Prøv vores nye app
En succesfuld premiere på Kolding Race Days - ambitionerne hæves
04. september 2018 14:48Foto: Henrik Ravn
af Jesper Johannesen

Race Days i Kolding blev en kæmpe succes på trods af vejret og lidt færre tilmeldte end ventet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med det største internationale felt set i Danmark til start i UCI-klasserne dame, herre og U19-drenge og -piger var succesen og konkurrencen sikret. Vejret bød på alt, hvad en dansk sommer kan præstere: regn, vind, sol og svingende temperaturer, hvilket lagde en lille dæmper på tilskuerinteressen.

 

Race Days konceptet bestod prøven tilfredsstillende og har lagt fundamentet for et event de kommende år. 

 

Foto: Henrik Ravn


Snorre Larsen fra Team Amaton Sponz har fortalte os om sin oplevelse, men elitevinderen Sebastian Fini også giver sit besyv med. 
 

Race Days Kolding 2018 leverede et nyt perspektiv på, hvad et dansk MTB-event kan være. Eventets opbygning med tre løb fordelt over tre dage trak mange deltagere og tilskuere til området.

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

Dette tilførte stævnepladsen en uvant festivalstemning, hvor folk mellem løbene kunne hygge sig blandt spændende madboder, cykeludstillinger og storskærmens livestreaming.

 

"De voldsomme regnbyger, der fik ethvert fornuftigt menneske til at spæne ind i ly af det nærmeste telt, afbrød regelmæssigt seværdighederne, men derudover summede stævnepladsen konstant med god stemning," beretter Snorre Larsen. 

 

Weekenden åbnede fredag aften med et XCE-løb, der skulle udkæmpes på en ultrakort rundstrækning, som indeholdt forskellig byggede features, der, kombineret med den høje fart, udgjorde en super intens rute.

Annonce

 

"Den lune sommeraften indhyllede danmarksmesterskabet i en rolig atmosfære, som kombineret med den høje spænding fra de vilde dueller gav en helt fantastisk stemning hos både tilskuerne og de ivrige deltagere. XCE-eventet sikrede også at mange af deltagerne til de følgende dages løb allerede fredag kom ud og fik opstillet telte og camps, hvilket fuldendte stævnepladsen forud for de kommende dage."

 

"Lørdag var det marathon-tid. XCM-løbet, som bestod af en 33 km rundstrækning, der kunne køres op til tre gange, viste deltagerne rundt omkring Kolding og favoriserede de mere udholdende ryttere. Jeg deltog ikke i dette løb, men bemærkede den tilfredse tone fra de deltagende på trods af den silende regn," forklarer Team Amaton Sponz-rytteren.


Toppen af kransekagen

Race Days 2018's største løb var gemt til søndag og havde ligget og luret i kulissen indtil selve dagen. Løbet på den olympiske distance (XCO) skulle udfoldes på Koldings klassiske, men dog opdaterede rute.

 

Den 4,5 km lange rundstrækning leverede en meget velbalanceret blanding af fysisk hårdhed, teknisk udfordring og det ”flow”, som enhver mountainbike-entusiast værdsætter. Startlisten i eliteklasserne var spækket med udenlandske navne, som ikke var kommet for følelsen af ”flow”, men derimod de point som kan hentes til et UCI C1-løb.

 

Den danske løbskalender er ikke kendt for at være spækket med højere kategoriserede løb, så initiativet til at skabe dette løb var bestemt vellidt blandt mange. Rygterne siger endda, at dette blot er et tilløb til et endnu højere rangeret løb i 2019.

 

"Søndagens vellykkede ræs fik lov at afrunde en unik MTB-weekend, som efterlod et gennemgående indtryk af et ambitiøst og gennemført arbejde fra arrangørernes side," lyder roserne fra Snorre Larsen.

 

Video: Claus KanT

 

Læs også
Stjerner hylder danskere og nordmænd

 

Interview med Sebastian Fini, tredobbelt dansk mester i mountainbike, eliminator MTB og cykle cross

 

Sebastian Fini øverst på podiet / Foto: Henrik Ravn
 

Feltet.dk: Sebastian, hvorfor valgte du at prioritere Race Days fremfor World Cuppen i Mont Saint Anne i Canada?

 

Sebastian Fini: For at være ærlig har jeg ikke haft de bedste World Cup løb i år. Jeg har både været uheldig med styrt og punkteringer samt nogle ikke så gode dage. Derfor valgte jeg at tage til Kolding for at køre cykelløb, hygge med alle de danske mountainbikere og have en sjov weekend.

 

Feltet.dk: Når du ser tilbage på Race Days og Danmarksmesterskabet eliminatorløbet, som du vandt, hvad vi du fremhæve ved det løb og ruten? Er der noget, du synes kunne gøres bedre?

Annonce

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det var et rigtig fedt initiativ at køre eliminator om fredagen. Det var rigtig sjovt, hårdt, og der var kamp til stregen i hvert eneste heat. Ruten, vil jeg mene, var lige i den korte og smalle ende. Dobbelt så langt havde ikke gjort noget, da løbene ville blive mere spændende. Det gjaldt nærmest om at komme ind i første sving, og så var man næsten en vinder. Men alle lærer, og jeg er sikker på, det bliver endnu bedre næste år!

 

Feltet.dk: Du deltog også lørdagen i MTB maratonløbet. Er det en rute for eliten, motionisten eller er det for alle?

 

Sebastian Fini: Jeg kørte 33 km løbet. Ja, jeg må sige, der er noget fedt mountainbike omkring Kolding. En rute som ikke er for svær for nybegynderen, og som selv de hurtige drenge vil have det sjovt på.

 

Feltet.dk: Du vandt UCI C1 MTB-løbet i et tæt opgør med din kammerat Jonas Lindberg. Havde du løbet under kontrol hele vejen eller pressede han dig til det yderste?

 

Sebastian Fini: Vi lagde ud som død og helvede, fuld gas fra startskuddet, og det var planen. Vi holdt den hele vejen, og jeg følte virkelig, jeg havde løbet under kontrol, lige indtil jeg havde et lille styrt, som fik bukket min bagskifter, så gearene ikke fungerede som de skulle. Det gjorde, at jeg aldrig kom med mit planlagte angreb med to omgange igen. Jeg ventede derfor til spurten op til mål, hvor jeg kunne snige mig forbi min gode kammerat og konkurrent Jonas Lindberg på de sidste meter.

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Feltet.dk: Ruten i Kolding er kendt som en af de allerbedste i Danmark. Tror du den vil tiltrække flere store udenlandske navne næste år, hvor den måske lægger jord og sten til et UCI HC løb? (Niveau under World Cups)

 

Sebastian Fini: Det vil jeg håbe! Ruten er virkelig fed, den har alle de fede features og højdemeterne gør det til en ganske hård rute samtidig. Jeg håber, at feltet næste år bliver med store navne, og vi får endnu et superfedt cykelløb, som altid i Kolding.

 

Feltet.dk: Et par dage efter kørte du Tour de Charlottenlund, det traditionsrige gadeløb og vandt det også. Hvordan synes du om gadeløb i sammenligning med mountainbikeløb, og er det noget, du vil satse på fremover?

 

Sebastian Fini: Jeg synes, det er rigtig sjovt at køre gadeløb, selvom jeg ikke har kørt mange før. Det minder meget om mountainbike. Der er sving, en kort rute, der skal accelereres mange gange, og så er det intenst hele vejen, som jeg kender det fra skoven. At jeg gik hen og vandt foran de fleste danske cykelryttere på højt niveau, var en kæmpe overraskelse. Jeg havde absolut ikke spået en sejr inden løbet blev skudt i gang, men det er altid fedt at overraske. Hvis det passer ind i kalenderen, så vil jeg da gerne køre nogle af de løb i fremtiden ja.

 

Feltet.dk: Sæsonen er snart slut og VM i Lenzerheide står for døren. Hvad forventer du dig af VM og resten af sæsonen?

Annonce

 

Sebastian Fini: Jeg forventer, det bliver en kæmpe mountainbikefest i Lenzerheide. Det er en super fed rute, teknisk og ikke så mange højdemeter som normalt til en World Cup. Den passer mig rigtig godt, sidste år kørte jeg en fjerdeplads hjem i U23-klassen på samme rute. Jeg føler mig i rigtig god form, motivationen er rigtig høj, og jeg har en sejr fra Kolding og Charlottenlund med i bagagen, som giver lidt ekstra. Jeg glæder mig til at bære den rød/hvide trøje og køre for Danmark endnu engang.

 

Caroline Bohé sejrede hos damerne / Foto: Henrik Ravn

Feltet.dks motionshold, Team Motionsfeltet.dk, var også til start i motionsklassen. Læs Peter Vestergaards beretning om motionsløbet Race Days.

INFO
Motion
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Følg den store kongeetape i Tour of the Alps
Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr

Annonce

Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

Annonce

Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne

Annonce

Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr

Annonce

Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
VIS FLERE

Annonce