EF henter 19-årig tysk stortalent
12. oktober 2021 21:15Foto: EF Pro Cycling
af Marcus Bjelskou

Det amerikanske mandskab fortsætter med at opruste til fremtiden, og nu har holdet sikret sig en del af den nye tyske generation i form af 19-årige Georg Steinhauser. 

Annonce

EF Education-Nippo har været aktive i dette års transfersæson, hvor holdet både har hentet rutinerede kræfter såsom Esteban Chaves, Merhawi Kudus og norske Odd Christian Eiking, der imponerede i årets Vuelta a España. 

 

Blandt unge ryttere har amerikanerne har også sikret sig 21-årige Ben Healy, og i dag har holdet offentliggjort endnu en ung rytter til truppen for 2022. 

 

Den 19-årige tysker Georg Steinhauser støder til holdet forud for den kommende sæson.  Steinhauser har i år imponeret i bjergene og særligt i Tour Tour de l'Avenir, hvor han blev nummer to på sidste etape bag spanske Carlos Rodriguez og sluttede på en samlet 16. plads. 

Taget på sengen - se afgørelsen mellem Trentin og Lutsenko

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

I starten af oktober blev ligeledes nummer tre i U23-udgaven af Lombardiet Rundt og har i denne sæson kørt for kontinentalholdet Tirol KTM Cycling Team. 

 

”Jeg gør det ganske godt i bjergene. Mine enkeltstart er ikke så dårlig. Jeg foretrækker lange og hårde løb, især etapeløb. Jeg kan godt lide, at de ikke bare er afhængige af et øjeblik, og jeg tror, ​​at de passer bedre til mig som rytter,” forklarer han ifølge en pressemeddelelse.   

 

Holdchef på EF, Jonathan Vaugters, er ligeledes begejstret over udsigten til at tilføje den 19-årige Steinhauser til truppen og give mulighed ham for at udvikle sig på sportens højeste niveau. Vaughters giver samtidig sin kommende rytter mulighed for at fortsætte sit studie i løbet af 2022.  

Annonce

 

"Georg er, tror jeg, potentielt den mest talentfulde U23-rytter i verden lige nu. Det betyder dog ikke, at han er den bedste U23-rytter i verden lige nu,” lyder det fra holdchefen.  

 

”Det, man skal forstå ved Georg, er, at hans far var en professionelcykelrytter, og hans far var meget insisterende på, at Georg skulle afslutte sin skole, før han dedikerede fuldt ud sig til cykling, hvilket faktisk er meget sjældent i cykelverdenen,”

 

Georg Steinhauser ser også frem til at få glæde af WorldTourens mere professionelle miljø. 

 

”Alt vil være mere professionelt og organiseret, end det er på kontinentalt niveau. Jeg har heller aldrig rigtig tænkt på ting som ernæring. Jeg har bare kørt på følelse. Jeg tror, jeg kan lære meget på dette område,”

 

Du kan få hele overblikket over årets transferaktivitet på vores oversigt.

Annonce

INFO
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Georg Steinhauser
Nyheder
Transfer/forlængelse
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE