Prøv vores nye app
Deceuninck-Quick Step sejrer i Hammer Sprint
25. maj 2019 18:21Foto: A.S.O. / Gautier Demouveaux
af Mathias Blohm

Mens to polakker stjal rampelyset sidst i løbet, stod det relativt hurtigt klart, at Hammer seriens anden afdeling, Stavanger-sprinten, skulle afgøres mellem Deceuninck-Quick Step og Team Sunweb.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Starten gik med 88,2 kilometer til mål, og straks satte Riwal Readynez’ Mathias Norsgaard sig forrest i feltet.

 

Selvom Riwal Readynez fik vist sig pænt frem, kunne de ingenlunde blande sig i toppen, som relativt hurtigt viste sig som en direkte duel mellem Team Sunweb og Deceuninck-Quick Step.

 

De to hold skiftedes flere gange til at have førstepladsen, og forud for den sidste sprint, var det således endnu ikke afgjort, hvem der ville løbe med sejren.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Da den dobbelt pointgivende sidste sprint skulle afgøres, havde så mange ryttere dog sneget sig foran de to holds ryttere, at Team Sunweb ikke havde held med at overtage førstepladsen, og dermed løber belgiske Deceuninck-Quick Step med sejren.

 

Du kan gense hele løbet nederst i denne artikel.

 

Løbsreferat:

1. sprint

Ved dagens første sprint var det Mathias Norsgaard, der ledte feltet ind mod stregen, men Det blev Deceuninck-Quick Steps Davide Martinelli, der vandt sprinten med Sunwebs Max Walscheid som toer. Lige bag dem snuppede Casper Pedersen de 53 point for fjerdepladsen, mens Norsgaard selv måtte nøjes med de 15 point, der var til 10. Pladsen.

Annonce

 

2. sprint

Umiddelbart efter den første sprint stak Thorkil Veyhe af fra feltet, og han fik hurtigt følgeskab af Edoardo Affini (Mitchelton-Scott), Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step), Marc Hirschi (Team Sunweb) & Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal).

 

De fire ryttere kom ind i et rigtig godt samarbejde, og fik skabt sig så stort et forspring, at dagens anden sprint skulle afgøres mellem dem.

 

Her åbnede schweiziske Marc Hirschi tidligt, og mens Affini tog sig af andenpladsen, sørgede Thorkil Veyhe med en tredjeplads for, at Riwal-Readynez endnu engang kunne sætte point på kontoen. Evenpoel blev firer, mens hjemmebanehelten Carl Fredrik Hagen ’tabte’ udbruddets sprint og derfor måtte nøjes med 43 point.

 

Bag dem fulgte feltet 11 sekunder senere, og her tog Dylan Groenewegen (jumbo-Visma) sjettepladsen, mens Walscheid med en syvendeplads endnu engang kom på tavlen. Derned var Riwal-Readynez efter to spurter på en delt fjerdeplads, mens Sunweb suverænt havde lagt sig spidsen.

 

3. sprint (dobbelt point)

Desværre for Thorkil Veyhe og de fire øvrige udbrydere kunne de ikke holde afstanden til feltet, og de fik derfor flere ryttere op bagfra, blandt andre Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) og Lucas Eriksson (Riwal Readynez) fik kontakt, og udbruddets størrelse blev fordoblet, så det nu var en timandsgruppe.

 

Med to folk i udbrydergruppen så det godt ud for det danske prokontinentalhold, men desværre kunne udbruddet ikke rigtig få samarbejdet til at fungere, og det blev derfor ret kortlivet.

 

Læs også
Italiensk veteran tager sjælden sejr

 

Da udbruddet blev slugt af feltet, angreb Remco Evenepoel igen, og han fik følgeskab af Christoph Pfingsten (Bora). De to ryttere fik ikke for alvor lov at køre væk, men formåede lige akkurat t holde afstanden, sådan at Pfingsten kunne tage førstepladsen med Evenepoel tæt forfulgt af feltet, hvor Alvaro Hodeg snuppede tredjepladsen.

 

Da der var dobbelt op på point i løbets tredje sprint, rykkede Deceunick-Quick Step forbi Sunweb på førstepladsen, mens Riwal Readynez, som ingen point fik, måtte se sig skubbet ned på ottendepladsen.

 

4. sprint

Feltet var herefter samlet, men det var kun kortvarigt, for pludselig havde en gruppe, der bestod af over halvdelen af løbets ryttere, skabt sig et ganske markant hul til resten af feltets ryttere, og desværre var Riwal Readynez kun repræsenteret af norske Sindre Lunke i frontgruppen, hvorfor de trak hos forfølgerne.

 

I førergruppens spurt var der lidt tiltrængt succes til Dimension Data, da hjemmebanehelten Edvald Boasson Hagen tog sejren, mens Nikias Arndt, Søren Kragh Anders og Casper Pedersen med henholdsvis anden-, femte & syvendepladser sørgede for, at det var tæt i toppen mellem dem (Sunweb) og Deceuninck-Quick Step.

Annonce

 

5. sprint

Forspringet imellem de to grupper fortsatte med at stige, og da første gruppe nåede til den femte sprint, var hullet på hele halvandet minut. Til gengæld var der også positive ting at tage med set med danske briller, da Søren Kragh Andersen ganske suverænt vandt femte sprint, ved at åbne tidligt og holde samtlige konkurrenter bag sig.

 

Det betød også, at Sunweb igen var på toppen med 605 point, mens Deceuninck-Quick Step havde 591 på andepladsen. De to holds parløb var så markant, at tredjeplads på dette tidspunkt blev indtaget af Jumbo-Visma med blot 302 point.

 

6. sprint (dobbelt point)

Kort efter femte sprint stak en gruppe på ti ryttere afsted, og her var Sindre Lunke med.

Desværre måtte Riwals Readynez’ normand nøjes med niendedpladsen og de dertilhørende 38 point, mens han kunne se Lukasz Winiowski (CCC) vinde sprinten, og dermed bringer de orangefarvede polakker fra 19 til 219 point i et snuptag.

 

Petr Vakoc (Deceuninck-Quick Step) blev toer, og dermed bragte han igen belgierne på førstepladsen, mens Bora-hansgrohe hoppede forbi Jumbo-Visma på tredjepladsen.

 

7. sprint

Førergruppen fik herefter følgeskab af yderligere seks ryttere, som angreb hinanden lidt på skift. Med 33 kilometer tilbage af løbet var det Mitchelton-Scotts Michael Albasini der fik skabt sig et hul, og han fik følgeskab af tre andre ryttere.

Annonce

 

Læs også
ColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende

 

Førergruppen var herefter kortvarigt splittet i tre grupper, og på opløbsstrækningen til den syvende sprint, var det Toom Scully (EF Education First), der åbnede ballet, men Albasini slog tilbage og smuttede forbi newzealænderen og tog de 100 point. 

 

Sindre Lunke var i den tredje gruppe, hvor han bed fra sig og tog de 19 point, der var til niendepladsen.

 

8. sprint

På dette tidspunkt var forspringet til feltet så stort, at det lod til at blive en kamp blandt de 16 udbrydere for de sidste tre sprinter. Førergruppen havde ikke nogen af de etablerede sprintere, og det var derfor ganske åbent.

 

Førergruppen blev hurtigt efter 7. sprint samlet, men franske Alexis Guerin (Delko Marseille) ville det anderledes, og sammen med de to polakker, Lukasz Wisniowski (CCC) og Michal Golas (Ineos), fik han skabt en tremandsgruppe, der hurtigt skavtre sig et hul på 20 sekunder til de øvrige i frontgruppen.

 

Der gik dog ikke længe, inden de to polakker blev enige om at smide franskmanden, og dermed blev de en ren polsk sprint, som Wisniowski tog sig af. Guerin lykkedes akkurat med at holde de øvrige 13 ryttere bag sig og snuppede derfor tredjepladsens 66 point.

Annonce

 

Sindre Lunke fik ingen point i denne sprint, mens Sunweb med en syvendeplads til Marc Hirschi rykkede en smule tættere på Deceuninck-Quick Step, der kun fik en tiendeplads fra Petr Vakoc.

 

9. sprint

Den polske duo fortsatte deres tomands-tidskørsel, mens Alexis Guerin, Edoardo Afinni (Mitchelton-Scott) og Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) skabte en forfølgergruppe.

 

De to polakker var ganske suveræne i løbets front, og selvom de byttede plads, således at Golas denne gang tog førstepladsen, havde de skabt sig et forspring på hele 26 sekunder til de tre forfølgere, mens de 11 øvrige i frontgruppen var yderligere over et minut efter.

 

Affini vandt sprinten blandt de tre forfølgere mens Carl Fredrik Hagen snuppede fjerdepladsen.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

De 11 jagtende ryttere var i mellemtiden blevet splittet til atomer, og desværre måtte Sindre Lunke igen køre over stregen uden point, mens Vakoc tog tiendepladsen, og da Hirschi ingen point fik, udbyggede Deceuninck-Quick Step en smule forud for den sidste sprint.

Annonce

 

10. sprint (dobbelt point)

Mens regnen begyndte at sile ned i det norske, stod det hurtigt klart, at det også i den sidste og dobbelt pointgivende sprint skulle afgøres blandt løbets to mest indflydelsesrige polakker, som havde taget en sprint-sejr hver.

 

Wisniowski førte an på den sidste kilometer, og mens det på de to forudgående sprinter havde set ud til, at de var blevet enige om, hvem der skulle tage sejren, var det taktiske spil ganske åbenlyst på løbets sidste 1000 meter.

 

Med 200 meter igen åbnede Golas sprinten i et uopmærksomt øjeblik hos landsmanden, men Wisniowski havde langt mere power i benene, og han hentede nemt Ineos-rytteren, og kunne derfr sætte 200 point ind på CCC-kontoen.

 

Bag dem kom Affini ind foran Hagen, inden Daniel Turek (Israel Cycling Academy) kørte alene ind som nummer fem. I en direkte sprint mod Alexandr Riabushenko (UAE) måtte Sindre Lunke se sig slået, men kunne alligevel tage 56 point for syvendepladsen på løbets sidste sprint.

 

Da Hirschi og Vakoc kom til stregen, var der kun tiendepladsens 15 point at sprinte om, og da Vakoc og Deceuninck-Quick Step på dette tidspunkt førte med 56 point til Hirschi og Sunweb, var det uden reel betydning at Hirshi faktisk vandt deres indbyrdes sprintduel.

Annonce

 

Deceunick-Quick Step vinder Hammer Stavanger Sprint med 794 point, mens Team Sunweb bliver toer med 738 point.

 

Riwal Readynez slutter som nummer 13 ud af 16 hold med 189 point.

 

Morgendagens løb:

Søndag skal Hammer Serien i Stavanger afgøres i en holdtidskørsel.

 

Læs også
Belgisk endagsløb aflyses

 

De 16 hold får lagt deres point for fredagens Climb-event og lørdagens Sprint-event sammen, og ud fra den samlede score bliver de rangeret.

 

De bedste otte hold kører finalen, mens de ringeste otte hold kører en slags B-finale.

Annonce

 

Ud fra et på forhånd fastlagt tidsskema bliver de otte hold sendt ud på den 16,3 kilometer lange rundstrækning, som skal tilbagelægges tre gange.

 

Som førende hold sendes Jumbo-Visma først afsted, og 30 sekunder senere følger Team Sunweb. Efter yderligere 28 sekunder sendes Mitchelton-Scott ud på ruten, og de efterfølges af Deceuninck-Quick Step yderligere 25 sekunder senere. Herefter følger Lotto Soudal yderligere 23 sekunder senere, dernæst Bora-hansgrohe 21 sekunder senere, Team Ineos 20 sekunder senere og slutteligt CCC Team også 20 sekunder senere.

 

Vinderen af Hammer Stavanger 2019 er det hold, hvis fjerde rytter (holdene er fem ryttere i alt) krydser målstregen først. Vi vil altså komme til at se en slags ’katten-efter-musen’-scenarie løbet igennem.

 

I B-finalen starter holdene efter følgende tider:

UAE Team Emirates                   -

Riwal Readynez                +30 sekunder

EF Education First            +28 sekunder

Israel Cycling A.                +25 sekunder

Dimension Data                +23 sekunder

Delko Marseille                 +21 sekunder

Trek-Segafredo                 +20 sekunder

Caja Rural                         +20 sekunder

 

Annonce

 

INFO
Hammer Series
Nyheder Profil Resultater
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Leopard TOGT Pro Cycling
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Torkil Veyhe
Nyheder
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Sindre Lunke
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Minut for minut: Sådan snupepde 37-årig italiener etapesejr
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
VIS FLERE

Annonce