Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Dideriksen har sat sigtekornet på OL
16. januar 2021 19:30Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro
af Benjamin Blirup Cilleborg

Der var mulighed for at forlænge med sit gamle hold, men Amalie Dideriksen behøvede luftforandring. Kombineret med ambitionerne om OL på bane og det bedste opsætning pegede alle pile mod Trek-Segafredo, som den tidligere verdensmester nu har skrevet to års kontrakt med. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Specialized cyklen er skiftet ud med Trek, og den ikoniske orange trikot er byttet ud med den blå.

 

Amalie Dideriksen har været loyal for Boels-Dolmans, hvor hun startede sin professionelle karriere i 2015. Et seks år langt samarbejde er nu slut, og de næste to sæsoner bliver i stedet for Trek-Segafredo.

 

Skiftet er markeret i baggrunden på Dideriksens skærm, hvor der er hængt et banner op af holdets navn, farver og sponsorer. En pandemi hærger verden over, og derfor foregår pressemødet over computeren, hvor blandt andet Feltet.dk er inviteret inden for.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Og deltageren fra de olympiske lege i Rio i 2016 efterlader ingen tvivl om ambitionerne for sæsonen, idet hun peger på den 6. og 8. august som de to vigtige datoer i år. Det er nemlig her, der skal køres henholdsvis parløb og omnium til legene i Tokyo.

 

“Lige siden jeg kom hjem fra Rio har jeg drømt om at komme af sted igen og gøre det endnu bedre. Nu er omnium formattet lavet om, og det burde være et bedre format til mig, og parløb er kommet på programmet, så jeg tror på at vi kan få en OL-medalje,” lyder forhåbningerne fra Dideriksen.

 

Til OL skal der efter planen tages et billede i stil med dette, hvor medaljerne vises frem. Foto: UEC.

 

Trek-Segafredo gjorde det muligt at satse på OL

Pandemien vendte mange ting på hovedet i sidste sæson og har også sat sit store præg på den forestående sæson - men cykelverdenen står ikke stille, og der gøres fortsat mange forberedelser. Dideriksen er nemlig i disse uger på træningslejr med holdet, som er i Valencia regionen i Spanien.

Annonce

 

Allerede på træningslejren har den 24-årige dansker kunnet mærke forskel fra sit tidligere hold. Modsat SD Worx, det tidligere Boels-Dolmans, har Trek-Segafredo såvel et herre- og et damehold.

 

“Der er meget mere stab her. På Boels-Dolmans var der kun kvinder og stab, hvor der her også er et herrehold, så der er mange flere omkring holdet,” indleder Dideriksen på pressemødet.

 

Danskeren, der fortsat er bosat i København, sad i en situation, de fleste ryttere kun kan drømme sig til. Hun havde nemlig valget at forlænge med sit gamle hold, der længe har været verdens bedste, eller hun kunne skifte til Trek-Segafredo, der netop havde vippet Boels-Dolmans af pinden på UCI’s holdliste. 

 

Som bekendt blev det altså sidstnævnte, men skiftet har faktisk været undervejs i længere tid.

 

“Jeg har været virkelig glad for mine seks år med Boels-Dolmans, men det var på tide med noget nyt. Trek-Segafredo kontaktede mig for to år siden inden jeg forlængede med Boels-Dolmans. Dengang besluttede jeg mig for at blive på Boels, fordi OL lå rundt om hjørnet, og jeg havde det godt på holdet,” fortæller Dideriksen.

 

Men da kontrakten udløb var de olympiske lege som bekendt stadig ikke blevet afviklet. Derfor var det afgørende, at forberedelserne kunne forenes med den kontrakt, hun nu stod til at skulle skrive under på.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

“Trek-Segafredo ville gerne støtte mine ambitioner til OL. Det er ikke alle hold, der kan det, for det krævede blandt andet, at jeg beholdt min nuværende træner. Det kunne jeg også på mit gamle hold, men efter seks år behøvede jeg noget luftforandring,” forklarer danskeren, der understreger, at hun sagtens kunne have taget to år mere hos det nuværende SD Worx.

 

Fem års forberedelse - udtagelsen tages ugen før OL

Mens Den Olympiske Komité skæver mod vacciner, smittetryk og mutationer frem mod de olympiske lege, skæver Dideriksen mod starten af august måned, hvor først parløb og derefter omnium står på programmet. Det er her, der er store forhåbninger til danskerne.

 

Sammen med Julie Leth blev Dideriksen nemlig europamester i parløb i 2018 på sikker vis, og titlen forsvarede de året efter. Derudover har hun selv sørget for blandt andet en sølvmedalje i Omnium, da verdensmesterskaberne blev afviklet i 2019, mens det blev til en femteplads til de foregående olympiske lege.

 

Der er altså lagt i kakkelovnen til et forbedret resultat - hvis hun vel at mærke bliver udtaget. Foruden hende og Leth er Trine Schmidt nemlig også i billedet, og med mange års erfaring og en World Cup sejr i 2019 i parløb med Leth, har også Schmidt en masse at byde ind med. 

