Dumoulin inspireret af Wiggins til at gå efter Roubaix
29. maj 2020 19:30Bettini Photo
af Joachim Alexander Farshøj

Tom Dumoulin sagde engang, at han ville køre Paris-Roubaix, inden karrieren sluttede. Den drøm har hollænderen stadig, og han har ikke tænkt sig at tage til Frankrig uforberedt - forsøget bliver dog ikke i år.

Annonce

Ikke siden Sean Kelly har en rytter vundet både en Grand Tour og Paris-Roubaix, og Kelly vandt ovenikøbet først Vuelta a España flere år efter sin sidste Roubaix-sejr. Listen over Grand Tour-vindere med en Roubaix-sejr på CV’et kan dog muligvis se frem til at blive længere inden alt for længe.

 

Tom Dumoulin lufter nemlig i et interview med Wielerflits.nl på ny sine ambitioner om at køre et godt Paris-Roubaix, inden han stiller cyklen i garagen for sidste gang.

 

For et par år siden sagde hollænderen for første gang, at han godt kunne tænke sig at deltage i ’Helvedet i Nord’, men nu afslører han også, at han ikke har tænkt sig at stille op for sjovs skyld.

Mens vi venter på cykelsporten: Lønninger, Uráns ræser og Froomes nedkørselsteknik

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg vil stille til start (i Paris-Roubaix, red.) for at få mest muligt ud af det, og jeg vil komme med en grundig forberedelse. Jeg vil ikke bare deltage for sjov,” fortæller Dumoulin.

 

Jumbo-Visma-stjernen har været meget inspireret af Bradley Wiggins, der i de sidste år af sin karriere skiftede fokus fra at vinde Grand Tours til at sigte efter de største brostensløb. Wiggins lykkedes aldrig med at tage den store brosten med hjem, men det blev alligevel til en ganske respektabel niendeplads i Paris-Roubaix i 2014, og det har givet Dumoulin håb.

 

”Jeg kunne virkelig godt lide, hvordan Bradley Wiggins håndterede det. I årevis havde han fokuseret på at vinde en Grand Tour. Derefter flyttede han fokusset i de sidste to år af karrieren og blev klassikerrytter. Det kunne jeg virkelig godt lide. Jeg vil gøre det på denne måde,” lyder det fra Tom Dumoulin

Annonce

 

Dumoulin og Wiggins deler flere ligheder, herunder statur, Grand Tour-succes og en kærlighed til kampen mod uret, så der er nok ikke mange, der vil vurdere projektet som værende en umulighed, slet ikke med Dumoulins kørsel på det ujævne underlag i Tour de France 2018 in mente. Den tidligere Giro-triumfator slår dog slutteligt fast, at det absolut ikke bliver i år, han kører Paris-Roubaix. Dertil er Jumbo-Vismas klassikertrup simpelthen for god, og Wout van Aert fortjener al den støtte, han kan få.

 

Annonce

INFO
Paris - Roubaix
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE