Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Dansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt
04. juli 2020 19:00Foto: Mathias Buchholtz Overby
af Christian Frese

I sidste weekend kørte danske Otto Holmgaard Kristensen vanvittige 853 virtuelle kilometer på 24 timer i en god sags tjeneste. Du kan her og på mandag læse alt om danskerens vilde indendørstur, som havde til formål at samle penge ind til KidsAid.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tiden under coronakrisen har budt på flere imponerende udholdenhedspræstationer i cykelsporten, men næppe mange kan måle sig med Otto Holmgaard Kristensens vanvittige tur på Zwift.
 

I sidste weekend satte danskeren nemlig en uofficiel verdensrekord, da han uden hjælp fra andre i spillet tilbagelagde hele 853 kilometer på 24 timer.


Kristensen kørte de mange kilometer på en in-game enkeltstartcykel, og danskeren kunne derfor ikke nyde fordel af de omkringliggende rytteres slipstrøm undervejs.


Den medicinstuderende gennemførte turen for at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til non-profit organisationen KidsAid, som hjælper syge og sårbare børn og unge i Danmark - blandt andet ved at forbedre børneafdelingerne på de danske hospitaler og arrangere forskellige begivenheder for børnene og deres familier.


Inspirationen til indsamlingen stammede fra Kristensens egne erfaringer, da han forrige år blev far til et præmaturt barn. Sønnen Marcus kom til verden ni uger for tidligt, og kun et stort stykke arbejde fra sygplejerskerne holdt den nyfødte dreng i live.


”Min kone og jeg har aldrig nogensinde gået igennem så svær en periode i vores liv, og selvom Marcus efter sygeplejerskernes udsagn var ”en stor dreng” (1730 gram, red.), var vi ærlig talt stadig meget ængstelige og usikre på, om vi som familie var købt eller solgt”, fortæller Kristensen til Feltet.dk.


Tre uger efter fødslen kunne den lille familie endelig vende hjem, hvor der dog fortsat ventede besøg fra en sygeplejerske hver anden dag i de følgende 23 dage, før Marcus endegyldigt blev erklæret sund og rask og kunne overgå til det ordinære sundhedsplejeforløb.


”Selvom vores periode på hospitalet og i løbet af barslen var hård, oplevede jeg mange familier, som havde det langt sværere end hos, og hvor børnene grundet den præmature fødsel havde nogle mén, som de formentlig skal kæmpe med resten af livet”, siger Kristensen og tilføjer:


”Selvom en præmaturafdeling er fyldt med hjertevarme og positiv indstilling fra personalets side, er det ikke et sted, som du ønsker, at nogen her i livet som familie skal sætte deres ben”.

Ugerne på hospitalet havde sat tankerne i gang hos Kristensen om, hvordan han kunne hjælpe familierne rundt omkring på landets præmature- og børneafdelinger.


Først undersøgte han muligheden for at slå verdensrekorden på marathon-distancen løbende med klapvogn, men da den rekord virkede udenfor rækkevidde, kastede danskeren sig i stedet over e-cykling.


I april 2020 fik Kristensen nemlig anskaffet sig en smarttrainer, og da han selvsamme forår var blevet bekendt med KidsAid, besluttede han sig i starten af juni for at lave en indsamling til den danske velgørenhedsfond baseret på en 24 timers tur på Zwift.

Artiklen fortsætter under billedet

Kristensen læste til eksamen i samme periode, som han trænede til de 24 timers Zwift-kørsel. På en studiekammerats altan kunne danskeren imidlertid ordne begge ting på én gang. Privatfoto.


Forberedelsen til 24 timer på en hometrainer
Indsamlingen krævede imidlertid meget mere end ”blot” den enorme fysiske udfordring i sig selv. Livestream, lokation og støttepræmier i forbindelse med projektet skulle alt sammen på plads.


Førstnævnte kunne Kristensen selv tage ansvar for, og danskeren planlagde at filme og gennemføre rekordforsøget på en studiekammerats altan. Men blot tre dage inden de 24 timers e-cykling tilbød Pulsure.dk, at virksomhedens E-cycling lab kunne udgøre de fysiske rammer.


”Pulsure.dk var friske på konceptet og var mega gode til at melde ud, at de gerne ville hoste. Alternativt havde jeg bare kørt det hjemme på min læsemakkers altan, men det her var meget bedre og gav også mulighed for livestream til et større publikum”, udtaler Kristensen, som via Synergisports ejer Seamus Grannell selv stod for kontakten til Pulsure.dk.


Denne henvendelse var dog langt fra det eneste initiativ, som Kristensen tog for at samle så mange penge ind som overhovedet muligt.


Danskeren havde på dette tidspunkt allerede oprettet en donationsside på Betternow.org, og efter at have taget kontakt til KidsAid fik han også oprettet et mobilepay-nummer udelukkende dedikeret til indsamlingen.


Derudover henvendte Kristensen sig til flere kendte danskere så som racerkører Tom Kristensen, forfatter Svend Brinkmann samt en lang række af cykelryttere, som alle donerede præmier til tilfældigt udvalgte støttere af projektet.


”Normalt ser jeg mig selv som en ret beskeden person, der helst ikke vil genere andre unødigt. Jeg blev nødt til at lægge beskedenheden lidt til side, eftersom det ikke var for min egen vindings skyld, men for at projektet kunne blive større og flere penge doneres til KidsAid”, beskriver Kristensen.


Foruden det store praktiske forarbejde havde Kristensen naturligvis også forberedt sig på cyklen.


Danskerens træning inkluderede blandt andet adskillige indendørsture på fire-fem timer, en test af hvor meget kulhydrat som maven og tarmene kunne tåle (500 gram over fire timer) samt en laktattærskeltest på Aarhus Universitet.


”I samarbejde med Ph.D Jesper Emil Jacobsgaard og lektor Ulrik Dalgas fik vi lavet en laktattærskelstest. Formålet var at finde den belastning, som et menneske teoretisk kan holde i meget lang tid uden at udtrættes muskulært eller neuralt”, forklarer Kristensen og uddyber:


”Dette punkt defineres som ventilatory threshold 1, også kaldet aerobic threshold, og grundlæggende handlede det derefter bare om at holde sig under det punkt så meget som muligt i de 24 timer”.


Resultaterne af testen bekræftede præcisionen af wattmåleren i Kristensens smarttrainer, og med udgangspunkt i disse sigtede danskeren efter at holde 200 watt i de 24 timer - omtrent den samme power, som canadiske Travis Samuel gennemsnitligt trådte på vej mod sine rekordhøje 1008 kilometer med draft.


Men som Kristensen også påpeger overfor Feltet.dk: Én ting er teori og opstilling af modeller for den menneskelige kunnen, en helt anden ting er at omsætte teori til praksis.


Så hvordan forløb Kristensens 24 timer på hometraineren startende fra middagstid lørdag den 27. juni?


Svaret kan du få på mandag, når Kristensen beskriver, hvordan det opleves at køre 853 kilometer uden at bevæge sig så meget som en meter. Han vil desuden fortælle om samtlige detaljer ved de 24 timer, herunder hvor mange watt, som han trådte, og hvor meget mad og væske, som han indtog undervejs.

 

Kristensen samlede mere end 11.000 kroner ind i forbindelse med den vilde rekord, og du kan bidrage på mobilepay-nummeret 700905.

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig

Annonce

Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv

Annonce

Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

Annonce

Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

Annonce

Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce