Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene
11. maj 2021 16:17Foto: Riwal Cycling Team | Cassandra Donne
af Benjamin Bisgaard

Efter en længere løbspause fra UCI-løb er Riwal igen klar til at bide skeer med WorldTour-holdene, når de atter er at finde på startstregen i Circuit de Wallonie og Tro Bro Léon i denne uge. Tre danskere er udtaget.

 

Annonce

Med ti udsatte eller aflyste løb siden marts har det været begrænset med cykelløb, som Riwal Cycling Team har fået kørt i år. 

 

Nu er de endelig tilbage i UCI-regi, når Circuit de Wallonie og Tro Bro Léon afvikles henholdsvis torsdag og søndag i denne uge. At komme tilbage i konkurrence er noget, der vækker begejstring i den danske lejr. 

 

“Vi glæder os over, at vi er tilbage på den store scene med et 1.1 (Circuit de Wallonie, red.) og et 1.PRO-løb (Tro Bro Léon, red.), og vi ser frem til at køre om kap med WorldTour-holdene igen. Jeg har en god fornemmelse, og vi er klar til at komme ud og vise, at vi egentlig er på niveau med de professionelle hold,” udtaler Riwal-chef Michael Skelde i en pressemeddelelse. 


FIND ALT OM GIROEN - LIGE HER

 

Sidst Riwal kørte et betydningsfuldt cykelløb var den 18. april, da første afdeling af Demin Cup løb af stablen, men for rytterne skal det seneste internationale løb findes den 28. marts i det franske Cholet - Pays de la Loire. 

 

De få UCI-løbsdage har gjort rytterne mere end almindeligt hungrende efter cykelløb. 

 

“Vi er sultne, og motivationen skulle gerne gøre, at vi kan finde de fem procent frem, som vi lige mangler i løbsform. Vi står med et mega spændende program foran os, hvor der er cykelløb fra nu af og resten af sæsonen. Jeg har fornemmelsen af, at folk rigtigt gerne vil køre cykelløb og vise, at de har trænet, så jeg har en forventning om, at vi kører to gode løb, og at vi laver nogle gode placeringer, er synlige og præger løbet,” fortsætter Skelde. 

 

For én af Riwals udtagne, Tobias Kongstad, har flere af de mindre danske løb været en succes. Kongstad vandt både ved Sydkysten og i Ordrup i starten af april, og danskeren glæder sig til at komme afsted til løbene, man måler sig op imod. 

 

“Jeg glæder mig til at komme ud og køre nogle store cykelløb igen. Vi har selvfølgelig kørt nogle sindssygt hårde A-løb, men det er trods alt UCI-løbene, vi træner hårdest for. Det er det, der tænder os mest."

 

"I en normal sæson så måler man sig i de udenlandske UCI-løb næsten hver weekend, men fordi sidste UCI-løb var i marts, så er der gået noget tid, så du ved ikke lige, hvor du står,” fortæller Kongstad, der blev 18’er i Cholet lige foran holdkammeraten Jesper Hansen, der også er udtaget til de kommende to UCI-løb. 

Læs også: Kongstad: Skal tage mig selv mere seriøst som rytter

 

Circuit de Wallonie
Circuit de Wallonie er et belgisk 1.1 løb, der afvikles torsdag med en håndfuld WorldTour-hold til start.

Kongstad tror dog godt, at han og holdkammeraterne kan blande sig i finalen. 

 

“I Circuit de Wallonie er det en relativ hård rute, men det har vi også nogle ryttere, der kan præstere på, så jeg tror på, at vi kan skabe et resultat der. Det er svært at lure ud fra ruteprofilen, men det ligner, at der er mange bakker på. Hvis de bakker ikke er så hårde og mere udmarvende, så tror jeg på, at jeg kan køre godt. Vi skal ud og prøve, med de muligheder vi har,” bebuder den 24-rytter. 

 

Gruset får betydning i Frankrig
Søndag går det så løs i Frankrig, når Tro Bro Léon løber af stablen. Her tager Riwal de samme ryttere med, og Kongstad forudser, at tilfældigheder kan blive afgørende for løbets udfald. 

 

“I Tro Bro Léon er det også en hård rute, men grus har bare en stor betydning. For nogle kan det være svært at køre på, og man ikke skal putte alle æggene i én kurv, hvis kaptajnen så punkterer. Det er en blanding af held og gode ben. Heldet kommer til den, der opsøger det, så hvis du sidder fremme og er opmærksom på huller og sten, så får du gengældt din indsats i held og slipper for nogle punkteringer,” forklarer danskeren. 

 

Foruden Kongstad og Hansen er også danske Rasmus Quaade udtaget til de to UCI-løb. Den danske trio får selskab af svenske Lucas Eriksson og Kim Magnusson samt hollandske Nick van der Lijke og Elmar Reinders. 

HUSK DU KAN SE GIROEN EKSKLUSIVT UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

Riwal Cycling Team til Circuit de Wallonie & Tro Bro Leon
Tobias Kongstad
Jesper Hansen
Rasmus Quaade
Elmar Reinders
Nick van der Lijke
Lucas Eriksson
Kim Magnusson

INFO
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Circuit de Wallonie
Nyheder
Tro Bro Léon
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE