Prøv vores nye app
Dideriksen tilbage: Overspurter Norsgaard til DM
20. juni 2021 13:50Foto: Feltet.dk
af Benjamin Blirup Cilleborg

Amalie Dideriksen slog Emma Norsgaard i spurten i kvindernes DM og kan dermed igen iklæde sig Dannebrogstrikoten. Cecilie Uttrup Ludwig tog tredjepladsen, mens Solbjørk Minke Anderson vandt juniorernes løb på hjemmebane.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Amalie Dideriksen kan smile mellem regndråberne.

 

Det lykkedes hende at overspurte Emma Norsgaard i spurten i Give, og dermed kan hun endnu en gang iklæde sig Dannebrogstrikoten. Cecilie Uttrup Ludwig blev treer.

 

Norsgaard kørte først ind i svinget til opløbet af trioen, men her tabte hun for meget fart, og Dideriksen kunne indlede spurten. Norsgaard havde ikke kræfterne til at gå forbi, og dermed kunne Dideriksen løfte armene over stregen.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Hos juniorerne var Solbjørk Minke Anderson (Give Cykleklub) den eneste, der kunne hægte sig på favoritgruppen, og dermed kunne hun tage en sikker sejr.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

 

Løbsreferat:

Det sommerlige vejr var pist borte, og i stedet var det i en decideret byge at elitekvinderne sammen med juniorerne trillede ud af Give. 132,5 kilometer skulle tilbagelægges med blandt andet flere stigninger ud for Vejle godt halvvejs på ruten, inden fire tekniske omgange ventede i Give.

 

Mille Troelsen (Cykling Odense) trodsede uvejret og tog på solotogt da løbet blev givet frit. Hun fik hurtigt hul, og efter 20 kilometer var der et godt forspring på halvandet minut.

Annonce

 

Ude ved Blue Hors efter knap 30 kilometer lød afstanden på 2 minutter og 40 sekunder, og det forspring voksede kun over de næste bakker. Efter knap 50 kilometer på Østengaard-stigningen var forspringet oppe på hele 6 minutter og 15 sekunder.

 

Uttrup forsøger sig i bakketerrænet

Nede i feltet var der lagt op til et angreb langt udefra af Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope), og profetien blev opfyldt. På Gammel Kongevej trykkede stjernen på knappen og fløj af sted. På toppen havde hun således 40 sekunder.

 

Nu var kursen sat mod Troelsen, og det var med et højt tempo. Henover Hopballe var afstanden mellem lidt over minuttet, og snart var der en duo i front.

 

SÆT DIT TOUR-MANAGERHOLD - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KRONER!

 

I mellemtiden blev feltet tyndet gevaldigt ud, og snart var der kun 12 ryttere tilbage i forfølgergruppen.

 

Det var Emma Norsgaard (Movistar), Amalie Dideriksen (Trek - Segafredo), Julie Leth (Ceratizit-WNT), Michelle Lauge Quaade (Nørrebro Cykleklub), Trine Holmsgaard (Isorex NoAqua Ladies Cycling Team), Betina Cramer (Greve Cykle Klub), Rebecca Koerner og Marita Jensen (ABC Dame Elite), Trine Andersen (Holstebro Cycleclub), Mette Egtoft (ILLI-Bike Cycling Team) samt juniorrytteren Solbjørk Minke Anderson (Give Cykleklub).

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Uden nogen andre juniorryttere i nærheden var der således allerede her lagt op til, at Anderson ville tage titlen for juniorerne, men der var stadig langt hjem til mål.

 

Nu vendte rytterne om, idet vejen førte tilbage til Give og de fire omgange. Herfra skrumpede forspringet gevaldigt, og snart var det nede på et halvt minut.

 

Rundstrækning vender rundt på løbet

Med lidt over 40 kilometer igen inde på rundstrækningen ramte udbruddet det tekniske stykke. Her udnyttede Uttrup svingene og den smalle sti til at sætte sin kompagnon, der måtte strække gevær. Kort efter blev Troelsen opslugt af forfølgergruppen.

 

Uttrup fortsatte sit tryk ud af byen, hvilket gavnede hendes forspring. 20 sekunder lød forspringet ud af Give, mens regnen holdt inde for en stund.

Annonce

 

Med lidt over 33 kilometer tog favoritten situationen i egen hånd. Norsgaard rykkede fra forfølgergruppen og fik hul, mens Leth og Dideriksen tog handsken op og startede forfølgelsen.  Dog havde Dideriksen for meget fart ind mod Møllebakken, og omend hun ikke styrtede måtte hun bremse op ind mod barrieren og mistede sit forspring.

