EKSKLUSIVT

Emma Norsgaard: En tonserrute for Mathiesen og mig
23. september 2020 12:00Foto: UEC
af Benjamin Blirup Cilleborg

Nervøsiteten kribler i maven og forældrene gider hun ikke snakke med. Med andre ord er Emma Norsgaard gået i boks, for om lidt venter de 31,7 kilometer, der udgør den største enkeltstart i karrieren indtil nu.

Se højdepunkterne fra årets sidste Tour-etape!

Livestream Giroen på Dplay uden reklamer – Få 7 dage gratis!

Blot et kvarter var der sat af, da Feltet.dk over telefonen fik kontakt til Emma Norsgaard.

 

Det korte tidsrum var symbolsk for det tætte program, der i disse dage er lagt for de ryttere, der er udset til at køre på motorbanen i Imola de kommende dage. 

 

Og faktisk var programmet også tætpakket op til mesterskabsugen, for Norsgaard rejste nemlig direkte fra Giro Rosa til Imola. Egentlig skulle hun være fløjet fra højdetræningslejr i Andorra, men holdejeren kom på andre tanker efter at have rekognosceret ruten til etapeløbet.

 

“I starten var jeg ret frustreret over, at jeg ikke kunne få lov til at fokusere 100% på VM, i og med at min forberedelse har været totalt anderledes end det jeg regnede med. Thomas Dalsted (personlig træner og tilknyttet DCU, red.) og jeg måtte tænke helt ud af boksen, for jeg har aldrig kørt så langt et cykelløb inden et stort mål før,” fortalte en ærlig Emma Norsgaard.

 

Løsningen blev, at Equipé Paula Ka rytteren skulle køre spurter på femte og sjette etape og ellers stå i holdets tjeneste inden en planlagt Did Not Finish på en af løbets sidste etaper.

 

Holdkammeraten Mikayla Harvey viste sig dog at være flyvende, og med en samlet femteplads og ungdomstrøjen som gevinst, var der ikke plads til at køre leadout for Norsgaard. Samtidig blev der kørt så hårdt på stigningerne af femte og sjette etape, at sprinterne ikke en eneste gang kom til fadet i løbet. Udviklingen af løbet var dog absolut tilfredsstillende for den danske sprinter.

 

“Når jeg kigger tilbage, så er jeg virkelig glad og stolt over hvad vi præsterede i Giroen, og jeg er sikker på, at min forberedelse ender med at være lige så god som hvis jeg havde trænet i højderne,” fortalte den yngste Norsgaard med tilfredshed i stemmen.

 

“En god rute for mig”

I den komprimerede kalender skal blikket dog ikke vendes tilbage, men frem, for torsdag eftermiddag venter den første deltagelse i elitens verdensmesterskab i enkeltstart. Tidskørslen er den første af sin slags for den 21-årige rytter siden sidste års Chrono des Nations, der blev kørt i slutningen af oktober.

 

“Det bliver teknisk omkring kilometer 27-28, hvorefter der er et par kickers, først et stykke på halvandet minut og bagefter 45 sekunder. Ellers er det ret meget ligeud og så hjem. Det er virkelig en tonserrute, som passer både Pernille (Mathiesen, red.) og mig selv rigtig godt,” forklarede den tidligere viceverdensmester for juniorer.

 

“Min form er som den skal være, og jeg er allerede ved at blive nervøs nu. Jeg gider ikke rigtig at snakke med mine forældre,” lød det fra Norsgaard, som ifølge hende selv træder flere watt når hun er ‘lidt træls’.

 

Landstræner Tayeb Braikia var ude med en officiel målsætning om top 8. En målsætning, som Norsgaard vil være håber på at kunne opnå.

 

“Top 8-10 vil jeg være rigtig tilfreds med. Men skal man drømme, så vil jeg drømme om top 5,” fortalte danmarksmesteren.

 

Hvis der står et lille spørgsmålstegn ud for Norsgaards enkeltstartsform, så må der være et kolossalt spørgsmålstegn for den forsvarende verdensmester. Chloe Dygert-Owen har nemlig slet ikke kørt landevejsløb siden verdensmesterskaberne i Yorkshire sidste år. Alligevel er Norsgaard enige med bookmakerne, som har amerikaneren som favorit.

 

“Vi kommer ikke udenom Dygert-Owen. Hvis ikke hun står øverst på podiet, så er hun i hvert fald på podiet. Vi skal ikke tage fejl af, at hun er rigtig stærk, og hun har en rigtig god træner,” sagde Norsgaard med henvisning til Kristin Armstrong, som udover at være Dygert-Owens træner selv er olympisk mester i enkeltstart i 2016. 

 

“Og så ved jeg ikke om hun vil være en overraskelse, men tror jeg på min holdkammerat Marlen Reusser, hun kan gøre det rigtig godt på den her rute,” lød det fra den kommende Movistar-rytter.

 

Har slet ikke set linjeløbsruten endnu

Efter de omtrent 40-45 minutters smertehelvede venter linjeløbet på lørdag, hvor Danmark har Cecilie Uttrup Ludwig som klokkeklar kaptajn. Uttrup var blot to sekunder fra at vippe Elisa Longo Borghini ned fra podiet i Giro Rosa. Derfor skal Norsgaard agere hjælperytter, men der er slet ikke gjort tanker om, hvad en god indsats vil være fra hendes egen side endnu.

 

“Jeg har ikke set ruten endnu, fordi jeg fokuserer på enkeltstarten. Så det er lidt svært at sige, at jeg skal sidde med i x antal omgange. Jeg kan slet ikke overskue at tænke på det løb lige nu. Men jeg er der 100% for Cecillie,” lovede Norsgaard.

 

Der var dog overskud til at give et bud på en mindre overraskelse. Holdkammeraten Mikayla Harvey, der fyldte 22 under Giro Rosa, varslede nemlig for alvor om sit talent under Giro Rosa. Som Norsgaard selv sagde det, var hun ‘et nyt ansigt på podiet’, men noget tyder på, at ansigtet er et, som cykelfans skal vænne sig til.

 

“Mikayla Harvey har kørt en virkelig sindssyg Giro, især på 8. etape på den her lange stejle stigning, hvor hun bliver nummer tre. Man skal ikke tage fejl af den her unge kiwi, for hun kan virkelig træde i pedalerne,” understregede Norsgaard, der har Elisa Longo Borghini og Giro Rosa vinderen Anna Van Der Breggen som favoritter. 

 

Debut i debut-udgaven af Paris-Roubaix

Som var det en enkeltstart fløj tiden af sted under interviewet, men der var dog tid til at høre om resten af løbsprogrammet, som har ændret sig flere gange i løbet af sæsonen. Og grundet sygdom og skader på holdet skulle programmet bestå af ardennerklassikerne.

 

I en sæson hvor man må være omstillingsparat har tingene dog ændret sig igen, denne gang til fordel for Norsgaard, der ikke just har ardennerklassikerne som mål.

 

“Ja, nu siger jeg heldigvis, men heldigvis slipper jeg for ardennerklassikerne og får lov til at køre alle Flandern-klassikerne og Paris-Roubaix," afslørede Norsgaard.

 

"Jeg troede, jeg skulle direkte til Belgien, men nu er der så kommet en åbning til at kunne køre DM, så jeg håber, jeg får lov til at komme med,” fortalte Norsgaard, der forklarede, at tilmeldingen til DM i enkeltstart egentlig er lukket.

 

Skulle det lykkes at komme med til DM i enkeltstart vil resten af løbsprogrammet altså byde på DM den 3. oktober, Gent-Wevelgem søndag den 10. oktober og Flandern Rundt søndagen efter den 18. oktober. Sæsonen vil herefter blive rundet af med Driedaagse Brugge-De Panne tirsdag den 20. oktober og debutudgaven af Paris-Roubaix den 25. oktober.

 

Så langt frem er der dog ingen grund til at kaste blikket frem nu, for selvom tiden kan flyve af sted en tirsdag eftermiddag, venter der knap tre kvarters opslidende og afgørende minutter denne torsdag eftermiddag.

INFO
Mikayla Harvey
Nyheder
Equipé Paula Ka
Nyheder
VM - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

ONSDAG

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 18. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Krigserklæring uden udløbsdato

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Våbenhvile med udløbsdato

Video i artiklenVan der Poel får hjernerystelse efter grøftestyrt

Giro-arrangører ændrer meget på afgørende etape

Følg torsdagens bjergetaper i Giroen og Vueltaen

Nibali ventede og ventede - forløsningen udeblev

Smilende Chaves: Vi vidste Movistar ville angribe

Bjerggeden Guerreiro drømmer om bjergtrøjen i Milano

Soler afslører: Vi havde kørt etapen på forhånd

Roglic storroser Soler: Han fortjente sejren i dag

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Hindley spår: Ingen kan gemme sig på Stelvio

Kelderman varsler angreb på Almeida i morgen

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenRadio Tour – taler Giro, 17. etape: Lars Bak på telefon, trøjer i XS og Riis vs. Rolf

Video i artiklenSoler kroner Movistar-offensiv med sejr i Vueltaen!

