EF Education First tager sejren på holdtidskørslen i Colombia 2.1
12. februar 2019 19:20 af Andy Pedersen

EF Education First tog første stik, da holdtidskørslen i Tour Colombia 2.1 løb af stablen i Medellin. Rigoberto Uran sikrer sig dermed dette års første førertrøje.

Det blev en tæt affære mellem de tre øverste hold, men EF Education First kunne alligevel slå Deceuninck-Quick Step med syv sekunder og yderligere to mere ned til Team Sky på tredjepladsen.

 

Dagens holdtidskørsel skulle køres i Medellin og havde ingen højdemeter. Den korte etape var præget af mange lange lige stræk og enkelte sving. Første hold på ruten var hjemmebanemandskabet Team Medellin, og de satte en tid på 15 minutter og 46 sekunder, som skulle vise sig at være en udfordring for mange mandskaber.

 

Oscar Sevillas mandskab sad i hot seat de efterfølgende 21 gange, hvor et mandskab krydsede stregen. Først da WorldTour-holdene kom på banen ændrede dette sig. Deceuninck-QuickStep satte tiden, som skulle slås med 15 minutter og 13 sekunder.

 

Herefter kom EF Education First ud på ruten, og de tog føringen med de syv sekunder, som de senere skulle ende med at vinde. UAE Team Emirates, Astana og Team Sky forsøgte alle sammen at slå EF Education First, men dette skulle ikke lykkedes.

 

Dermed starter Daniel Martinez, som er kaptajn for EF Education First, med bedste udgangspunkt, og hans mandskab har lagt sig i førerrollen. Rytterne skal i morgen ud på anden etape omkring La Ceja, hvor 150,5 kilometer venter.

DEL
DELTAG I DEBATTEN