EKSKLUSIVT

Ekspert: På flere måder en helt utrolig sejr
05. april 2021 11:08Foto: Sirotti
af Jesper Johannesen

Feltet.dks cykelekspert, Emil Axelgaard, sætter nogle ord på Kasper Asgreens flotte sejr, men er også ærgerlig på Asgreens vegne over, at Paris-Roubaix er aflyst.

Annonce

Det er svært at sætte gloser på Kasper Asgreens fantatiske sejr i Flandern Rundt, men Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard, gør det alligevel. 

"Det er på flere måder en helt utrolig sejr," starter Emil Axelgaard om den danske triumf og sætter den i perspektiv.

"Et perspektiv er det rent danske. At dansk cykelsport er inde i en guldalder, har vi set igennem de seneste sæsoner, men i år er det jo stukket helt af. Asgreens sejr er blot vores femte monument igennem en mere end 100 år lang monumenthistorie, men det er den tredje på tre år!"

Samtidig kommer den i en nærmest uhørt sæson, hvor Danmark er den eneste nation, der har vundet etaper i alle fire WorldTour-løb, og nu også sammen med stormagter som Belgien og Holland er det eneste land, der har vundet to af de otte WorldTour-løb.

"Det en helt uhørt statistik, når man samtidig husker på, at vi også har vundet tre etaper og den samlede sejr i Coppi e Bartali, at Mads Pedersen har vundet det hidtil største endagsløb uden for WorldTouren, at Søren Kragh var uhyre tæt på at vinde det andet af de to kørte monumenter, og at det er sket, selvom som vores suverænt mest succesrige rytter i de seneste to år endnu ikke har leveret et større resultat endnu."


Se Asgreens flotte sejr i E3

"Den anden vinkel er måden, det skete på. Det har i en vis forstand været en alment accepteret sandhed, at Van der Poel og Van Aert kun kunne slås, hvis de blev fanget i det taktiske spil. Da Asgreen vandt E3 forleden, var det en fornem fysisk præstation, men det var svært at sige præcis, hvor stærk han var, fordi det i høj grad var kollektivet, der udmanøvrerede de to favoritter."

"I dag var det dog ikke kollektivet, der sejrede. Faktisk fik Deceuninck ikke det store ud af, at de som altid havde flere kort at spille. Flandern Rundt er med den hårdere finale et mere ærligt løb end E3, og det blev i den grad til slut bare en styrkeprøve mand mod mand."

"Her fornemmede man hurtigt, at Van Aert ikke helt havde dagen, men da Van der Poel afslørede Asgreens vel eneste lille krisetegn på den stejle Koppenberg, så det ud til, at hollænderen også i dag havde det fysiske overskud. Men der er en grund til, at Asgreen slog igennem ved at blive nummer to i et monument. Det er motoren, der er hans store styrke, og modsat Van der Poel, der før er eksploderet sent i løbene, bliver Asgreen bare bedre og bedre."


Se Asgreen spille med musklerne 

"Og da de skulle op ad den ligeledes stejle Paterberg til sidst, var styrkeforskellen visket væk. Alligevel var Asgreen i en svær situation. På papiret er Van der Poel klart hurtigere, og man kunne kortvarigt spekulere på, om ikke hans sejrschancer var større, hvis han havde sat sig på hjul og ladet Van Aert komme op."

"Den option forsvandt dog hurtigt, da en træt Van Aert sejlede agterud, og det var næppe heller nogensinde en del af planen for selvtillidsfulde Asgreen, der stolede på sin spurt. Den vidste vi heldigvis godt, at han havde, for han har vist os den i både Californien og Schweiz, men det er alligevel en bedrift at overspurte Van der Poel efter et hårdt løb som dette."


Mathieu van der Poel angreb med Kasper Asgreen på hjul

"Heldigvis kørte han finalen iskoldt og klogt og undgik at begå samme fejl, som Van Aert gjorde sidste år, hvor han fik kørt en alt for kort spurt mod den meget eksplosive Van der Poel. Og dermed gjorde Asgreen det, der har lignet en umulighed på det sidste, nemlig at slå både Van Aert og Van der Poel på ren fysik og ikke på en eller anden form for taktik."

"Det er samtidig en bekræftelse på Asgreens enorme potentiale. Det fik jo første gang udstillet i hans fantastiske 2019, men efter den tidlige sejr i Kuurne fandt han efter genstarten i 2020 aldrig melodien. Hans stjerne i det internationale klassikerfelt var falmet meget, og mange glemte hurtigt den gigantiske motor, hans vilde 2019- udgave af netop Flandern Rundt havde afsløret."

"Heldigvis var den varmet op i år, og han fik bevist, at han i de længste og hårdeste endagsløb i et lidt fladere løb som dette lige nu er den eneste, der for kan matche de to crosskanoner, der ellers hidtil har set urørlige ud for alle andre end Alaphilippe."


Se spurten, hvor Van der Gasgreen vinder Flandern Rundt

"At han samtidig laver den svære E3-Flandern-double, som Terpstra gjorde i 2018, Cancellara i 2013 og Boonen i 2012, siger alt om bedriften. Og måske skal man bemærke, at de alle tre også vandt Roubaix. Det er bare en skam, at Asgreen ikke får den chance i næste uge, men så kan han jo meget passende finde samme form til et stort efterår, hvor et VM i enkeltstart og to lange, opslidende VM- og Roubaix-løb i den grad lægger op til at fortsætte succesen," slutter Emil Axelgaard.

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenUAE Team Emirates ude af Fléche Wallonne

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Annonce