ANNONCE

Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
31. marts 2023 09:12
af Jesper Johannesen

Vi kan mærke det. Det er i luften og det sniger sig tættere og tættere på. Foråret - og med det forårsklassikerne, hvor familiefrokoster og fuglefløjt søndag efter søndag behændigt må vige, når cykelsportens fremmeste kamphaner klikker ind til højspændte dramaer som Paris-Roubaix og alle de andre forårsklasikere, der nærmest ceremonielt hvert år blæser sæsonen i gang...

Annonce

For at være helt klar til alle strabadserne - både foran fjernsynet og fra spidsen af sadlen - har vi på Feltet.dk allieret os med Søren Koch fra det danske cykelbrand Twelvesixteen.dk og bedt ham servere et par af hans favoritter, når der er forårsklassikere på menuen.

 

Søren Koch har også en favoritklassiker, som mange danskere deler med ham. 

 

"Flandern uden tvivl det sværest og vildeste løb af dem alle - et ikonisk løb - den ultimative test på alle cykelsportens parametre: kulde, vind, blæst, de vilde brosten, teknik, taktik og de små vild stejle stigninger. Det løb kræver mandsmod styrke og tro. Min store forkærlighed for dette løb gør også, jeg selv har deltaget to gange i motionsudgaven," forklarer Søren Koch på Twelvesixteens kontor.

 

Gense Kasper Asgreens sejr i Flandern Rundt

 

"Jeg elsker forårsklassikerne, min TV sæson starter for alvor med Strade Bianche, Paris Nice, Milano Sanremo, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Lige. Hold nu k..., hvor har jeg savnet foråret!"

 

Mangler du tøjet til forårsklassikerne?

Så tag med på en guidet rundtur og bliv klædt på til alle løbenes lejligheder med det stadig forholdsvis nye og efterhånden godt etablerede danske cykelbrand Twelvesixteen.dk.     

Annonce

 

Vi har snakket med Søren Koch om den helt rigtige garderobe til forårets store endagsløb, både når det gælder cykeltøj. Afhængig af din egen indstilling og indsats er her Sørens bedste bud på nogle oplagte favoritter.

 

"Det er på ingen måde raketvidenskab. Alligevel er det rigtig mange motionister, der slet ikke tænker over det. Tøjet! Men sammen med positionen på cyklen er tøjet faktisk det fokusområde, hvor du kan hente de største marginaler hjem," fortæller Søren Koch.

 

 

"Hvis du har det rigtige tøj, der sidder godt og tæt uden at genere, og hvor du kan ånde og samtidig holde vind og vand ude - ja, så har du det behageligt. Og så kører du ganske enkelt stærkere og du præsterer bedre."

 

"Cykeltøj i ordentlig kvalitet koster selvfølgeligt lidt, men så er det altså heller ikke værre. De penge er lynhurtigt tjent hjem i gode oplevelser, og det er vel i bund og grund det, som vi allerhelst vil sælge. Hos Twelvesixteen.dk mener vi, at cykling skal være for alle. Derfor har vi både trøjer og bibs i vores Pro-linje i et kompromisløst race fit og den en smule lavere prissatte Unik-kollektion, der også med sit lidt mere tilgivende snit appellerer lidt bredere," tilføjer Søren Koch og viser ivrigt og engangeret tøjet frem.

 

Undertrøje

"Skal du ud på en af de smukke forårsdage, så er det først og fremmest på med en god baselayer i tynd merinould, der både er åndbar og varmer. Årstiden er selvfølgelig fuld af overraskelser, men du burde efterhånden kunne klare dig med enten en lang jersey og på de bedste dage måske nøjes med en kortærmet sammen med løse ærmer."

 

"Mærke friheden i et par korte bibs - måske suppleret med et par løse ben. For mig er de korte bibs helt klart førstevalget for at give den gode oplevelse på cyklen. Husk, jo flere watt du sidder og træder, jo større krav stilles der til puden.” 

 

 

”Det med sammenhængen med watt og pude afkræver måske lidt mere forklaring. Vil du køre rigtig stærkt, har du brug for en pude, hvor du uden større besværligheder kan komme helt ned - fuld aero!"

 

"Det kræver stærke underarme at holde den rigtige position. De første mange kilometer syrer du givetvis til i armene, og du kan sikkert også mærke det noget så eftertrykkeligt i lænden, hvis du altså ikke lige har brugt hele vinteren på at ligge i planke og træne core. Men hold ud pludselig er den der. Så skal det jo helst ikke være dine bibs-shorts, der sætter begrænsningerne.” 

Annonce

 

Det krævede en lidt længere forklaring, men så er det jo godt, at det er cykeltøj, som man finder mest af hos Twelvesixteen.dk.

 

Se en video med den tidligere professionelle cykelrytter Bekim Christensen, der guider til den optimale og hurtigste position på cyklen.

 

 

 

”Nå, nu er det jo ikke lige sommer i Girona som på videoen herover. Nej, det er forår i Danmark i hvert fald for de fleste af os. Vi kender nok alle det med at være taget af sted på cykeltur med vores venner i skønt vejr for en time senere at blive fanget af regn og blæst."

Annonce

 

"Det er her, hvor du bliver ekstra glad for den vindvest eller regnjakke, som du har med i baglommen. En cykelvest fylder mindst muligt i baglommen og er derfor oplagt, hvis temperaturen er tocifret. Der er ikke meget stof i en vindvest, men det fantastiske er, at den lige præcis beskytter, hvor den skal. Derfor er den guld værd og kan gøre en kæmpe forskel."

 

"Den vindtætte front sikrer, at du ikke fryser på brystet, mens mesh-materialet på bagsiden samtidig betyder, at du kommer af med kropsvarmen. Til de lidt koldere forårsture med mere usikre vejrmeldinger, så er vindjakken eller regnjakken din trofaste følgesvend." 

 

Hos Twelvesixteen har de flere modeller, der alle fylder og vejer minimalt. Alligevel har Twelvesixteen, hvad der skal til, for at du undgår at blive kold og få din tur ødelagt, hvis uheldet er ude, påpeger Søren Koch.

 

Du finder nogle af de mest populære cykeljakker herunder.

 

Unik Micro

Unik Micro er ekstremt alsidig og perfekt til skiftende vejrforhold, da den klarer de fleste byger. Samtidig er jakken lavet i mikrofiberstof, der er åndbart og tørrer hurtigt, når regnen har lagt sig. 


Se alle Unik Micro modeller

Annonce

 

Unik Pro

Med Unik Pro går du lige et niveau op og får en jakke, der selv under ugunstige vejrforhold med længere mellem opholdene stadig holder dig varm på cykelturene, mens den enestående membran sikrer åndbarhed, der gør, at du kan komme af med varmen, når du kører stærkt. 

 

Se alle Unik Pro modeller

 

 

Edro

Er du typen, der ikke misser en træning, uanset hvor meget det regner, så er Edro det helt rigtige valg for dig. Jakken er 100% vandtæt og designet specielt til virkelig våde og blæsende vejrforhold.

 

Den er ultralet og kommer med en patenteret tørsystemteknologi kaldet Direct Venting™, der gør det muligt for sved at fordampe med det samme gennem millioner af mikroskopiske huller i membranen, så du undgår at kroppen overopheder, selvom du kører de hårdeste intervaller i regnvejr.

Annonce

 

Se alle Edro modeller

 

”Sådan en 'uanset-hvor-meget-det-regner-træningstype' er vores 12.16-ambassadør Bekim Christensen. Udover at fortælle dig, hvordan du sidder mest aero, når du cykler, så er han også en sand mester i en lang række tips og tricks på cyklen fra sin tid i det professionelle felt."

 

Tjek selv, hvordan du selv kan øve dig i at tage din jakke på, mens du ruller. Eller hvordan du tager de løse ben af, mens du holder dig i fart her. De fleste skal nok øve sig lidt. 

 

 

Annonce

 

Lækkerbisken til wattnørderne

Vi slutter af med en lækkerbisken til wattnørderne - I bliver nemlig flere og flere.

 

Bekim Christensen har lavet endnu en lille video. Denne her viser, hvor stor forskel der er i hastighed op ad en 7-9%-stigning. Han starter med to watt pr. kg og slutter med 8 watt pr. kg. Så når Jonas Vingegaard trykker til den i 10 minutter med 7-8 watt pr. kg - ja, så går det altså tjept....

 

Værsgo! Så er der serveret både til sofaen og sadlen. Twelvesixteen.dk melder klar til at nyde forårsklassikere på alle niveauer.

 

Skal du med?

 

Annonce

INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 09. juni 2023

Følg Vingegaard på kongeetapen i Dauphiné
Landevej
Dansk teenager fortsat i front af Nations Cup-ræs
Landevej
Eksklusivt interviewKommende WorldTour-dansker har døjet med sygdom i ugevis før stort mål
INTERVIEW Landevej
Legendes søn jubler efter ny sejr: Som at leve på en sky
Landevej
Ny mand i bjergtrøjen håbede at rival ville tvivle
Landevej
Fremragende resultat af Fini
MTB
Kamp med topresultat - juvel gør det igen
Landevej
Mistede stor sejr - fem år senere vendte han sejrrigt tilbage
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra 6. etape af Critérium du Dauphiné
Video
Dansk fjerdeplads da purung franskmand vandt
Landevej
Vingegaard forklarer hvorfor han angreb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af ZLM Tour
Video
Cavendish uheldig: Italiener tager massespurten i ZLM Tour
Landevej
Dansk skuffelse i stort U23-etapeløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 6. etape af Critérium du Dauphiné
Video
Vingegaard forsvarer gult i Intermarché-sejr
Landevej
Optakt: GP Kanton Aargau
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af kvindernes Tour of Pyrenees
Video
Kaos-finale: Uttrup undviger trafik og går i top fem
Landevej
Jumbo offentliggør Roglic-beslutning
Landevej
Optakt: 6. etape af Criterium du Dauphiné
Landevej
Lynoptakt: 2. etape af ZLM Tour
Landevej
Criterium du Dauphiné-analyse: Når de andre bare ikke kan følge med
Landevej
Søren Kragh skal køre Schweiz Rundt
Landevej
Vinokourov kan stadig køre stærkt på cykel
Landevej
Groenewegen og bjergtrøjen er færdig i Dauphiné
Landevej
Eksklusivt interviewDansk profil skal bruge etapeløb som DM-optakt: Spørgsmålet er, om jeg kan følge Skjelmose
INTERVIEW Landevej

Annonce

Pidcock til start i landevejsløb igen
Landevej
DM i Aalborg tiltrækker store WorldTour-profiler
Landevej
Vingegaard-konkurrent ser kun spænding i kampen om andenpladsen
Landevej
Tour de France-spillet er åbnet!
Landevej
Alpecin-stjerne med særlig optakt til at indfri grøn drøm i Touren
Landevej
Ung dansker udtaget til stjernebesat endagsløb
Landevej
Jumbo-Visma med nye sponsorproblemer
Landevej
Kontroversiel afgørelse gav stjerne selvtillid
Landevej
Jumbo-hjælper blæst bagover af Vingegaards niveau
Landevej
Formstærk AG2R-profil har fremtiden på plads
Landevej
Medie: Tudor, Trek og Quick-Step kæmper om italiener
Landevej
Mørkøv roses af sin norske sprinter
Landevej
Ny stærk podieplads til dansk stortalent
MTB
Godt nyt fra Pogacar-lejren
Landevej
To chancer mere til Norsgaard
Landevej
Opdateret: EF skaber nyt kvindehold
Landevej
Danmark ind i vild top tre
Landevej

Torsdag den 08. juni 2023

Gregaard ærgrer sig over udbrud: Det er irriterende
Landevej
Sensationel sejrherre: Tænkte det ville gå, som det plejer
Landevej
Sjov video: Vingegaard og Bjerg drøfter trøjebyt
Landevej
Dansk stortalent fortsætter supersæson med ny sejr
Landevej
Danmark godt fra land med podieplacering i Fredsløbet
Landevej
Alaphilippe bøjer sig i støvet for Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af ZLM Tour
Video
Bernal er på vej tilbage, men manglede selvtilliden
Landevej
Carapaz er ikke skuffet over, at han ikke kunne følge Vingegaard
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkter fra dagens Vingegaard-triumf
Video
Video i artiklenVingegaard: Jeg ville ikke angribe
Video
Video i artiklenBerørt Vingegaard: På sådan en dag betyder cykling intet
Landevej
Video i artiklenBjerg beretter om styrtet i afgørende øjeblik
Video
Sensation: Jumbo-Visma snydt af upåagtet belgier
Landevej
Video i artiklenSe Vingegaards eminente sejr
Video
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2023
Landevej
Vingegaard i stor solosejr - tager førertrøjen fra Bjerg
Landevej
UAE-profil gør comeback efter kompliceret brud: Skal stadig være forsigtig
Landevej
Soudal Quick-Step tager to danskere med til Belgien
Landevej
Optakt: 5. etape af Criterium du Dauphiné
Landevej
Lynoptakt: 1. etape af ZLM Tour
Landevej
Criterium du Dauphiné-analyse: Den forventede danskerfest - med den "forkerte" hovedperson
Landevej
Fremadstormende Lotto-kaptajn udgår af Dauphiné
Landevej
Erfaren dansk hjælper udtaget til Schweiz Rundt
Landevej
Medie: Astana jagter italiensk klatrer og britisk sprinter
Landevej
Video i artiklenMikkel Bjerg forventer rolig 5. etape: Tror folk vil spare på kræfterne
Video
Video i artiklenJonas Vingegard inden 5. etape af Dauphine: Der kommer helt sikkert angreb
Video
Test: Northwave Crossland Plus
Udstyr og test
Video i artiklenBjerg vil holde fast i den gule trøje: Det føles virkelig specielt
Landevej
Cancellara udtager den danske mester til stort WorldTour-løb
Landevej
Video i artiklenVingegaard forventer kamp i de franske bjerge: Der kommer helt sikkert angreb
Landevej
VIS FLERE

Annonce