EKSKLUSIVT

Dansker kørte 853 kilometer på 24 timer i stort velgørenhedsprojekt
04. juli 2020 19:00Foto: Mathias Buchholtz Overby
af Christian Frese

I sidste weekend kørte danske Otto Holmgaard Kristensen vanvittige 853 virtuelle kilometer på 24 timer i en god sags tjeneste. Du kan her og på mandag læse alt om danskerens vilde indendørstur, som havde til formål at samle penge ind til KidsAid.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 14: En snak om de bedste cykelfilm og koblingen mellem musik og cykling

se mere cykling på

Tiden under coronakrisen har budt på flere imponerende udholdenhedspræstationer i cykelsporten, men næppe mange kan måle sig med Otto Holmgaard Kristensens vanvittige tur på Zwift.
 

I sidste weekend satte danskeren nemlig en uofficiel verdensrekord, da han uden hjælp fra andre i spillet tilbagelagde hele 853 kilometer på 24 timer.


Kristensen kørte de mange kilometer på en in-game enkeltstartcykel, og danskeren kunne derfor ikke nyde fordel af de omkringliggende rytteres slipstrøm undervejs.


Den medicinstuderende gennemførte turen for at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til non-profit organisationen KidsAid, som hjælper syge og sårbare børn og unge i Danmark - blandt andet ved at forbedre børneafdelingerne på de danske hospitaler og arrangere forskellige begivenheder for børnene og deres familier.


Inspirationen til indsamlingen stammede fra Kristensens egne erfaringer, da han forrige år blev far til et præmaturt barn. Sønnen Marcus kom til verden ni uger for tidligt, og kun et stort stykke arbejde fra sygplejerskerne holdt den nyfødte dreng i live.


”Min kone og jeg har aldrig nogensinde gået igennem så svær en periode i vores liv, og selvom Marcus efter sygeplejerskernes udsagn var ”en stor dreng” (1730 gram, red.), var vi ærlig talt stadig meget ængstelige og usikre på, om vi som familie var købt eller solgt”, fortæller Kristensen til Feltet.dk.


Tre uger efter fødslen kunne den lille familie endelig vende hjem, hvor der dog fortsat ventede besøg fra en sygeplejerske hver anden dag i de følgende 23 dage, før Marcus endegyldigt blev erklæret sund og rask og kunne overgå til det ordinære sundhedsplejeforløb.


”Selvom vores periode på hospitalet og i løbet af barslen var hård, oplevede jeg mange familier, som havde det langt sværere end hos, og hvor børnene grundet den præmature fødsel havde nogle mén, som de formentlig skal kæmpe med resten af livet”, siger Kristensen og tilføjer:


”Selvom en præmaturafdeling er fyldt med hjertevarme og positiv indstilling fra personalets side, er det ikke et sted, som du ønsker, at nogen her i livet som familie skal sætte deres ben”.

Ugerne på hospitalet havde sat tankerne i gang hos Kristensen om, hvordan han kunne hjælpe familierne rundt omkring på landets præmature- og børneafdelinger.


Først undersøgte han muligheden for at slå verdensrekorden på marathon-distancen løbende med klapvogn, men da den rekord virkede udenfor rækkevidde, kastede danskeren sig i stedet over e-cykling.


I april 2020 fik Kristensen nemlig anskaffet sig en smarttrainer, og da han selvsamme forår var blevet bekendt med KidsAid, besluttede han sig i starten af juni for at lave en indsamling til den danske velgørenhedsfond baseret på en 24 timers tur på Zwift.

Artiklen fortsætter under billedet

Kristensen læste til eksamen i samme periode, som han trænede til de 24 timers Zwift-kørsel. På en studiekammerats altan kunne danskeren imidlertid ordne begge ting på én gang. Privatfoto.


Forberedelsen til 24 timer på en hometrainer
Indsamlingen krævede imidlertid meget mere end ”blot” den enorme fysiske udfordring i sig selv. Livestream, lokation og støttepræmier i forbindelse med projektet skulle alt sammen på plads.


Førstnævnte kunne Kristensen selv tage ansvar for, og danskeren planlagde at filme og gennemføre rekordforsøget på en studiekammerats altan. Men blot tre dage inden de 24 timers e-cykling tilbød Pulsure.dk, at virksomhedens E-cycling lab kunne udgøre de fysiske rammer.


”Pulsure.dk var friske på konceptet og var mega gode til at melde ud, at de gerne ville hoste. Alternativt havde jeg bare kørt det hjemme på min læsemakkers altan, men det her var meget bedre og gav også mulighed for livestream til et større publikum”, udtaler Kristensen, som via Synergisports ejer Seamus Grannell selv stod for kontakten til Pulsure.dk.


Denne henvendelse var dog langt fra det eneste initiativ, som Kristensen tog for at samle så mange penge ind som overhovedet muligt.


Danskeren havde på dette tidspunkt allerede oprettet en donationsside på Betternow.org, og efter at have taget kontakt til KidsAid fik han også oprettet et mobilepay-nummer udelukkende dedikeret til indsamlingen.


