DBR sejrer i C- og D-klassen ved Uno-X Cup
21. maj 2020 19:00
af Christian Frese

DanishBikeRiders snuppede sejren i både C- og D-klassen ved 3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, da Brian Larsen og Niels-Ove Nielsen kom først over målstregen i deres respektive løbsklasser. Michael Weber-Hansen og Nielsen fører henholdsvis C- og D-klassen samlet. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag, når vi viser 4. afdeling direkte fra klokken 20.00.


Se afslutningen på begge løb i ovenstående video. D-klassens afslutning vises efter 1.27.40.

C-klassen

Brian Larsen blev den tredje etapevinder i C-klassen, da Uno-X Cup i tirsdags fortsatte med 3. afdeling.

 

Danskeren vandt en spurt fra en mindre gruppe, som kom samlet til målstregen.

 

Kasper Lyskjær og Anders Hut kom over stregen som henholdsvis toer og treer, men er efterfølgende begge blevet diskvalificeret for at have overtrådt kategoriens grænse for watt pr. kilo.

 

I stedet slutter Dan Damgaard og Oscar Just på de nederste pladser på podiet.

 

I den samlede stilling har Michael Weber-Hansen overtaget føringen fra Michael Petersen. Oscar Just er toer, 13 point efter den nye etter. Jesper Bechmann Olsen blev løbets topscorer med 42 point og er nu femmer i klassementet.

 

D-klassen

I D-klassen tog Niels-Ove Nielsen en overbevisende sejr, da han kom i mål med næsten et minut til Søren Mathiassen på andenpladsen og yderligere 26 sekunder til Michael Mortensen på tredjepladsen.

 

Nielsen gjorde forskellen på anden tur op ad Leg Snapper, og ved den indlagte spurt blot 1,5 kilometer senere havde han allerede opbygget 18 sekunders forspring til Remi Nielsen, Flemming Sørensen, Mathiassen og Mortensen.

 

Den afstand voksede støt på de følgende to omgange, hvor de fire forfølgere i stedet kunne koncentrere sig om kampen om andenpladsen.

 

Her var Mathiassen bedst, da han på sidste omgang kørte fra de tre øvrige. Bagved ham kunne Mortensen til slut spurtbesejre Sørensen i en direkte duel om det nederste trin på podiet.

 

I klassementet er Niels-Ove Nielsen med sejren ny mand i spidsen. Remi Nielsen blev femmer i tirsdags, men falder ned på den samlede andenplads. Mortensen, Sørensen og Mathiassen runder i den rækkefølge top fem af.

 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbet. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag med 4. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

 

Hvis du ikke fik læst om herrernes A-løb, kan du finde det her.

 

Etapereferat (C-klassen)

Fire omgange på Innsbruckring var på menuen, da det tirsdag aften gjaldt 3. afdeling af Uno-X Cup på Zwift.

 

Godt 36 kilometer skulle således forceres med bakken Leg Snapper (400 m á 7,2 %) som den primære højdemæssige udfordring godt tre kilometer fra målstregen.

 

96 ryttere var til start, da C-klassen tirsdag aften tog hul på det tredje af i alt otte løb i Uno-X Cup.

 

Tempoet var højt fra start, og feltet knækkede da også efter blot én kilometers kørsel. 55 mand kørte væk fra de øvrige, og inden foden af Leg Snapper var dette antal nede på 49.

 

Jesper Bechmann Olsen (Cykelmagasinet) nåede toppen som første mand, og kun 17 ryttere var fortsat med i frontgruppen, da der blev gjort status i bunden af den efterfølgende nedkørsel.

 

Derefter var det blevet tid til at køre om point ved den første indlagte spurt, og her åbnede Oscar Just, men trods sit angreb på bakken havde Olsen overskud til at køre forbi og sikre sig de fem point.

 

Just blev toer efterfulgt af Martin Lohse (DBR), Kenneth Larsen (DCU) og Michael Weber-Hansen (DBR).

 

Frontgruppen fortsatte mod første passage af målstregen, men de blev jagtet hårdt af en forfølgergruppe på hele 21 ryttere, og lige efter stregen fik disse igen tilslutning til fronten.


Anden omgang

38 ryttere var således samlet, da det gik løs med anden tur op ad Leg Snapperen. Her splittede gruppen igen, og små grupper med betragtelig afstand i mellem sig blev spredt udover nedkørslen.

 

Olsen, Dennis Ladefoged (DBR), Brian Larsen (DBR), Jamie Pearson, Dan Damgaard, Weber-Hansen, Kenneth Larsen og Martin Scheibel var blandt rytterne i den nye frontgruppe, som samlede sig efter turen ned ad bakken.

 

I den indlagte spurt blev det et opgør mellem Olsen og Ladefoged, og den duel vandt førstnævnte med et mulehår. Larsen, Just og Weber-Hansen sikrede sig de resterende point.

 

12 mand var samlet efter spurten, men på de følgende kilometer skulle frontgruppen vokse støt, så 31 mand var i spidsen umiddelbart efter anden passage af målstregen.

 

Tredje omgang

En enkelt rytter måtte give slip på de indledende kilometer af omgangen, men ellers var gruppen fortsat intakt, da det var blevet tid til tredje gang op ad Leg Snapper.

 

Olsen angreb atter, så snart rytterne ramte bakken. I et kæmpe gear arbejdede danskeren sig op ad, og kun Damgaard og Anders Hyt formåede at svare i første omgang.

 

Weber-Hansen, Kasper Lyskjær, Pearson, Scheibel og Kenneth Larsen var dog ikke langt efter trioen på toppen, og de kom hurtigt op på nedkørslen.

 

I alt var blot ni ryttere tilbage til at spurte om de indlagte point, og her var Weber-Hansen klart hurtigst foran Olsen og Damgaard. De tre danskere fik skabt sig et forspring med spurten, men kort efter var der igen samling.

 

De ni forreste fik selskab af yderligere syv ryttere kort før målstregen, og således var 16 ryttere samlet ud på sidste omgang.

 

Finaleomgangen

12 mand jagtede de forreste, men selvom afstanden blot var 20 sekunder, så kom disse ryttere aldrig for alvor tilbage i kampen om sejren.

 

Den skulle i stedet afgøres blandt de 16 forreste, som i samlet flok tog hul på Leg Snapperen for sidste gang med 3,5 kilometer til mål.

 

Her greb Hyt og Brian Larsen initiativet, og de fik lidt luft til konkurrenterne. Pearson, Weber-Hansen, Damgaard, Lyskjær og Rasmus Svith fulgte lige i hælene på de to danskere på den hurtige nedkørsel.

 

I alt samledes 13 ryttere i front efter bakken, og efter et hårdt løb havde ingen den store lyst til at investere i den sidste spurt blot to kilometer fra mål.

 

Weber-Hansen åbnede spurten, og han formåede at holde samtlige konkurrenter bag sig trods en hurtig afslutning fra Olsen.

 

Dermed skulle løbet afgøres i en spurt fra den lille gruppe, og her åbnede Weber-Hansen en lang spurt med Hyt på hjul. Hyt gik hurtigt forbi sin landsmand, men han blev selv passeret af Brian Larsen, som tog sejren.Samtlige resultater fra 3. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.


De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.

Resultat af 3. afdeling af Uno-X Cup (C-klassen)

1. Brian Borgen Larsen 51.36
2. Dan Damgaard st.
3. Oscar Just  
4. Michael Weber-Hansen 
5. Rasmus Svith  
6. Jesper Bechmann Olsen 
7. Kenneth Larsen  
8. Martin Trenter + 41
9. Thor Thiim Hansen + 43
10. Steen Petersen  


Kasper Lyskjær, Anders Hyt og Martin Scheibel (alle for mange watt pr. kilo) samt Jamie Pearson (forkert kategori) sluttede alle i de 15 bedste, men kan af nævnte årsager ikke registreres i de officielle resultater.

Klassementet

1. Michael Weber-Hansen107 p
2. Oscar Just 94
3. Michael Petersen 87
4. Kenneth Larsen 86
5. Jesper Bechmann Olsen80
6. Brian Borgen Larsen 63
7. Søren Jensen 55
8. Martin Trenter 51
9. Stuart Baker 48
10. Thor Thiim Hansen 47
10. Martin Lohse 47Resultat af 3. afdeling af Uno-X Cup (D-klassen)

1. Niels-Ove Nielsen 1.00.04
2. Søren Mathiassen + 57
3. Michael Mortensen + 1.24
4. Flemming Sørensen + 1.26
5. Remi Nielsen + 2.52
6. Arnar Ingi Sigurdsson + 3.34
7. Leon Vinther + 3.55
8. Mick McMahon + 4.46
9. Jonas Ekergarn + 7.14
10. Simon Holding + 7.23


Klassementet

1. Niels-Ove Nielsen 126 p
2. Remi Nielsen 111
3. Michael Mortensen 102
3. Flemming Sørensen 102
5. Søren Mathiassen 78
6. Mick McMahon 63
7. Arnar Ingi Sigurdsson 51
8. Valdas Zabulionis 50
9. Jonas Ekergarn 49
10. Peter Loader 47
10. Jørgen Lindemann 47


Even Mortensen (manglende pulsbælte) og Javi Gimenez (forkert kategori) sluttede begge i top ti, men kan ikke registreres. Desuden var hverken V. Ferreira, J. Bang, R. Fransen, G. Ruberto eller S. Daly koblet op til Zwiftpower.com, hvorfor de heller ikke fremgår af resultatlisten.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmaton og Garmin.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

MANDAG

Tilfreds Izagirre udnyttede overtal

Optakt: 4. etape af La Route d’Occitanié

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Landa endelig klar til ubestridt kaptajnrolle

Optakt: Tour de Pologne

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Følg Fuglsang og Vingegaard i Polen

Mads P: Det eneste, der bliver husket, er, at jeg vandt i Harrogate

Eksklusivt interviewUheld og sygdom plager Riwal på bjergetape i Frankrig

En stille verdensmester fylder 75

Izagirre sejrer i den italienske regn

Bernal vinder Tour-generalprøve i Alperne - Froome i problemer

Eksperterne næsten enige: Disse danskere kører Touren i 2020

To danskere klar til Czech Tour

Porte rygtes tilbage til INEOS

Sunweb-dansker genstarter sæsonen i Polen

Dansk Tour-start er udskudt til 2022

Søren Kragh kører Milano-Sanremo

Danskerduo til start for Quick-Step i Italien

Bernal om stortalent: Han bryder normerne

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Jumbo-Visma skriver med italiensk EM-bronzevinder

Optakt: Gran Trittico Lombardo

Optakt: 3. etape af La Route d’Occitanié

Officielt: Klassikerspecialist skifter til Bora-hansgrohe

Træner om Van Aerts watt-tal: Aldrig set noget lignende

Video i artiklen”Det skaber bølger i hele cykelkalenderen, når Touren rykkes en uge” – Bay kræver ændringer ved OL

Eksklusivt interviewNorsk Riwal-rytter må udgå i Frankrig

Evenepoel fortsætter sæsonen i Polen

Team INEOS indberetter klage under fransk etapeløb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Pierre Latour tager til Total Direct Energie

Eksklusivt interviewNorsgaard før debut og comeback: Jeg er pisse nervøs!

Sportsdirektør: Colbrelli gjorde alt rigtigt

Caruso efter sejr: Der er gået lang tid

Blaudzun: Jeg er så stolt af gutterne

Alaphillippe kæmpede med ødelagt hjul og seks punkteringer ved Strade Bianche

Eksklusivt interviewSkuffet Vinjebo blev hentet 500 meter fra stregen: Troede virkelig på det

Eksklusivt interviewHonoré efter Strade Bianche: Varmen var ekstrem

Ombejlet belgier forlænger med Bahrain-McLaren

Vinjebo tæt på stor triumf i Frankrig

Italiener snød Riis-stjerne for sejr i Spanien

Asgreen led i varmen: Følte mig syg

LIVE nu: Hvem vinder slaget på den baskiske mur i Getxo?

Optakt: Circuito de Getxo

Optakt: 2. etape af La Route d’Occitanié

Van Avermaet efter Strade Bianche: En af de sværeste dage i min karriere

Mathieu van der Poel: Punkteringer kostede mig chancen for at vinde

Landa efter Remco-demonstration: Det bliver umuligt at vinde om et par år

Bettiol: Cort trodsede dårlige ben og beskyttede mig

Nibali udgik af Strade Bianche med forslået hånd

Schachmann: Støvet var en faktor i Van Aerts sejr

Få optimal restitution - Prøv recovery boots gratis

Video i artiklenSe billeder og videosammendrag af Strade Bianche

LØRDAG

Fuglsang efter femteplads: Godt at være tilbage

Sosa: Glad for vores lille show

Video i artiklenUdmattet Van Aert: I dag var en lang lidelse

Evenepoel: Mission accomplished

Van Vleuten: Piazza del Campo er et smukt sejrssted

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Fuglsang i top fem - Van Aert vandt Strade Bianche

Eksklusivt interviewIndebrændt Kron snuppede ungdoms- og bjergtrøjen i stjernebesat løb

Eksklusivt interviewMartin Toft Madsen sejrer i Norges Cuppen

Video i artiklenUdmattet Van Aert: I dag var en lang lidelse

Video i artiklenStrade Bianche 2020: Van Aert smadrede de andre i Toscanas grus

Kron i langt udbrud - Coquard sejrede

Colombiansk stortalent slår Landa og Evenepoel på kongeetape

Nådesløs Van Vleuten knuser Garcia i Strade-finale

Pinot: Skal ikke køre mig træt i d’Occetanie

Irsk eks-rytter smadrer Contadors Everest-rekord

Van Avermaet om kontrakt: Jeg venter på Ochowicz

Spændt Bettiol: Alle vil bevise sit værd

Van der Poel: Strade Bianche er ét af sæsonens hårdeste løb

Optakt: 1. etape af La Route d’Occitanié

Eksklusivt interviewSkjelmose: Det er en kæmpe mulighed

Optakt: La Route d’Occitanie (Route du Sud)

Optakt: 5. etape af Vuelta a Burgos

Optakt: Strade Bianche

Masser af talenter får prøvekontrakter på WorldTouren

Dillier utilfreds med udelukkelsen grundet COVID-19

Ung dansker får prøve-kontrakt hos Trek-Segafredo