Offensiv sidevindskørsel sikrer Soler-sejr - Roglic forsvarer trøjen

Uheldig Riwal-rytter styrter ud af finalen i Panne

Video i artiklenBausager usikker på Fuglsangs chancer i morgen: Det ligner, at formen er nedadgående

Forløsende sejr til O'Connor: Kan ikke tro jeg vandt

Video i artiklenEksperterne om 17. etape: En sindssyg skuffende etape

O'Connor tager stor etapesejr i Madonna di Campiglio - Hansen nummer ti

Sejrherren Lampaert: Nu skal jeg have en masse pommes frites

Lampaert udnyttede overtallet i Panne - Asgreen i top 10

Video i artiklenDramatik i Belgien: Van Der Poel kører i grøften

BHS-PL Beton Bornholm forlænger med endnu en storsponsor

Video i artiklenHistorietime med Bastian Emil og Bausager: Gauls sejr på Bondone i den værste Giro-etape nogensinde

Video i artiklenCasper P. fortæller: Hele historien bag Paris-Tours-sejren

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 17. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenOptakt: Driedaagse Brugge-De Panne

Jumbo-Visma vil ikke afskrive Dumoulin

Alaphilippe: Jeg vender tilbage

Video i artiklenFuglsang inden dagens bjergkrig: Jeg har det ikke super, men jeg har det godt

Video i artiklenBastian Emils om Froomes store tidstab i Vueltaen: Det er da lidt sørgelige billeder!

Video i artiklenCasper P. om sin sejr i Paris-Tours: Meget overvældende!

Video i artiklenGregaard om egen rolle: Jeg skal blive ved Jakob så længe som muligt

Video i artiklenBausager taler for Nibali/Fuglsang-alliance: De står i helt samme situation

Asgreen til start i sæsonens sidste WorldTour-endagsløb

Bardiani henter gammel kending på WorldTouren tilbage

Dumoulin efter tidstab: Jeg er en anelse træt

Bjarne Riis i Giroen: Det var ikke planen at gå i udbrud

Eksklusivt interviewHonoré nyder at køre opad - Kan blive bedre i bjergene

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

Cykelsøgemaskine

TIRSDAG

Bitter Mas efter etapen: Jeg sagde undskyld til holdet

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Det iskolde monster

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Sprække i det hollandske panser?

Chaves med helt i front: Er ved at finde mit gamle niveau

Frisk Nibali: Måske Hindley er Keldermans største konkurrent?

Sepp Kuss: Vueltaen er mit favoritløb

Froome efter etapen: Jeg er glad for at være tilbage

Roglic i rødt: Det var en smuk start på Vueltaen

Almeida inden afgørende bjergetaper: Alt kan gå galt

Wiebes på pletten igen: Jeg er rigtig stolt

Lykkelig Tratnik: Kan stadig ikke tro, jeg vandt

Video i artiklenPrimož Roglič vinder 1. etape af Vuelta a España

Video i artiklenRoglic vinder spændende første etape af Vueltaen

Video i artiklen”Ikke den Froome, man kender”: Chris Froome snegler sig ned af stigningen

Video i artiklenEF-uheldet fortsætter: Michael Woods kolliderer med trafikpæl

Video i artiklenBen O’Connor: ”Jeg er ret mut, for at være helt ærlig”

Video i artiklenJan Tratnik vinder 16. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenTratnik sikrer stor sejr efter langt soloridt

Video i artiklenMartinez styrter i 1. etape af Vuelta a España

D'hoore deklasseret - Wiebes vinder i De Panne

Video i artiklenJesper Mørkøv om Vuelta a Espana: Det bliver et fuldkommen fabelagtigt cykelløb

Roglic: Løbet vil give os svar

Video i artiklenJames Knox: Jeg er ret sikker på, at vi har førertrøjen i de næste par dage

Optakt: 1. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 16. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenEksperterne kritiserer Fuglsang for BT-klumme: Det handler om at komme først

Pinot overlader kaptajnrolle til Gaudu

Video i artiklenHvem vinder årets Giro? Eksperterne vurderer favoritternes guldchancer

Eksklusivt interviewOliver Knudsen vender hjem efter særligt år i Italien

Video i artiklenEksperterne gennemgår tredje uge af Giro d’Italia

Video i artiklenEksperterne om Gaviria-exit: Én coronasmittet gør, at man kan være positiv

Lotto Soudal forlænger alligevel med to ryttere

Eksklusivt interviewIneos-mekaniker blogger under Vueltaen

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Fernando Gaviria ude af Giroen med Covid-19