Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Danskere vinder VM med sammensat hold: Det var meget overraskende
10. april 2024 12:05Øverst fra venstre: Simon Nielsen, Vidar Mehl, Aleksej Calmann og Pim Van Diemen. Nederst fra venstre: Kjell Power, Arne Jacobs, Håvard Gjeldnes og Rasmus Bertelsen
af Christian Frese

Simon Nielsen og Aleksej Calmann sammensatte i starten af marts et hold bestående af otte ryttere uden nogen erfaring sammen. En måned senere havde de kørt ét løb - og var verdensmestre.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

”Jeg havde faktisk ingen anelse om, hvorvidt vi nåede det eller ej. Så jeg går ind på hjemmesiden, mens de andre venter, og så råber jeg nærmest bare ind, at vi har vundet.”

 

Det er ikke tit, at en rytter uden hold stiller op ved VM i holdtidskørsel. Men det var, hvad Simon Nielsen i sidste uge gjorde. Og det med store ambitioner.

 

En måned forinden havde den tidligere Fusion-rytter talt med sin tidligere holdkammerat og dobbelte VM-deltager Aleksej Calmann. Emnet var det kommende uofficielle VM, arrangeret af WTRL i samarbejde med Zwift, hvortil man kunne sammensætte et hold frit efter eget ønske.

 

Læs også
Rygte: Pogačars næste kontrakt når svimlende højder

 

Derfor kontaktede de to danskere Movistar-rytteren Håvard Gjeldnes, og snart var også nordmandens tre holdkammerater Kjell Power, Pim Van Diemen og Vidar Mehl klar. Hollandske Arne Jacobs og danske Rasmus Bertelsen fuldendte holdet.

 

”Det var et helt komplet mix-hold. VI havde aldrig kørt sammen før. Alt forberedelse var for at køre det her ene løb,” fortæller Nielsen til Feltet.dk.

 

Forberedelsen bestod naturligvis blandt andet i at lægge en taktik for de 31 kilometer. Der skulle tages føringer af 30 sekunder med over syv watt per kilo, men forud for løbet den 4. april forblev det nemmere sagt end gjort.

Annonce

 

”Mange af de andre har kørt rigtig mange holdtidskørsler, så de vidste godt, hvad det drejede sig om på Zwift. Men vi ville gerne prøve at køre sammen inden løbet. Men det var simpelthen så svært at finde et tidspunkt, hvor alle kunne, så det endte faktisk med, at vi ikke nåede at køre sammen. Vi blev kastet direkte ud i det på dagen,” forklarer Nielsen.

 

Hjerteflimmer og neglebider

VM-løbet foregik på den måde, at holdene havde et 24 timers vindue til at sætte en tid. Dette tillod deltagere fra alle tidszoner verden rundt.

 

Klokken 11 om formiddagen dansk tid havde den danske verdensmester Bjørn Andreassen kørt med sit hold, og deres tid står fortsat som den bedste, da Nielsen & co. sætter i gang.

 

”Det går egentlig rigtig godt til at starte med. Jeg havde set, at Bjørns hold havde kørt 53 kilometer i timen på flad vej, så inden løbet sagde jeg, at vi skulle køre endnu hurtigere end planlagt. Vi holder den aftalte pace, og i midten af løbet betyder det så også, at der kom lidt mindre splittelser,” fortæller Nielsen.

 

De otte formår dog at samles igen, indtil Nielsen efter små 20 kilometer bliver ramt af hjerteflimmer, der på mindre end et minut sender hans puls i vejret med 40 slag i minuttet.

 

”Jeg kan mærke, at der sker noget med hjertet. Jeg har en makspuls på omkring 183, og på det tidspunkt ryger den op omkring 210. Så det pumper og genererer meget mere, end det egentlig skal kunne. Det gør, at man bare bliver ekstra træt, og hvis man ikke stopper, kan man også få det dårligt. Så det er meget vigtigt, at man lytter efter.”

 

Læs også
Dansker inden klassiker: Vi kører for at vinde

 

Nielsen har tidligere kørt for Fusion-holdet. Foto: Fusion ECT.

 

Nielsen forklarer, at han rammes af hjerteflimmer omkring én gang om måneden, men at lægerne har konkluderet hans tilfælde som mildt og uden alvorlige risici. Når det indtræffer, bliver det hårdere for ham at køre, men dårligt får han det ikke, og ved at stoppe med at træde kan han hurtigt sænke pulsen til det normale.

 

Sidstnævnte er præcis, hvad danskeren gør under VM-løbet. Men derfor er hans ræs ikke forbi. Med sin avatar ude af billedet indtager Nielsen rollen som virtuel sportsdirektør, hvor han skal forsøge at piske sine holdkammerater frem til sejren.

 

Han ved, at holdet efter al sandsynlighed kører lignende tider til Andreassens. Men han ved også, at verdensmesterens hold kun var fire mand tilbage efter den sidste mindre bakke med omkring fem kilometer til mål.

Annonce

 

”Efter bakken fik jeg råbt og skreget på de andre. Hvis vi skulle vinde, så skulle det være nu. Det gav et kæmpe boost. Der lå de og kørte 7,5 til 8 watt per kilo i føringerne hele vejen til mål. Der vandt de sekunderne.”

 

1,3 sekund sikrer VM-titel og håneret

Gispende efter vejret krydser Van Diemen, Mehl, Jacobs og Calmann stregen, hvor fjerdemanden sætter tiden 36 minutter og 45 sekunder. Men den præcise tid er der ingen, der på dette tidspunkt kender.

 

Mens de andre puster ud, er Nielsen den første mand, der tjekker resultatet på WTRL´s hjemmeside. Der er stadig otte timer tilbage af de 24, men i næste øjeblik råber han ud i Discord-kanalen, som havde holdet allerede vundet.

 

”Vi følte lidt, at det var en sejr. Vi havde slået en af favoritterne, men vi kunne jo ikke vide, om der ville komme nogen senere, der ville køre hurtigere.”

 

Efter at have været bagud med otte sekunder på den sidste mellemtid efter 22 kilometer havde holdet under navnet ”Mix 8” slået Andreassens ZDR-hold med sølle 1,342 sekund. Og da ingen andre siden kørte hurtigere end 37.09, kunne Nielsen næste morgen fejre sejren.

Annonce

 

Læs også
Danskerhold melder fra: Hvad er formålet?

 

”Den fedeste følelse er faktisk, da vi kommer i mål og kan se, at vi er 1,3 foran de andre. Der råber og skriger vi. Alle er vildt overraskede og glade for, at det kunne lade sig gøre, fordi alle var fuldstændig færdige og med blodsmag i munden. Det var en superfed følelse,” beskriver han.

 

Trods sejren mener Nielsen ikke, at de otte kørte perfekt. Qua holdets manglende træning sammen var det på forhånd en svær opgave, hvilken kun blev gjort sværere af det faktum, at ingen af rytterne kunne finde en velegnet leder til at styre tropperne udefra, indtil Nielsen pludselig befandt sig i den rolle med 12 kilometer igen.

 

Ikke desto mindre havde Mix8 altså poweren til at overkomme den manglende erfaring som hold.

 

”Jeg havde ikke regnet med, at vi ville vinde, selvom vi havde nogle sindssygt stærke ryttere. Det var virkelig svært. Der er mange ting, der skal spille sammen, og det var første gang, at vi kørte sammen. Så det var meget overraskende, at vi vandt. Der var utroligt mange stærke ryttere med, også professionelle ryttere der kører for forskellige hold derude,” siger Nielsen.

 

Calmann under opvarmningen til VM 2022. Foto: DCU.

Annonce

 

Hvad betyder det for dig at have været med til at vinde det her?

 

”Det betyder alligevel en del, for det var så overraskende, at vi gik hen og vandt med et helt nyt sammensat hold. Så det var en ekstra fed følelse.”

 

”På forhånd vidste vi godt, at vi kunne komme derop af, men jeg havde ingen anelse, om vi ville blive nummer to eller otte. Så derfor var det ekstra fedt at vinde det, specielt når der er så mange deltagere og stærke hold. Det er det, der gør det spændende.”

 

Der er en endnu uafklaret præmie på vej til de otte vindere, men sejren (i et løb udenfor UCI-regi) vil hverken give regnbuestriber eller afspejle sig direkte på nogen formel måde.

 

Læs også
Sagans drøm slukkes: Dårlige præstationer koster dyrt

 

Har det nogen betydning fremadrettet, at I har vundet?

Annonce

 

”Nej, ikke andet end at vi har et års håneret overfor alle andre. Vi er verdensmestre i holdtidskørsel på Zwift. Men vi har da snakket om, at vi skal prøve at holde det ved lige og øve os lidt i løbet af året, så vi er klar til at prøve at forsvare det næste år. Det kunne være mega fedt.”

 

Efter VM-løbet skulle samtlige deltagere indsende højde og vægt til validering. Den proces er færdiggjort, hvorfor Mix8´s sejr er officiel.

 

Du kan her se hele resultatlisten.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 29. maj 2024

Landevej
UAE-profil vender tilbage på cyklen efter mareridtsstyrt
Landevej
Fransk guldfugl sværger troskab: Jeg vil give alt tilbage
MTB
Sagans drøm slukkes: Dårlige præstationer koster dyrt
Landevej
Sejrsfattig maj koster - Danmark falder tilbage
Landevej
Danskerhold melder fra: Hvad er formålet?
Landevej
Hvad har Mads P., Roglic og Evenepoel til fælles?

Tirsdag den 28. maj 2024

Landevej
Optakt: Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes
Landevej
Optakt: Circuit Franco-Belge
Landevej
Følg onsdagens Tour-generalprøve i bjergene og belgiske puncheurfest
Landevej
Frankrig udtager OL-truppen – profil er bitter over fravalg
Landevej
Pogacar er halvvejs gennem sin store plan: Alt er bedre end forventet
Landevej
Vismas klassementstalent vender snart tilbage efter biluheld
Landevej
Bora-chef svarer på rygter om Van Aert og Pidcock
Landevej
Medie: Saudi-Arabien tæt på Giro-start i 2026
Landevej
Geler, barer og dunke: Soudal Quick-Step viser indtaget fra Giroen
Landevej
Managerspillet til Tour de Suisse åbnet
Landevej
Jan Ullrich åbner cykelmuseum i Tyskland
Landevej
Danmarks U23-landshold går efter stor sejr
Landevej
Visma-sportsdirektør: Van Aert hører til i Touren
INTERVIEW Udstyr og test
Eksklusivt interviewTøjmærke i opråb: Vi skal tænke os om
Landevej
Froome klar til comeback i jagten på Tour-deltagelse

Annonce

MTB
Frikendt og udtaget til OL: En medalje er mit mål
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Kæmpe OL-konflikt: Mesteren er droppet

Annonce

Landevej
Pogacar udbygger enormt forspring til Vingegaard

Mandag den 27. maj 2024

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview”Ud i skoven og løbe rundt” – Gravelkongens røverhistorier fra GP Herning
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewTobias Aagaard beskriver kaotisk Fyen Rundt

Annonce

Landevej
Stor BORA-profil forlader holdet efter denne sæson
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewNorman sender "stor tak" til konkurrent efter hjemmebanetriumf
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewLidl-Trek-sportsdirektør roser den danske A-klasse efter skuffende weekend
Landevej
Kvinde med rollator ramt ved traditionsrigt UCI-løb
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewU23-danmarksmester sætter ord på hektisk finale
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Da Merlier - og en defekt - vendte verden på hovedet
Landevej
Vildt vægmaleri af Giro d'Italia i Rom
Landevej
Stor profil tog fem kilo på under Giroen
Landevej
Pogacars løjtnant sender advarsel til Tour-rivalerne
Landevej
Bemærkelsesværdig sejrsstime er forbi
Landevej
Pogacar smadrer Giro-rekord
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewLandstræneren afviser foræring og fremhæver stjerne: Han var i hopla
Landevej
Vinder af ungdomstrøjen drømmer om Maglia Rosa
Landevej
Stjerne varsler landevejscomeback
Landevej
Hård bjergetape ændres
MTB
Danmark kikser ekstra OL-plads
Landevej
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024

Søndag den 26. maj 2024

Landevej
Deja vu-ramt Geraint Thomas ”forstår ikke cykling nu om dage”
Landevej
Se highlights fra 21. etape af Giroen
Landevej
Smertefri Van Aerts selvtillid vokser - Evaluering afgør Tour-deltagelse
Landevej
Tabt leadout og øl kunne ikke forhindre triumfen: Sagde undskyld til drengene
Landevej
Pogacar: Det er crazy
Landevej
Supersprinter laver hattrick og vinder alle etaper – danmarksmesteren snupper bjergtrøjen
Landevej
Pogacar vinder Giroen – Merlier triumferer i det sidste slag i Rom
Landevej
Sådan forløb Giroens sidste etape
Landevej
Belgisk kæmpetalent snupper den samlede sejr på sidste etape
Landevej
Danskers holdkammerat vinder afslutningsetapen
Landevej
Norsgaard fældet på vej mod stor triumf - Bettiol vinder samlet
Landevej
Lasse Norman spurter sig til sejr i barskt hjemmebaneløb
Landevej
Hollandsk sprintertalent tager suveræn sejr
Landevej
Kristoff vinder foran Van Aert – Franskmand vinder samlet
Landevej
Optakt: 21. etape af Giro d’Italia
Landevej
17-årig dansker imponerer i Schweiz
Landevej
Optakt: 3. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Historien om en Giro fortalt på bare én dag
MTB
Dansk stjerne misser topresultat
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of Norway
Landevej
Favoritvurdering: Rund um Köln
Landevej
Belgisk hold udraderer al modstand – tager både etape og samlet sejr
Landevej
Spanier tager karrierens første seniorsejr
Landevej
Dansker kører flot resultat hjem i Italien
Landevej
Syg O’Connor tilfreds trods misset podie
Landevej
Italiensk dominans forvandles til sejr i Japan
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewUno-X gør klar til titelforsvar: Vi skal spænde hjelmen
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interview”Det ku’ jo være” – Lidl-Trek vil udfordre de vante sprintere
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewAirtox har klar plan, så de ikke har ansvaret
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenEksklusivt interviewFladt hierarki hos stjernerne: Mads Würtz og landsholdet vil i offensiven
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFormstærk konti-profil har øje på konkurrenterne i ”kaosspurt”
Landevej
Ekstatiske Martínez skal på podiet: Jeg takker Gud
Landevej
Geraint Thomas har én ting på Pogačar: Dét kommer han ikke til at gøre
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewLandstræneren afviser foræring og fremhæver stjerne: Han var i hopla
VIS FLERE

Annonce