 

Trine Schmidt, Amalie Dideriksen og Julie Leth er alle tre i billedet til OL i Tokyo. Foto: Dan Møller

Annonce

 

En af de tre må altså trække det korte strå til parløbet, og det er først omkring ugen op til Legene, at de ved, hvem af dem, der må sidde over.

 

“Jeg tror klart på, at jeg kan være en del af den stærkeste opstilling til OL,” lyder det selvsikkert fra Dideriksen, da hun bliver adspurgt til risikoen for at blive reserven.

 

“Det gør vi jo alle sammen, og det er det der gør, at vi presser os til at blive den bedste version af os selv. Vi hjælper og presser hinanden til træningerne og har det også godt sammen af cyklen,” understreger Dideriksen, inden hun henviser til herrernes 4-kilometer hold, som ligeledes har en rytter ‘til overs’ ved stævnerne.

 

Og nærmest som et symbol på det gode sammenhold venter der yderligere en træningslejr for danskeren. Så snart træningslejren med Trek-Segafredo er slut skal hun nemlig mødes med Leth og Schmidt igen, ligesom de gjorde tilbage i december.

 

Behøver ikke altid kaptajnrollen

I baneregi venter der sandsynligvis en Nations Cup, fortæller københavneren, mens der også bliver plads til en del landevejsløb. Ifølge hende fungerede løbene godt som forberedelse til Legene i Rio i 2016, hvor der blev kørt knap 30 løbsdage inden turen til Rio.

Annonce

 

Læs også
Startlisten til Giro d'Italia tager form - 5 danskere på

 

“Jeg håber på at køre ret mange landevejsløb, blandt andet Giro Rosa, ikke nødvendigvis for at være den, der skal køres for, men fordi det er virkelig god træning,” lyder det fra den tidligere verdensmester.

 

Og sådan agter hun faktisk at køre fremover - det gør ikke noget for den hurtige afslutter, at det ikke er hende, der køres for. Ved holdskiftet udtalte Dideriksen således, at hun forventede at styrke sprintertoget med henblik på lead-out, og dette holder hun fast i under pressemødet. 

 

“Det bliver ikke mig, der køres for til alle løb, og det har jeg heller ikke behov for. Det er fedt at få chancen, og jeg har en iver til at komme først over stregen, men samtidig er der også noget tilfredsstillende at se og hjælpe en holdkammerat med at vinde,” lyder det fra Dideriksen.

 

En af de ryttere kunne være Chloe Hosking, som skifter fra Rally Cycling. Sprinteren er hentet til holdet, blandt andet med et håb om at vinde Gent-Wevelgem. Derfor kunne en del tyde på, at den københavnske kanonkugle skal fyres af for den amerikanske, men løbsprogrammet er endnu ikke fastlagt for rytterne endnu.

 

“Trek-Segafredo ser mig som en rytter der skal med til klassikerne, og som skal være med i afslutningerne i de fladere løb. Nogle løb kommer vi til at køre hver for sig, andre kører vi sammen, og der må vi få det bedste ud hinanden, ligesom jeg har været vant til på Boels-Dolmans,” fortæller Dideriksen.

Annonce

 

Målet er at blive konsekvent

Sæson 2020 var dog svær at få noget godt ud af, for med de konstante aflysninger blev det kun til otte løbsdage. I stedet var der masser af tid til at træne for at være opnå sæsonmålet om at få en international sejr, som dog ikke blev indfriet.

 

“Jeg drømte om en sejr på øverste niveau, men det nåede jeg ikke. Primært fordi der ikke var mange løb, og fordi jeg ikke ramte den i de løb, der var. Jeg håbede på at tage DM i linjeløb, men den fik jeg så heller ikke,” siger Dideriksen til computer kameraet.

 

“Men så tog jeg DM i enkeltstart, hvilket der nok ikke var nogen, der havde regnet med - inklusiv mig selv,” lyder opsummeringen fra den danske mester i enkeltstart.

 

Amalie Dideriksen har før haft succes med at køre VM efter et OL . Foto: UCI 2016 Doha / Pauline Ballet

 

Med henblik på landevejssæsonen er målet en anelse anderledes i år. Håbet er nemlig, at bygge på, så præstationerne er mere konsekvente.

 

“Jeg håber på at være med i en del af finalerne og være konsekvent i de cykelløb, jeg kommer til. Jeg vil gerne gøre det tilfredsstillende hver gang og ikke have en offday. Håbet er at have et rigtig godt topniveau og et højt bundniveau,” lyder det fra den tidligere verdensmester.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Og hvis man ikke kun skal sætte et mål, men også får lov at drømme lidt?

Annonce

 

“Hvis jeg helt selv kunne vælge, så vil jeg gerne vinde VM. Vi så sidste gang, at hvis kommer godt ud af OL, så kan man sagtens gøre det godt til VM,” lyder det med et glimt i øjet.

 

Dideriksens løbsprogram er ikke fastlagt endnu, men hun sætter sæsonen i gang i Setmana Ciclista Valenciana den 18.-21. februar.

INFO
Amalie Dideriksen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Startlisten til Giro d'Italia tager form - 5 danskere på
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

Annonce

Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

Annonce

Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France

Annonce

Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
VIS FLERE

Annonce