Dumoulin glad for at dele kaptajnrollen
01. juni 2020 12:25Foto: Jumbo-Visma
af Lukas Bennike Lewerissa

Det kan give problemer med for mange klassementsryttere på samme hold, men Tom Dumoulin er glad for det delte lederskab på Jumbo-Visma, som han mener fjerner presset.

Annonce

Tom Dumoulin skiftede denne sæson Team Sunweb ud med Jumbo-Visma. På Sunweb var hollænderen den største stjerne og fuldstændig ubestridt holdkaptajn i sine sæsonmål - Giro d’Italia og Tour de France

 

Den situation ville nok passe de fleste klassementsryttere fint, men der er også en bagside af medaljen, da de mange forventninger pressede Dumoulin hårdt.

 

”På Sunweb var det svært at klare det pres, at hele holdet kun arbejdede for mig,” forklarer hollænderen på Jumbo-Vismas hjemmeside.

Mens vi venter på cykelsporten: Lønninger, Uráns ræser og Froomes nedkørselsteknik

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

På trods af det hårde pres lykkedes det Dumoulin at opnå store resultater hos Team Sunweb, hvor det blev til en sejr i Giro d’Italia, en andenplads i Tour de France og en andenplads i Giroen.

 

Det bliver dog en helt ny situation på Jumbo-Visma, hvor han til Touren skal dele rollen som klassementshåb med Vuelta-vinderen Primož Roglič og sidste års Tour-treer Steven Kruijswijk. Denne situation er noget af en lettelse for hollænderen.

 

”På Sunweb var jeg den ubestridte leder i mange løb. Hele holdet arbejdede for mig. På Jumbo-Visma, især i det kommende Tour de France, stiller vi til start med tre kaptajner. Det er noget, jeg virkelig godt kan lide, og som jeg ser frem til,” beskriver Dumoulin.

Annonce

 

De sidste uger har man hørt mange historier om drama og forvirring omkring Tour-kaptajnrollen hos Team Ineos, hvor både Egan Bernal og Chris Froome har udtrykt, at de vil gå efter sejren, mens Geraint Thomas også er et bud på en Tour-vinder.

 

Movistar har også haft problemer med rollefordelingen, da de i perioder har rådet over adskillige Grand Tour-vindere. Den tidligere Movistar-rytter Nairo Quintana har kritiseret holdets uvillighed til at arbejde for ham, mens Movistar-rytteren Marc Soler skabte drama under sidste års Vuelta a España, hvor tv-billederne viste en noget uskøn situation, da Soler kastede en drikkedunk i vrede over, at skulle vente på netop Quintana, noget Soler senere måtte undskylde for.

 

Anderledes harmonisk er det hos Jumbo-Visma  - i hvert fald udadtil. Her har rytterne en aftale om, at holdet arbejder for den stærkeste.

 

”Jeg er virkelig glad for den nye situation. Jeg får muligheden for at bevise, hvad jeg kan. Hvis jeg er god nok, så kører holdet for mig. Hvis jeg ikke er god nok, så vil jeg arbejde for andre. Det er vores aftale, og den støtter jeg op om,” siger den 29-årige rytter.

 

Dumoulin har ikke kørt løb siden Critérium du Dauphiné sidste år, da han har haft knæproblemer samt en parasit i tarmen.

Annonce

 

Hollænderen er efter eget udsagn kommet i god form igen, men har på grund af pandemien ikke kunne udnytte den endnu.

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Der Panzerwagen er tilbage: vinder for 10. gang

Landevej

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Annonce

ANNONCE