelse motiverede mig til at skifte. Vi træner ofte sammen om vinteren, og de har talt godt om holdet. Jeg var så glad, da Marc Madiot kontaktede mig,” siger Kilian Frankiny.

 

24-årige Frankiny har fået en to-årig kontrakt, og han glæder sig til at komme i gang.

 

”Jeg skal hjælpe Thibaut Pinot, men jeg kan også selv få chancen i mindre løb. Jeg er smigret over den tillid, holdet viser mig. Jeg ser mig selv som en ren klatrer. Jeg stammer fra samme område som Morabito, og der er bjergene lange og monotone. Det er i det terræn, jeg føler mig hjemme og håber at vise mine kvaliteter,” lyder det fra Frankiny.

 

Kilian Frankiny har kørt to sæsoner som professionel og formåede i år for første gang at gennemføre en Grand Tour, da han blev nummer 43 i Giro d’Italia.

DEL
KOMMENTARER