 

Netop Møllebakken splittede gruppen fuldstændig op og vendte rundt på dynamikken. Norsgaard trykkede til og nåede op til Uttrup, mens Leth var få sekunder efter. Efter målstregen nåede hun op, således sidste års podie var i front.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Hverken Leth eller Uttrup ville samarbejde med Norsgaard, og dermed kunne først Dideriksen og Koerner komme op, og senere også resten af forfølgerne.

 

Uden nogen hjælperyttere gik gruppen helt i stå. Det udnyttede Koerner til at angribe med 26 kilometer igen, og på kort tid havde hun et minuts forspring.

Annonce

 

Læs også
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere

 

Stilstand i forfølgergruppen

I gruppen forsøgte Lauge at komme af sted, men det lukkede Norsgaard prompte. Herfra var der status quo ind mod Møllebakken, hvor Lauge igen trykkede af sted. Dideriksen satte dog snor i hende. 

 

Nu ventede der blot to omgange og lidt over 18 kilometer, og Koerner havde stadig over et minuts forspring. Der var stadig ingen, der for alvor ville arbejde i gruppen, hvor Dideriksen, Norsgaard og Leth nølende skiftedes til at have fronten.

 

Regnen var igen begyndt at dryppe på rytterne, som med 14 kilometer igen havde lidt mere fart på. Koerner kunne fortsætte i en mere huggende stil, mens forspringet blev sekundvis større.

 

Med 12 kilometer igen lagde Leth pres på en mindre bakke, og kort efter trykkede Dideriksen den af. Uttrup forsøgte at køre efter, men benene var tappet for kræfter. I stedet rykkede Norsgaard hurtigt op til Dideriksen. 

 

SÆT DIT TOUR-MANAGERHOLD - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KRONER!

Annonce

 

De to kunne genoptage deres nedstirren af hinanden, og gruppen, som kortvarigt var splittet op, kunne igen samles ind mod den tekniske del en kilometer fra målstregen og sidste omgang.

 

Her lagde Norsgaard igen pres på, men selvom det kun var Leth og Dideriksen, der sad direkte på hjul, var hullet til Uttrup, Jensen, Cramer og Minke Anderson marginalt. Dog var Quaade, Holmsgaard, Andersen, Troelsen og Egtoft sat af.

 

Styrt skaber splittelse og forfølgelse

Finalen blev skæmmet af et styrt, idet Leth røg i et sving. Hun måtte længe stå og komme sig, mens chancerne for Dannebrogstrøjen gled væk i regnen.

 

Leths styrt bremsede resten af gruppen op, bortset fra Norsgaard og Dideriksen, som sad foran Leth. Dermed var de to endelig sluppet væk fra resten af gruppen, og nu kunne et ordentligt samarbejde begynde.

 

Resultatet kunne hurtigt ses på forspringet til Koerner, som skrumpede til lidt over 20 sekunder med 6 kilometer igen. Dog var Uttrup fast besluttet på at komme op til de to forfølgere, og sammen med Jensen lå hun blot få sekunder efter.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Med 3,5 kilometer tilbage var der samling blandt de fire forfølgere, som kunne se op til Koerner. En kilometer senere var der samling på bakken, hvor Dideriksen tidligere havde angrebet, og netop den bakke lagde grund til et nyt angreb.

Annonce

 

Denne gang kom det fra Uttrup, men Norsgaard og Dideriksen hang på, mens Koerner og Jensen gled væk. Jensen hang dog ikke langt efter, da trioen kørte ind på den tekniske rute.

 

Her trykkede Uttrup den igen af med Dideriksen lige efter, men Uttrup måtte kapitulere. Norsgaard kørte først ind i svinget, men tabte fart, og Dideriksen kunne indlede spurten i front. Norsgaard forsøgte at køre forbi, men havde ikke kræfterne.

 

Dermed kunne Dideriksen endnu en gang iklæde sig Dannebrogstrikoten, da hun trådte på podiet i Give, hvor solen endelig brød frem.

 

VIL DU OGSÅ LIVESTREAME CYKELLØB? KOM FORREST I FELTET MED DISCOVERY+

 

Hos Dame Juniorerne var det Solbjørk Minke Anderson (Give Cykelklub), som vandt foran Julie Lillelund og Laura Auerbach-Lind (Give Cykelklub). Juniorerne kørte med i feltet for eliteryttere - se resultatet her

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
LIVE nu: Stærkt udbrud afsted på kuperet Romandiet-etape
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog

Annonce

Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

Annonce

Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

Annonce

Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
VIS FLERE

Annonce