Dansker vandt mesterskab i udlandet: Kom nu ud, talenter!
17. januar 2018 09:10 af Jesper Johannesen Foto: Albert

Den danske cykelrytter Søren Nissen viste i weekenden, at han er en stærk cykelrytter og vandt et nationalt mesterskab. Det var bare ikke i Danmark.

Normalt kan cykelryttere kun køre nationalemesterskaber i sit eget hjemland, men i søndags skete der noget anderledes. Danske Søren Nissen vandt i Luxembourg.

I går bemærkede du måske på Feltet.dk, hvem der var blevet national mester i cross rundt omkring i verden. Et navn faldt dog særligt i Feltet.dks øjne. Navnet var Søren Nissen.

”Jeg har ansøgt om dobbelt statsborgerskab,” forklarer Søren Nissen til Feltet.dk om sin nye titel.

Den 33-årige dansker flyttede til Luxembourg i 2006 og har boet der mere eller mindre siden.

”Jeg forbliver dansker, men altså også luxembourger. Så det er 50/50. Jeg ønsker ikke helt at opgive mit danske statsborgerskab,” lyder det fra Nissen via telefonforbindelse fra Luxembourg. 

”Jeg kunne godt vælge at køre i Danmark, men jeg har boet i Luxembourg i 11-12 år nu. Jeg vil gerne give noget tilbage til alle de hjælpere fra Luxembourg, som jeg har haft i mine karriere,” siger Søren Nissen.

Efter Søren Nissen kørte sit sidste løb på mountainbiken i oktober måned sidste år, har han holdt en pause og bygget formen op til netop dette mesterskab. Det blev simpelthen et mål for vintertræningen.Fed atmosfære
Søren Nissen mener, at terrænet passer bedre til ham i Luxembourg end det gør i Danmark, da han er en marathondistance-rytter på mountainbike, og der er Danmark bare meget fladt og meget lidt udfordrerende.

”Jeg synes, det er fedt at køre hernede. Der var 3-4000 tilskuere (i søndags, red), og det giver en fed atmosfære. Jeg havde sat cross-titlen lidt som et mål. Mange troede ikke rigtigt på mig, men det var en hård rute, som passede godt til mig.”

Det var en tung rute, da det havde regnet meget i Luxembourg, og det gjorde også, at hjælperne igen måtte i aktion.

”Du måtte skifte cykel minimum én gang per omgang - nogle gange to gange. Det var egentligt bare en time med alt, hvad du kunne,” tilføjer den nu luxembourgske mester.

Søren Nissen fortæller også, at han havde forberedt sig til mindste detalje. ”Jeg havde kørt ruten igennem 20-30 gange, det er nødvendigt, når man er så teknisk dårlig på en cross-cykel, som jeg er.”Må ikke køre VM og klar til fortsætte flere år endnu
Søren Nissens vindertid lød på en 1.05:20, hvilket var et minut og 27 hurtigere end sølvvinderen Gusty Bausch, mens bronzemedaljevinderen blev Vincent Dias Dos Santos, der kom i mål mere end to minutter efter Nissen.

Med sejren i det luxembourgske cross-mesterskab var det nærliggende, at tro Søren Nissen skulle forsøge sig ved VM i cross senere på måneden, men det bliver ikke til noget på grund af statsborgerskabet.

”Jeg vil gerne have kørt VM i cross, men det må jeg ikke. Da jeg har skiftet statsborgerskab, så bliver jeg spærret i det efterfølgende år i UCI-løb. 2019 må jeg køre igen, men det er helt okay med mig, der findes mange andre spændende cykelløb.”

33 år, men stadig ’on going’ og klar til masser af cykelløb endnu.

”Jeg vil gerne køre nogle år endnu, så længe jeg kan få det til at løbe rundt. Jeg fortsætter sgu nok i 6-8 år endnu.””Kom nu ud, danske talenter”
Søren Nissen har i mange år kørt på udenlandske hold og forstår ikke, at flere danske talenter ikke griber chancen. En perfekt mulighed for talenterne til at tage et studieår eller sabbatår i udlandet, få oplevelser og dyrke sporten.

”Jeg har valgt at søge væk, da der er for fladt i Danmark. Der er mange flere højdemeter hernede. Desuden satser DCU heller ikke på marathondistancen og cross. De satser på OL-disciplinerne, som cross country (kortere MTB-løb, red.) og banelandsholdet. Jeg har ikke noget brok overhovedet over DCU, da jeg ved, at de ikke har pengene til det, og sådan er det bare. Deres midler er dedikeret til disse projekter,” siger Søren Nissen.


”I Luxembourg satser man bredere, og det gør det lettere for mig. Jeg ville ønske, nogle flere af de unge danske talenter turde tage chancen og rejse ud. Det er en fed oplevelse, og de er velkommen til at ringe til ’Nissen’. Jeg vil gerne hjælpe dem i gang,” lyder håndsrækningen fra udlandsdanskeren.

Søren Nissen tager på søndag til Lanzarote, hvor der venter tre ugers træningslejr, så formen er i top til MTB-sæsonen starter igen. Undervejs i opholdet på Lanzarote vil danskeren køre etapeløbet MTB Lanzarote, som han blev toer i 2017 og vandt i 2015.

Efter en lille pause efter træningslejren venter den rigtige sæsonstart i Nordeuropa. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Lars Bak udgiver ny bog

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

Nyt managerspil starter i morgen - næsten 6000 i puljen!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Følg de danske klassikerspecialister på Amstel-etapen i BinckBank Tour

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar

Lars Bak med Lotto til tysk WorldTour-løb

Australsk banetalent bliver professionel

Cofidis-manager om Hansen: Nu kan vi gå efter klassement

Skægget franskmand jagter X-Men-medvirken

Stjerneparade meldes klar til Vueltaen

Skræmmende fransk bruttotrup til VM

Sagan kører Vueltaen som VM-forberedelse

Transferlisten 2018-19

Jesper Hansen skifter til Cofidis