Eddy Merckx: Pogačar er den nye mig
12. oktober 2021 11:00Foto: Sirotti
af Christoffer Fischer

I et møde mellem Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) og legenden Eddy Merckx tøvede sidstnævnte ikke med at sammenligne den slovenske superstjerne med sig selv.

Annonce

Når man henter så store sejre, som Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) gør, og endda i en alder af bare 23 år, er det umuligt for den slovenske superstjerne ikke at blive sammenlignet med sportens allerstørste legender.

 

Nu er han så blevet blåstemplet af det vel nok største navn i cykelsportens historie, den 11-dobbelte Grand Tour- og 19-dobbelte monumentvinder, Eddy Merckx.

 

I en presseseance i hovedkvarteret for cykelskofabrikanten DMT blev Pogačar og Merckx således sat sammen, og her havde den nu 76-årige belgier lutter ros til overs for det unge fænomen i stolen ved siden af.

Pogacar tager Lombardiet Rundt efter spurt mod Masnada

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

"Jeg har hørt mange gange, at "det her er den nye Merckx" uden at betingelserne blev opfyldt, men med Tadej tror jeg, at vi virkeligt er der denne gang," sagde Merckx fra scenen ifølge det italienske medie tuttobiciweb.it.

 

En komplet rytter

Komplimentet - og mødet mellem de to - kommer, efter Pogačar satte prikken over i'et på en allerede fantastisk sæson ved at vinde lørdagens Lombardiet Rundt.

 

Det er dog hverken sejrene i år eller sidste års Tour de France-triumf, der har fået Merckx til at notere Pogačar som sin mulige arvtager.

Annonce

 

"Jeg forstod allerede, at han havde noget særligt i sig, da han i sit første år som professionel vandt tre etaper i Vueltaen, den sidste med et angreb 37 kilometer fra mål," beretter belgieren, der havde tilnavnet Kannibalen i sin egen karriere.

 

Med det niveau, som den unge slovener hidtil har vist, tvivler legenden da heller ikke på, at Pogačar vil blive ved med at tage store sejre.

 

"Han er en komplet rytter. Hvis han kan fortsætte, som vi har set ham indtil nu, vil han vinde mange flere Tour de Frances og selvfølgeligt også Giro d'Italia," lyder spådommen.

 

I april i år tog Tadej Pogačar sin første monumentsejr i Liège-Bastogne-Liège, inden han forsvarede sin titel som Tour de France-vinder i juli. Dermed har han i en alder af 23 vundet to monumenter og to Grand Tours.

 

Annonce

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Eddy Merckx
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Movistar-klatrer tager skridtet ned fra WorldTouren

Landevej

Annonce

ANNONCE