Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Dideriksen har sat sigtekornet på OL
16. januar 2021 19:30Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro
af Benjamin Blirup Cilleborg

Der var mulighed for at forlænge med sit gamle hold, men Amalie Dideriksen behøvede luftforandring. Kombineret med ambitionerne om OL på bane og det bedste opsætning pegede alle pile mod Trek-Segafredo, som den tidligere verdensmester nu har skrevet to års kontrakt med. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Specialized cyklen er skiftet ud med Trek, og den ikoniske orange trikot er byttet ud med den blå.

 

Amalie Dideriksen har været loyal for Boels-Dolmans, hvor hun startede sin professionelle karriere i 2015. Et seks år langt samarbejde er nu slut, og de næste to sæsoner bliver i stedet for Trek-Segafredo.

 

Skiftet er markeret i baggrunden på Dideriksens skærm, hvor der er hængt et banner op af holdets navn, farver og sponsorer. En pandemi hærger verden over, og derfor foregår pressemødet over computeren, hvor blandt andet Feltet.dk er inviteret inden for.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Og deltageren fra de olympiske lege i Rio i 2016 efterlader ingen tvivl om ambitionerne for sæsonen, idet hun peger på den 6. og 8. august som de to vigtige datoer i år. Det er nemlig her, der skal køres henholdsvis parløb og omnium til legene i Tokyo.

 

“Lige siden jeg kom hjem fra Rio har jeg drømt om at komme af sted igen og gøre det endnu bedre. Nu er omnium formattet lavet om, og det burde være et bedre format til mig, og parløb er kommet på programmet, så jeg tror på at vi kan få en OL-medalje,” lyder forhåbningerne fra Dideriksen.

 

Til OL skal der efter planen tages et billede i stil med dette, hvor medaljerne vises frem. Foto: UEC.

 

Trek-Segafredo gjorde det muligt at satse på OL

Pandemien vendte mange ting på hovedet i sidste sæson og har også sat sit store præg på den forestående sæson - men cykelverdenen står ikke stille, og der gøres fortsat mange forberedelser. Dideriksen er nemlig i disse uger på træningslejr med holdet, som er i Valencia regionen i Spanien.

Annonce

 

Allerede på træningslejren har den 24-årige dansker kunnet mærke forskel fra sit tidligere hold. Modsat SD Worx, det tidligere Boels-Dolmans, har Trek-Segafredo såvel et herre- og et damehold.

 

“Der er meget mere stab her. På Boels-Dolmans var der kun kvinder og stab, hvor der her også er et herrehold, så der er mange flere omkring holdet,” indleder Dideriksen på pressemødet.

 

Danskeren, der fortsat er bosat i København, sad i en situation, de fleste ryttere kun kan drømme sig til. Hun havde nemlig valget at forlænge med sit gamle hold, der længe har været verdens bedste, eller hun kunne skifte til Trek-Segafredo, der netop havde vippet Boels-Dolmans af pinden på UCI’s holdliste. 

 

Som bekendt blev det altså sidstnævnte, men skiftet har faktisk været undervejs i længere tid.

 

“Jeg har været virkelig glad for mine seks år med Boels-Dolmans, men det var på tide med noget nyt. Trek-Segafredo kontaktede mig for to år siden inden jeg forlængede med Boels-Dolmans. Dengang besluttede jeg mig for at blive på Boels, fordi OL lå rundt om hjørnet, og jeg havde det godt på holdet,” fortæller Dideriksen.

 

Men da kontrakten udløb var de olympiske lege som bekendt stadig ikke blevet afviklet. Derfor var det afgørende, at forberedelserne kunne forenes med den kontrakt, hun nu stod til at skulle skrive under på.

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

“Trek-Segafredo ville gerne støtte mine ambitioner til OL. Det er ikke alle hold, der kan det, for det krævede blandt andet, at jeg beholdt min nuværende træner. Det kunne jeg også på mit gamle hold, men efter seks år behøvede jeg noget luftforandring,” forklarer danskeren, der understreger, at hun sagtens kunne have taget to år mere hos det nuværende SD Worx.

 

Fem års forberedelse - udtagelsen tages ugen før OL

Mens Den Olympiske Komité skæver mod vacciner, smittetryk og mutationer frem mod de olympiske lege, skæver Dideriksen mod starten af august måned, hvor først parløb og derefter omnium står på programmet. Det er her, der er store forhåbninger til danskerne.

 

Sammen med Julie Leth blev Dideriksen nemlig europamester i parløb i 2018 på sikker vis, og titlen forsvarede de året efter. Derudover har hun selv sørget for blandt andet en sølvmedalje i Omnium, da verdensmesterskaberne blev afviklet i 2019, mens det blev til en femteplads til de foregående olympiske lege.

 

Der er altså lagt i kakkelovnen til et forbedret resultat - hvis hun vel at mærke bliver udtaget. Foruden hende og Leth er Trine Schmidt nemlig også i billedet, og med mange års erfaring og en World Cup sejr i 2019 i parløb med Leth, har også Schmidt en masse at byde ind med. 

 

Trine Schmidt, Amalie Dideriksen og Julie Leth er alle tre i billedet til OL i Tokyo. Foto: Dan Møller

Annonce

 

En af de tre må altså trække det korte strå til parløbet, og det er først omkring ugen op til Legene, at de ved, hvem af dem, der må sidde over.

 

“Jeg tror klart på, at jeg kan være en del af den stærkeste opstilling til OL,” lyder det selvsikkert fra Dideriksen, da hun bliver adspurgt til risikoen for at blive reserven.

 

“Det gør vi jo alle sammen, og det er det der gør, at vi presser os til at blive den bedste version af os selv. Vi hjælper og presser hinanden til træningerne og har det også godt sammen af cyklen,” understreger Dideriksen, inden hun henviser til herrernes 4-kilometer hold, som ligeledes har en rytter ‘til overs’ ved stævnerne.

 

Og nærmest som et symbol på det gode sammenhold venter der yderligere en træningslejr for danskeren. Så snart træningslejren med Trek-Segafredo er slut skal hun nemlig mødes med Leth og Schmidt igen, ligesom de gjorde tilbage i december.

 

Behøver ikke altid kaptajnrollen

I baneregi venter der sandsynligvis en Nations Cup, fortæller københavneren, mens der også bliver plads til en del landevejsløb. Ifølge hende fungerede løbene godt som forberedelse til Legene i Rio i 2016, hvor der blev kørt knap 30 løbsdage inden turen til Rio.

Annonce

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

“Jeg håber på at køre ret mange landevejsløb, blandt andet Giro Rosa, ikke nødvendigvis for at være den, der skal køres for, men fordi det er virkelig god træning,” lyder det fra den tidligere verdensmester.

 

Og sådan agter hun faktisk at køre fremover - det gør ikke noget for den hurtige afslutter, at det ikke er hende, der køres for. Ved holdskiftet udtalte Dideriksen således, at hun forventede at styrke sprintertoget med henblik på lead-out, og dette holder hun fast i under pressemødet. 

 

“Det bliver ikke mig, der køres for til alle løb, og det har jeg heller ikke behov for. Det er fedt at få chancen, og jeg har en iver til at komme først over stregen, men samtidig er der også noget tilfredsstillende at se og hjælpe en holdkammerat med at vinde,” lyder det fra Dideriksen.

 

En af de ryttere kunne være Chloe Hosking, som skifter fra Rally Cycling. Sprinteren er hentet til holdet, blandt andet med et håb om at vinde Gent-Wevelgem. Derfor kunne en del tyde på, at den københavnske kanonkugle skal fyres af for den amerikanske, men løbsprogrammet er endnu ikke fastlagt for rytterne endnu.

 

“Trek-Segafredo ser mig som en rytter der skal med til klassikerne, og som skal være med i afslutningerne i de fladere løb. Nogle løb kommer vi til at køre hver for sig, andre kører vi sammen, og der må vi få det bedste ud hinanden, ligesom jeg har været vant til på Boels-Dolmans,” fortæller Dideriksen.

Annonce

 

Målet er at blive konsekvent

Sæson 2020 var dog svær at få noget godt ud af, for med de konstante aflysninger blev det kun til otte løbsdage. I stedet var der masser af tid til at træne for at være opnå sæsonmålet om at få en international sejr, som dog ikke blev indfriet.

 

“Jeg drømte om en sejr på øverste niveau, men det nåede jeg ikke. Primært fordi der ikke var mange løb, og fordi jeg ikke ramte den i de løb, der var. Jeg håbede på at tage DM i linjeløb, men den fik jeg så heller ikke,” siger Dideriksen til computer kameraet.

 

“Men så tog jeg DM i enkeltstart, hvilket der nok ikke var nogen, der havde regnet med - inklusiv mig selv,” lyder opsummeringen fra den danske mester i enkeltstart.

 

Amalie Dideriksen har før haft succes med at køre VM efter et OL . Foto: UCI 2016 Doha / Pauline Ballet

 

Med henblik på landevejssæsonen er målet en anelse anderledes i år. Håbet er nemlig, at bygge på, så præstationerne er mere konsekvente.

 

“Jeg håber på at være med i en del af finalerne og være konsekvent i de cykelløb, jeg kommer til. Jeg vil gerne gøre det tilfredsstillende hver gang og ikke have en offday. Håbet er at have et rigtig godt topniveau og et højt bundniveau,” lyder det fra den tidligere verdensmester.

 

Læs også
ColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende

 

Og hvis man ikke kun skal sætte et mål, men også får lov at drømme lidt?

Annonce

 

“Hvis jeg helt selv kunne vælge, så vil jeg gerne vinde VM. Vi så sidste gang, at hvis kommer godt ud af OL, så kan man sagtens gøre det godt til VM,” lyder det med et glimt i øjet.

 

Dideriksens løbsprogram er ikke fastlagt endnu, men hun sætter sæsonen i gang i Setmana Ciclista Valenciana den 18.-21. februar.

INFO
Amalie Dideriksen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Minut for minut: Sådan snupepde 37-årig italiener etapesejr
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm

Annonce

Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker

Annonce

Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses

Annonce

Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
VIS FLERE

Annonce