Prøv vores nye app
Eksperten udpeger sit danske VM-hold
29. august 2022 07:20Foto: Dorte Adelfred
af Christian Frese

I dag uddeles de sidste fire pladser til den danske VM-trup, der rejser til Australien i næste måned. Emil Axelgaard giver her sit bud på, hvem der kommer med, og hvem der ikke gør.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

*Mandag formiddag er holdet nu blevet offentliggjort.

 

Den 16. august blev Søren Kragh, Magnus Cort, Mattias Skjelmose og Jakob Fuglsang udtaget til VM-linjeløbet i Australien den 25. september.

 

Men hvem tager senere i dag de sidste fire pladser, når DCU offentliggør landstræner Anders Lunds fulde danske VM-trup?

 

Læs også
Deja vu-ramt Geraint Thomas ”forstår ikke cykling nu om dage”

 

Det vurderer Feltet.dk-ekspert Emil Axelgaard i denne artikel.

 

Qua de fire rytteres kvaliteter, VM-rutens 4.000 højdemeter og afbud fra ryttere som Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Kasper Asgreen og Michael Valgren er Emil Axelgaard ikke overrasket over, at det netop er Kragh, Cort, Skjelmose og Fuglsang, som er forhåndsudtaget.

 

”Det er tydeligt, at Anders Lund regner det som en hård rute, siden at det er de fire, han udtager først,” siger Emil Axelgaard og uddyber:

Annonce

 

”Som Skjelmose har kørt, giver han sig selv. Og Fuglsang er jo Fuglsang og har en masse erfaring. Det kan blive et hårdt løb, som vil passe ham. Og så er Kragh og Cort nogle af de bedre bud på en sådan rute og har vist form i Danmark Rundt.”

 

Som nummer seks på nationsranglisten har Danmark otte pladser til linjeløbet, og de første tre af de resterende pladser føler Axelgaard sig ret overbevist om. Mest sikker føler han sig på, at Mikkel Honoré får genvalg fra 2021.

 

”Jeg tror, at Anders Lund har ventet længe med at udtage blandt andet for at få Bretagne Classic med,” fortæller Emil Axelgaard, der så Honoré komme med frontgruppen hjem i den hårde franske klassiker.

 

”Som Honoré kørte i finalen, så burde han være sikker. Han er et af vores bedste bud på en sådan rute. Jeg vil blive overrasket, hvis ikke han kommer med.”

 

Dernæst peger Emil Axelgaard på en anden af VM-rytterne fra 2021: Mikkel Bjerg.

 

”Han kom med sidste år for at føre. I år er vi ikke igen blandt favoritholdene, så vi skal ikke på samme måde tage ansvar. Derfor er en mand som Bjerg ikke så relevant, men som han kørte i Tyskland Rundt, så tror jeg, at han er med.”

 

Læs også
Landstræneren afviser foræring og fremhæver stjerne: Han var i hopla

 

”I Tyskland var han fremragende. Han er virkelig kommet godt ud af Touren, og han er bare en super god mand at have med på mange måder. Enten til at føre eller gå i udbrud med kaptajnerne. Der er også lidt økonomi i at skulle rejse til Australien, så jeg tror ikke, at de slæber folk med bare for at køre enkeltstart,” fortæller Emil Axelgaard og nævner Bjerg, Kragh og Skjelmose som de oplagte bud til Danmarks to pladser ved enkeltstarten.

 

Den sidste rytter, som Emil Axelgaard med relativ selvsikkerhed peger på, er Alexander Kamp. Trek-rytteren blev søndag nummer tre i Bretagne Classic, og kombineret med en flot femteplads ved Amstel Gold Race og sin anden DM-titel har Kamp nu gjort det svært for Lund at se bort fra ham.

 

”Han har ikke kørt noget senior-VM tidligere. Jeg ved ikke, hvor meget han er inde i varmen, men som han kørte i Bretagne, til DM og i Amstel, så er der ikke nogen sportslig grund til, at han ikke skulle med. Han burde have en ret oplagt plads, hvis han vil,” forklarer Emil Axelgaard, der ser Kamp have den rigtige pakke til VM-ruten, hvis han rammer en af sine dog sjældne superdage.

 

”Han leverede en af sine bedste spurter i Bretagne, og han er som udgangspunkt mere holdbar end Cort, så han er ikke noget dårligt kort at have med. Uanset om det er som hjælper eller afslutter. Ham tror jeg også kommer med.”

Annonce

 

Den ottende og sidste plads har Emil Axelgaard anderledes svært ved at afgøre. For et par uger siden var han sikker på at ville have peget på Andreas Kron. Siden er Lotto-rytteren imidlertid udgået af både La Polynormande og Tour du Limousin (sidstnævnte grundet sygdom) samt hevet af startlisten af Bretagne Classic.

 

”Jeg synes, at det er et krisetegn, at han blevet taget af Bretagne, når han udgik med sygdom i Limousine. Det er alligevel små to uger siden, så det er ikke en lille sygdom, hvis det er den, der har holdt ham ude af Bretagne,” siger Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”Anders Lund har helt sikkert talt med ham og kender status. Men nu er der også grænser for, hvor mange løb Kron kan nå at køre inden VM. Umiddelbart vil jeg næsten tro, at han ikke kommer med. Men det er ren spekulation. For vi ved ikke, hvordan han har det. Hvis han har det fint, så bør han have sin plads.”

 

I tilfælde af, at Kron ikke er klar, mener Emil Axelgaard, at den sidste plads er ekstremt åben. I hans optik kan den dog kun blive besat af en af fire ryttere: Chris Juul, Mads Würtz, Anthon Charmig eller Jonas Gregaard.

 

Tre af rytterne ser Emil Axelgaard dog flere spørgsmålstegn ved end den sidste.

Annonce

 

Læs også
Danmark kikser ekstra OL-plads

 

”Anders Lund kan vælge at tage en udpræget hjælperytter med som Chris Juul, som har været med til VM flere gange og er god i den slags terræn. Han er et oplagt valg, men jeg har ingen ide om, hvor han står.”

 

”Han har en eller anden stjerne hos Anders Lund, for han var med til OL sidste år. Han kan sagtens få en plads, men det er spekulation, for han har haft et hårdt program med både Giro og Tour. Spørgsmålet er, om han er frisk igen,” lyder vurderingen fra Emil Axelgaard, inden han omtaler Anthon Charmig.

 

”Det friske bud er, at han tager Anthon Charmig med. Han har kørt så pokkers godt i år, er i form og passer bedre til ruten end de tre andre.”

 

”Hvis han kommer med, så er det for erfaring og som hjælperytter. Og i den rolle har han jo ikke samme erfaring, som Würtz og Juul har. På den måde er de mere oplagte valg. Men hvis man alene ser på ruten, er den god for ham. Det kunne også være en god lejlighed til at give ham noget erfaring.”

 

VM-erfaring har Gregaard en smule af. Han var med på holdet i Imola i 2020, men mangler stadig erfaring sammenlignet med de ældre Würtz og Juul, som har henholdsvis to og seks VM-deltagelser på CV´et.

Annonce

 

”Han har haft en flot sæson. Han er bobler til den sidste plads sammen med Charmig. Eftersom det er i en udpræget hjælperrolle, så er spørgsmålet, om Anders Lund vil have en med, der er der for at lære, eller om han skal have en rytter med mere erfaring, fordi det netop bliver som hjælper,” siger Emil Axelgaard om Gregaard.

 

Eksperten rangerer Gregaard foran Charmig og Juul i den nævnte rækkefølge. Men hans bud på den ottende plads i tilfældet af et Kron-fravær bliver Würtz.

 

”Han kørte ganske fint i Danmark og i Polen. Han ser ud til at være kommet sig fint efter den sygdom, der kostede ham Touren. Så han kunne også være i spil og har også været med til VM tidligere. Han er nok den mest sandsynlige. Han bliver nok min ottende mand.”

 

Andre alternativer til den ottende og sidste plads ser Emil Axelgaard ikke for alvor.

 

Ifølge ham vil det være satset at udtage Mathias Norsgaard qua uvisheden om, hvordan Movistar-rytteren kommer ud af sin igangværende Grand Tour-debut ved Vuelta a Espana. Værdien af Michael Mørkøv og Casper Pedersen er for begrænset på en rute, der allerede har et bjerg efter 35 kilometer, og de øvrige tilgængelige danske professionelle er enten ligeledes ikke klatrestærke nok eller mangler erfaring.

Annonce

 

Dermed kommer Emil Axelgaards VM-hold til at se således ud:

Søren Kragh Andersen

Magnus Cort

Jakob Fuglsang

Mattias Skjelmose

Mikkel Honoré

Mikkel Bjerg

Alexander Kamp

Mads Würtz Schmidt

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mandag den 27. maj 2024

INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewLidl-Trek-sportsdirektør roser den danske A-klasse efter skuffende weekend
Landevej
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024

Søndag den 26. maj 2024

Landevej
Giro d'Italia-analyse: Da Merlier - og en defekt - vendte verden på hovedet
Landevej
Deja vu-ramt Geraint Thomas ”forstår ikke cykling nu om dage”
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewU23-danmarksmester sætter ord på hektisk finale
Landevej
Se highlights fra 21. etape af Giroen
Landevej
Smertefri Van Aerts selvtillid vokser - Evaluering afgør Tour-deltagelse
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewTobias Aagaard beskriver kaotisk Fyen Rundt
Landevej
Tabt leadout og øl kunne ikke forhindre triumfen: Sagde undskyld til drengene
Landevej
Pogacar: Det er crazy
Landevej
Supersprinter laver hattrick og vinder alle etaper – danmarksmesteren snupper bjergtrøjen
Landevej
Pogacar vinder Giroen – Merlier triumferer i det sidste slag i Rom
Landevej
Sådan forløb Giroens sidste etape
Landevej
Belgisk kæmpetalent snupper den samlede sejr på sidste etape
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewNorman sender "stor tak" til konkurrent efter hjemmebanetriumf
Landevej
Danskers holdkammerat vinder afslutningsetapen
Landevej
Norsgaard fældet på vej mod stor triumf - Bettiol vinder samlet
Landevej
Lasse Norman spurter sig til sejr i barskt hjemmebaneløb
Landevej
Hollandsk sprintertalent tager suveræn sejr
Landevej
Kristoff vinder foran Van Aert – Franskmand vinder samlet
Landevej
Optakt: 21. etape af Giro d’Italia

Annonce

Landevej
17-årig dansker imponerer i Schweiz
Landevej
Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Historien om en Giro fortalt på bare én dag

Annonce

MTB
Dansk stjerne misser topresultat
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of Norway
Landevej
Favoritvurdering: Rund um Köln

Annonce

Landevej
Belgisk hold udraderer al modstand – tager både etape og samlet sejr
Landevej
Spanier tager karrierens første seniorsejr
Landevej
Dansker kører flot resultat hjem i Italien
Landevej
Syg O’Connor tilfreds trods misset podie
Landevej
Italiensk dominans forvandles til sejr i Japan
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewUno-X gør klar til titelforsvar: Vi skal spænde hjelmen
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interview”Det ku’ jo være” – Lidl-Trek vil udfordre de vante sprintere
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewAirtox har klar plan, så de ikke har ansvaret
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewFladt hierarki hos stjernerne: Mads Würtz og landsholdet vil i offensiven
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFormstærk konti-profil har øje på konkurrenterne i ”kaosspurt”
Landevej
Ekstatiske Martínez skal på podiet: Jeg takker Gud
Landevej
Geraint Thomas har én ting på Pogačar: Dét kommer han ikke til at gøre
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview”Ud i skoven og løbe rundt” – Gravelkongens røverhistorier fra GP Herning
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewLandstræneren afviser foræring og fremhæver stjerne: Han var i hopla
MTB
Dansk dobbeltsejr i World Cuppen i Nové Mesto

Lørdag den 25. maj 2024

INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewStampe sætter ord på tæt finalespurt
Landevej
Video i artiklenKarrierens første podium: Det havde jeg absolut ikke forventet
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUno-X-dansker overvejede servicevognen efter uheld
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewBitter Bak blev "kørt i banden" i spurten
Landevej
Danskere smider mere tid i Frankrig
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewLidl-Trek-talent beretter om skuffende og svært løb
Landevej
Video i artiklenBjerg beretter: Så mange watt kørte jeg i en time
Landevej
ABC godt med i Tjekkiet
Landevej
Dansk talent avancerer på Skjelmose-bjerg
Landevej
Sander Hansen i top-10 på udskillende etape
Landevej
Bora-rytter spurter sig til sejr – Van Aert med helt fremme
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra dagens Pogacar-opvisning
Landevej
Video i artiklenSe Pogacar vinde sin 20. Grand Tour-etape
Landevej
Pogacar: I dag var en test mod sommeren
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars vindende angreb
Landevej
Tadej Pogacar snupper historisk etapesejr i Giroen
Landevej
Foldager i offensiven i EF-stjernes triumf
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewGP Herning-vinder reagerer på stor sejr
Landevej
Wiebes triumferer endnu en gang i det britiske
Landevej
22-årige australier snyder feltet og vinder etape i fransk etapeløb
Landevej
Søjberg triumferer på grusvejene i Herning
Landevej
Hvad spiser Pogacar under Giroen? UAEs ernæringsekspert giver svaret
Landevej
Video i artiklenBjerg afslører Pogacars plan på ny cykel
Landevej
Video i artiklenGeraint Thomas fejrer fødselsdag på bjergetape: Kører for andenpladsen
Landevej
Video i artiklenPogacar: Derfor vil jeg vinde igen
Landevej
Video i artiklenWorre med dyster gisning om Thomas inden sidste bjergslag
Landevej
Følg Giroen på Feltet.dk's app - nye funktioner
Landevej
Video i artiklenWorre gennemgår sidste bjergslag med "ordentlig krabat"
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewAmdi udpensler landsholdets taktik på gruset
Landevej
Optakt: 20. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: 2. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: "Sprinterens" og de fire etapevinderes besynderligheder
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewJohansen erkender: Vi er nok lidt dårligere end andre år
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewEuropamester glæder sig til hjemmebaneløb: Alle kommer i spil
VIS FLERE

Annonce