Dowsett: Vi går i den rigtige retning
12. februar 2018 18:15 af Rikke Bak Dalgaard Foto: Movistar Team

Alex Dowsett nægter at panikke over den manglende succes i Dubai Tour og insisterer på, at holdet går i den rigtige retning, imens de forsøger at få deres lead-out tog til at fungere.

Elia Viviani, Dylan Groenewegen og Mark Cavendish vandt alle spurter i Dubai Tour, men Kittels bedste resultat var en frustrerende tredjeplads på tredje etape. Katusha-Alpecin lead-out toget arbejdede hårdt for at bane vejen for den tyske sprinter, men andre sprintere var altid bedre placeret og hurtigere, eller Kittel kæmpede for at finde vej igennem kaosset.

 

"At tro, at vi ville brillere i Dubai Tour og være en velsmurt maskine fra start er forkert," fortalte Dowsett til Cyclingnews.com.

 

"Spurterne i Dubai Tour var kaotiske. Der var mange kendte, superhurtige sprintere og mange erfarne lead-out tog. Det var også første løb i sæsonen for mange ryttere og med pandekageflade etaper, så troede alle og enhver, at de var sprintere og forsøgte at vinde," fortsætter Dowsett.

 

Vi går i den rigtige retning

"Vi tror på, at vi hele tiden går i den rigtige retning. Vi har haft vores planer for hver etape. På tredje etape holdt vi fast i vores plan, udførte planen godt og den lykkedes næsten. Andre gange lavede nogen ged i det på den ene eller den anden måde. På anden etape var det min skyld og jeg undskyldte. Men vi bliver bedre og bedre, det skal nok lykkedes," lover den 29-årige rytter.

 

"Når vi skal køre løb som Tirreno-Adriatico og andre etapeløb, hvor andre hold har andre mål, så bliver det meget lettere at være et mere sammehængende hold," tilføjer briten.

 

Dowsett bekræftede at bølgerne gik højt på holdet efter anden tape i Dubai Tour, hvor lead-out toget blev fragmenteret i finalen og Kittel endte som nummer 17. Nogle mindre pæne ord blev udvekslet, men Kittel holdt hovedet koldt og foretrak at opmuntre i stedet for at kritisere sine ryttere.

 

"Vi kludrede i det og bølgerne gik højt, men Marcel så det og sagde, at vi skulle tage en time-out og re-fokusere," afslørede Dowsett.

 

"Marcel er elegant på den måde og dagen efter var vi meget bedre og han var tæt på en sejr. Efter etapen var vi glade for, at vi havde gjort det godt som et hold. Det var ikke det resultat, vi ønskede, men vi fik en øl for at fejre det. Vi drikker ikke for en tredjeplads, men vi opnået noget og det var et skridt i den rigtige retning," forklarede Katusha-Alpecin rytteren.

 

Ny rolle på det nye hold

At være en del af et lead-out tog er nyt for Dowsett og hans skifte til Katusha-Alpecin efter fem år med Movistar markerer et vendepunkt i hans professionelle karriere. Men det er det, han er glad for at lave. Dowsett vil ikke være involveret i spurterne til målstregen, men vil bruge sin hurtighed og power til at holde Kittels lead-out på sporet på de sidste kilometer.

 

"Jeg er der, når det skal gå hurtigt i lang tid. Det er det, jeg er god til. Jeg vil forsøge at tage en stor tørn med en indsats på mellem 400 og 700 watt for at sikre, at vores kerne med Marco Haller, Rick Zabel, Nils Politt og Marcel Kittel kommer ind på den sidste kilometer sammen og på det rigtige sted," fortalte han.

 

"Det er nyt for mig, jeg har ikke rigtig kørt lead-out i fem år og ikke på dette niveau. Sidst jeg gjorde noget lignende var under mine Team Sky dage, da vi tog kontrol over løb og dominerede finalerne. Det sker ikke længere. Ingen er i stand til at overtage mere, det er umuligt," fortsatte Dowsett.

 

"Hvis du kører med færre ambitioner og spiller en anden rolle, så passer du mere på dig selv, fordi der kan være meget at tabe. Men nu er det mere et ’styrt eller vind’ scenarie og alle er glade for at have den mentalitet og 100 procent engagement fordi vi kører for Marcel og der er en meget god chance for at han vinder,” tilføjer den engelske rytter.

 

Egne chancer i enkeltstarter

Dowsett er en af ​​de bedste enkeltstartsryttere i feltet og han spiller derfor også en nøglerolle i holdets tidskørsler og får mulighed for at gå målrettet efter specifikke enkeltstarter i løbet af sæsonen.

 

"Jeg står i en drømmesituation, hvor jeg ikke behøver at bede om muligheder i linjeløbene, fordi jeg får dem i enkeltstarterne. Jeg er heldig. Jeg tror, ​​at Giro d'Italia enkeltstarten er mit første store personlige mål. Jeg kommer tilbage til Abu Dhabi Tour, hvor jeg skal arbejde for Marcel og Zakarin. Der er også en enkeltstart på fjerde etape, hvilket er en mulighed for mig," sagde han.

 

Nyt hold, nye arbejdsmetoder

Dowsett fik sin debut med Katusha-Alpecin på Dubai Tour og har kun trænet med sine nye holdkammerater i to måneder. Men han synes at kunne lide den måde, holdet arbejder på.

 

"Det er et rigtig effektivt team, virkelig effektivt. Hvert hold fungerer forskelligt afhængigt af dets mål og måske dets kultur. Der er ikke rigtig en rigtig eller forkert måde at gøre tingene på, for hvert hold er professionelt i hver sin forstand. Team Sky har gjort det godt, Movistar har været det bedste hold i WorldTouren de sidste par år og det er ikke tilfældigt,” sagde Dowsett.

 

"Katusha-Alpecin er en meget velsmurt maskine. Jeg lo sammen med nogen den anden dag, da jeg forsøgte at forklare, hvad jeg mente. Jeg kom op med dette eksempel: Hos Team Sky var en aftale klokken 10:00 lig med kl. 9:45, mens det hos Movistar betød 10:25. Ved Katusha-Alpecin betyder klokken 10:00 klokken 10:00," afsluttede Dowsett.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Eenkhoorn efter sejr: Perfekt forarbejde af holdet

LIVE nu: Sikrer Kragh sig en podieplads på kongeetapen i BinckBank Tour?

Moreno Hofland skifter til EF

Talentfuld ung hollænder vinder i Colorado

Adam Toupalik: Dette er min største sejr

Cykelweekend på Lolland-Falster – gode ruter og gastronomi i særklasse

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

Etapen var hårdere end Mohoric forventede

SIDSTE CHANCE: Efterårsspillet starter i morgen - puljen over 6000 kr

Siggaard: Hatten af for Vos

Forudbestil Lars Bak nye bog - og spar 15%

Etapen passede bedre til Mühlbergers holdkammerat

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Optakt: 7. etape af BinckBank Tour

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar