DBR sejrer i C- og D-klassen ved Uno-X Cup
21. maj 2020 19:00
af Christian Frese

DanishBikeRiders snuppede sejren i både C- og D-klassen ved 3. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, da Brian Larsen og Niels-Ove Nielsen kom først over målstregen i deres respektive løbsklasser. Michael Weber-Hansen og Nielsen fører henholdsvis C- og D-klassen samlet. Uno-X Cup fortsætter på tirsdag, når vi viser 4. afdeling direkte fra klokken 20.00.


Se afslutningen på begge løb i ovenstående video. D-klassens afslutning vises efter 1.27.40.

C-klassen

Brian Larsen blev den tredje etapevinder i C-klassen, da Uno-X Cup i tirsdags fortsatte med 3. afdeling.

 

Danskeren vandt en spurt fra en mindre gruppe, som kom samlet til målstregen.

 

Kasper Lyskjær og Anders Hut kom over stregen som henholdsvis toer og treer, men er efterfølgende begge blevet diskvalificeret for at have overtrådt kategoriens grænse for watt pr. kilo.

 

I stedet slutter Dan Damgaard og Oscar Just på de nederste pladser på podiet.

 

I den samlede stilling har Michael Weber-Hansen overtaget føringen fra Michael Petersen. Oscar Just er toer, 13 point efter den nye etter. Jesper Bechmann Olsen blev løbets topscorer med 42 point og er nu femmer i klassementet.

 

D-klassen

I D-klassen tog Niels-Ove Nielsen en overbevisende sejr, da han kom i mål med næsten et minut til Søren Mathiassen på andenpladsen og yderligere 26 sekunder til Michael Mortensen på tredjepladsen.

 

Nielsen gjorde forskellen på anden tur op ad Leg Snapper, og ved den indlagte spurt blot 1,5 kilometer senere havde han allerede opbygget 18 sekunders forspring til Remi Nielsen, Flemming Sørensen, Mathiassen og Mortensen.

 

Den afstand voksede støt på de følgende to omgange, hvor de fire forfølgere i stedet kunne koncentrere sig om kampen om andenpladsen.

 

Her var Mathiassen bedst, da han på sidste omgang kørte fra de tre øvrige. Bagved ham kunne Mortensen til slut spurtbesejre Sørensen i en direkte duel om det nederste trin på podiet.

 

I klassementet er Niels-Ove Nielsen med sejren ny mand i spidsen. Remi Nielsen blev femmer i tirsdags, men falder ned på den samlede andenplads. Mortensen, Sørensen og Mathiassen runder i den rækkefølge top fem af.

 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbet. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Uno-X Cup fortsætter på tirsdag med 4. afdeling (tilmeld dig her), og vi livestreamer igen fra klokken 20.00 med løbsstart et kvarter senere.

 

Hvis du ikke fik læst om herrernes A-løb, kan du finde det her.

 

Etapereferat (C-klassen)

Fire omgange på Innsbruckring var på menuen, da det tirsdag aften gjaldt 3. afdeling af Uno-X Cup på Zwift.

 

Godt 36 kilometer skulle således forceres med bakken Leg Snapper (400 m á 7,2 %) som den primære højdemæssige udfordring godt tre kilometer fra målstregen.

 

96 ryttere var til start, da C-klassen tirsdag aften tog hul på det tredje af i alt otte løb i Uno-X Cup.

 

Tempoet var højt fra start, og feltet knækkede da også efter blot én kilometers kørsel. 55 mand kørte væk fra de øvrige, og inden foden af Leg Snapper var dette antal nede på 49.

 

Jesper Bechmann Olsen (Cykelmagasinet) nåede toppen som første mand, og kun 17 ryttere var fortsat med i frontgruppen, da der blev gjort status i bunden af den efterfølgende nedkørsel.

 

Derefter var det blevet tid til at køre om point ved den første indlagte spurt, og her åbnede Oscar Just, men trods sit angreb på bakken havde Olsen overskud til at køre forbi og sikre sig de fem point.

 

Just blev toer efterfulgt af Martin Lohse (DBR), Kenneth Larsen (DCU) og Michael Weber-Hansen (DBR).

 

Frontgruppen fortsatte mod første passage af målstregen, men de blev jagtet hårdt af en forfølgergruppe på hele 21 ryttere, og lige efter stregen fik disse igen tilslutning til fronten.


Anden omgang

38 ryttere var således samlet, da det gik løs med anden tur op ad Leg Snapperen. Her splittede gruppen igen, og små grupper med betragtelig afstand i mellem sig blev spredt udover nedkørslen.

 

Olsen, Dennis Ladefoged (DBR), Brian Larsen (DBR), Jamie Pearson, Dan Damgaard, Weber-Hansen, Kenneth Larsen og Martin Scheibel var blandt rytterne i den nye frontgruppe, som samlede sig efter turen ned ad bakken.

 

I den indlagte spurt blev det et opgør mellem Olsen og Ladefoged, og den duel vandt førstnævnte med et mulehår. Larsen, Just og Weber-Hansen sikrede sig de resterende point.

 

12 mand var samlet efter spurten, men på de følgende kilometer skulle frontgruppen vokse støt, så 31 mand var i spidsen umiddelbart efter anden passage af målstregen.

 

Tredje omgang

En enkelt rytter måtte give slip på de indledende kilometer af omgangen, men ellers var gruppen fortsat intakt, da det var blevet tid til tredje gang op ad Leg Snapper.

 

Olsen angreb atter, så snart rytterne ramte bakken. I et kæmpe gear arbejdede danskeren sig op ad, og kun Damgaard og Anders Hyt formåede at svare i første omgang.

 

Weber-Hansen, Kasper Lyskjær, Pearson, Scheibel og Kenneth Larsen var dog ikke langt efter trioen på toppen, og de kom hurtigt op på nedkørslen.

 

I alt var blot ni ryttere tilbage til at spurte om de indlagte point, og her var Weber-Hansen klart hurtigst foran Olsen og Damgaard. De tre danskere fik skabt sig et forspring med spurten, men kort efter var der igen samling.

 

De ni forreste fik selskab af yderligere syv ryttere kort før målstregen, og således var 16 ryttere samlet ud på sidste omgang.

 

Finaleomgangen

12 mand jagtede de forreste, men selvom afstanden blot var 20 sekunder, så kom disse ryttere aldrig for alvor tilbage i kampen om sejren.

 

Den skulle i stedet afgøres blandt de 16 forreste, som i samlet flok tog hul på Leg Snapperen for sidste gang med 3,5 kilometer til mål.

 

Her greb Hyt og Brian Larsen initiativet, og de fik lidt luft til konkurrenterne. Pearson, Weber-Hansen, Damgaard, Lyskjær og Rasmus Svith fulgte lige i hælene på de to danskere på den hurtige nedkørsel.

 

I alt samledes 13 ryttere i front efter bakken, og efter et hårdt løb havde ingen den store lyst til at investere i den sidste spurt blot to kilometer fra mål.

 

Weber-Hansen åbnede spurten, og han formåede at holde samtlige konkurrenter bag sig trods en hurtig afslutning fra Olsen.

 

Dermed skulle løbet afgøres i en spurt fra den lille gruppe, og her åbnede Weber-Hansen en lang spurt med Hyt på hjul. Hyt gik hurtigt forbi sin landsmand, men han blev selv passeret af Brian Larsen, som tog sejren.Samtlige resultater fra 3. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.


De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.

Resultat af 3. afdeling af Uno-X Cup (C-klassen)

1. Brian Borgen Larsen 51.36
2. Dan Damgaard st.
3. Oscar Just  
4. Michael Weber-Hansen 
5. Rasmus Svith  
6. Jesper Bechmann Olsen 
7. Kenneth Larsen  
8. Martin Trenter + 41
9. Thor Thiim Hansen + 43
10. Steen Petersen  


Kasper Lyskjær, Anders Hyt og Martin Scheibel (alle for mange watt pr. kilo) samt Jamie Pearson (forkert kategori) sluttede alle i de 15 bedste, men kan af nævnte årsager ikke registreres i de officielle resultater.

Klassementet

1. Michael Weber-Hansen107 p
2. Oscar Just 94
3. Michael Petersen 87
4. Kenneth Larsen 86
5. Jesper Bechmann Olsen80
6. Brian Borgen Larsen 63
7. Søren Jensen 55
8. Martin Trenter 51
9. Stuart Baker 48
10. Thor Thiim Hansen 47
10. Martin Lohse 47Resultat af 3. afdeling af Uno-X Cup (D-klassen)

1. Niels-Ove Nielsen 1.00.04
2. Søren Mathiassen + 57
3. Michael Mortensen + 1.24
4. Flemming Sørensen + 1.26
5. Remi Nielsen + 2.52
6. Arnar Ingi Sigurdsson + 3.34
7. Leon Vinther + 3.55
8. Mick McMahon + 4.46
9. Jonas Ekergarn + 7.14
10. Simon Holding + 7.23


Klassementet

1. Niels-Ove Nielsen 126 p
2. Remi Nielsen 111
3. Michael Mortensen 102
3. Flemming Sørensen 102
5. Søren Mathiassen 78
6. Mick McMahon 63
7. Arnar Ingi Sigurdsson 51
8. Valdas Zabulionis 50
9. Jonas Ekergarn 49
10. Peter Loader 47
10. Jørgen Lindemann 47


Even Mortensen (manglende pulsbælte) og Javi Gimenez (forkert kategori) sluttede begge i top ti, men kan ikke registreres. Desuden var hverken V. Ferreira, J. Bang, R. Fransen, G. Ruberto eller S. Daly koblet op til Zwiftpower.com, hvorfor de heller ikke fremgår af resultatlisten.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmaton og Garmin.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

ASO har udtaget holdene til La Course

Trods coronaproblemer beroliger rumænsk arrangør om afvikling

Fabian Cancellara tilbage som træner

Bob Jungels eftertragtet hos flere hold

'Hellerup' optimistisk efter bornholmsk åbningsløb

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Kruijswijk: Jumbo-Visma-kaptajner skal være friske i tredje uge

Froome-skifte kræver ændringer på Israel Start-Up Nation

Dårligt internet sender Astana til tælling

Dumoulin afviser hollandsk mesterskab i Schweiz

Valgren tæt på etapesejr i virtuelt Tour de France

Tacey snupper anden Tour-sejr efter perfekt Drops-dag

UAE: Aru er vores Tour-kaptajn - ikke Pogacar

Video i artiklenOvett tager fjerde etape i det virtuelle Tour de France!

ISN-rigmand: At jagte Froome var opportunistisk

Hayman: Froomes skifte kan ændre dynamikken i Touren

Israel Start-Up forlænger med hjælperytter

Analyse: Den uundgåelige skilsmisse

Vingegaard får spansk Grand Tour-debut

Kuss forbereder sig på Tour-debut

LØRDAG

Tom Boonen roser Froomes skifte

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Officielt: Evenepoel skal køre sit første monument

Canadier snyder WorldTour-rytterne ved virtuelt Tour de France

Tysker vinder 3. etape af virtuelt Tour de France

Pogačar drømmer om podiet i Tour de France

INEOS-sportsdirektør: Froomes afgang uden betydning

Ben King: Mærkeligt ikke at have mødt Bjarne Riis endnu

Contador sætter ny vanvittig rekord i bjergene

FREDAG

Eksklusivt interviewAndreasen: Dejligt at vende tilbage til løb igen

Eksklusivt interviewGlad Gudnitz: Der var rigtig stærke drenge med i dag

Eksklusivt interviewHindsgaul efter styrt: Ambitionen var podiet

Eksklusivt interviewCharmig: Det er svært ikke at være tilfreds

Eksklusivt interviewHulgaard efter sejr: Har eksperimenteret med diætplan

Hulgaard render med sejren i 'Danmarks Vildeste Enkeltstart'

Prudhomme: Froome-skifte giver ekstra element til Touren

Nordmand vender tilbage til ColoQuick med øjeblikkelig virkning

Officielt: La Course flyttet til Nice

Eksklusivt interviewVerdens bedste Zwift-hold er dansk: Det er fantastisk

Tidligere Sky-sportsdirektør: Froome er en dræber

Medier: Klassikerprofil afviser Israel og forlænger

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

UAE-manager: Vi vil være verdens bedste hold

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' samler stærk startliste

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

TORSDAG

Medie: Van Aert kører Strade og Tour de France - misser VM

Tidligere verdensmester smadrer kvindernes Everesting-rekord

Stortalent skal debutere på Quick-Step: Forventer ikke noget af ham

Eksklusivt interviewRealistisk Eg har ambitionerne på plads

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Holdkammerat ser store fremskridt hos Dumoulin

Evenepoel vil forsvare EM-guld - dropper linjeløbet

Froome: Vi kan opnå store ting sammen

Brailsford: Vi kan ikke garantere Froome kaptajn-rollen

Officielt: Froome forlader INEOS - Skifter til Israel

Pogacar til Flandern - Kometens løbsprogram offentliggjort

ONSDAG

Martinez: Stor chance for Colombia vinder Touren igen

Verdens største gravel-løb aflyst

Vandenbergh vil køre et år mere

Video i artiklenJulien Bernard vinder hæsblæsende anden etape i virtuel Tour de France

Video i artiklenRyan Gibbons vandt første etape af den virtuelle udgave af Tour de France

Colombia har holdet klar til ungdommens Tour de France

DCU offentliggør nyt om PostNord Danmark Rundt

TIRSDAG

Tidligere Tour de France-toer fyret af UCI

Østrigsk veteran forlænger med Israel Start-Up Nation

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Milano-Torino vender tilbage til historiske rødder

Vingegaard skal fortsat udvikle sig

Deceuninck-rytter fanget i USA: Nægtet adgang til fly

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Eksklusivt interviewHonoré efter ny kontrakt: Kunne ikke se mig selv andetsteds

Medie: Carapaz kan vende tilbage til Europa

Leth brød regler for at lave berømt dokumentar

Cykelkomet kan genstarte sin sæson i Rumænien

Video i artiklenTre filmanbefalinger fra Radio Tour: Klatretyven? Eller Klatretøsen?

Formand taler imod en fredning af Aarhus Cyklebane

Jumbo-Visma sikrer sig ubegrænset sponsorkontrakt

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' kan følges live

SENESTE

Vanmarcke: Dødsfald sætter alt i perspektiv

Bjergløb får stjerneopgør på Mont Ventoux

Forhandlinger på plads: EM i 2020 sendes til Plouay