Derudover henvendte Kristensen sig til flere kendte danskere så som racerkører Tom Kristensen, forfatter Svend Brinkmann samt en lang række af cykelryttere, som alle donerede præmier til tilfældigt udvalgte støttere af projektet.


”Normalt ser jeg mig selv som en ret beskeden person, der helst ikke vil genere andre unødigt. Jeg blev nødt til at lægge beskedenheden lidt til side, eftersom det ikke var for min egen vindings skyld, men for at projektet kunne blive større og flere penge doneres til KidsAid”, beskriver Kristensen.


Foruden det store praktiske forarbejde havde Kristensen naturligvis også forberedt sig på cyklen.


Danskerens træning inkluderede blandt andet adskillige indendørsture på fire-fem timer, en test af hvor meget kulhydrat som maven og tarmene kunne tåle (500 gram over fire timer) samt en laktattærskeltest på Aarhus Universitet.


”I samarbejde med Ph.D Jesper Emil Jacobsgaard og lektor Ulrik Dalgas fik vi lavet en laktattærskelstest. Formålet var at finde den belastning, som et menneske teoretisk kan holde i meget lang tid uden at udtrættes muskulært eller neuralt”, forklarer Kristensen og uddyber:


”Dette punkt defineres som ventilatory threshold 1, også kaldet aerobic threshold, og grundlæggende handlede det derefter bare om at holde sig under det punkt så meget som muligt i de 24 timer”.


Resultaterne af testen bekræftede præcisionen af wattmåleren i Kristensens smarttrainer, og med udgangspunkt i disse sigtede danskeren efter at holde 200 watt i de 24 timer - omtrent den samme power, som canadiske Travis Samuel gennemsnitligt trådte på vej mod sine rekordhøje 1008 kilometer med draft.


Men som Kristensen også påpeger overfor Feltet.dk: Én ting er teori og opstilling af modeller for den menneskelige kunnen, en helt anden ting er at omsætte teori til praksis.


Så hvordan forløb Kristensens 24 timer på hometraineren startende fra middagstid lørdag den 27. juni?


Svaret kan du få på mandag, når Kristensen beskriver, hvordan det opleves at køre 853 kilometer uden at bevæge sig så meget som en meter. Han vil desuden fortælle om samtlige detaljer ved de 24 timer, herunder hvor mange watt, som han trådte, og hvor meget mad og væske, som han indtog undervejs.

 

Kristensen samlede mere end 11.000 kroner ind i forbindelse med den vilde rekord, og du kan bidrage på mobilepay-nummeret 700905.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Movistar skriver med García Cortina

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Van Avermaet og Schär skifter til AG2R

Fransk cykelstjerne skifter til Team Sunweb

Israel Start-Up Nation skriver med to nye ryttere

Reaktioner: 3. etape af Tour de l’ain

Evenepoel: Det bedste resultat er, at Fabio er i bedring

Fuglsang: Tilfreds med min præstation

Ballerini glad for første WorldTour gevinst

Eksklusivt interviewRasmus Byriel missede sidste etape på grund af sygdom

Eksklusivt interviewBrøchner efter sejr i Randers: En rigtig god dag

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Bernal tilfreds trods nyt Roglic-nederlag

Tredjeplads beroliger Quintana før Touren

Roglic vandt Tour-duellen: Kun det første løb i lang tid

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Transferlisten 2020-2021 – ProTour

Quick-Step-italiener vinder overraskende i Polen

Eksklusivt interviewNorske Hoelgaard næstbedst i Tjekkiet: Stolt af holdet

Howson efter sejr: En hård dag i sadlen

LIVE nu: Kan Mads P. gøre det igen i Polen?

Video i artiklenBallerini tog sidste etape i Polen Rundt - Evenepoel vinder samlet

Dobbeltsejr til Uno-X ved Randers Bike Week

Australier snyder Uno-X for sejr i Tjekkiet

Video i artiklenRoglic sætter Ineos på plads 20 dage før Touren

Video i artiklenRoglic satte pokerspilleren Bernal på plads med flot etapesejr

Bernal i l'Ain: Jeg er her for at træne

Roglic overrasket over Jumbo-dominans

Video i artiklenRemco Evenepool vinder på fantastisk vis 4. etape af Polen Rundt – Fuglsang nr. 2

Van Aert: Jeg kender ikke mine egne grænser

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

LØRDAG

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour de Pologne

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de l’Ain

Reaktioner - Polen Rundt

Reaktioner - Milano Sanremo

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Evenepoel atter ustyrlig – Fuglsang toer

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Video i artiklenVan Aert snyder Alaphilippe i Milano-San Remo

Belgier vinder igen i Tjekkiet Rundt foran World-Tour sprintere

Video i artiklenWout Van Aert vinder fantastisk spændende Milano – Sanremo

Video i artiklenRoglic sejrer foran Bernal i Frankrig

Video i artiklenSe videooptakt til Milano-Sanremo

Video i artiklenSuveræne Roglic vinder 2. etape af Tour de lain

Alaphilippe: Vores mål er vinde Milano-Sanremo igen

Video i artiklenBagioli tager første sejr for Quickstep på 1. etape af Tour de lain

Jumbo-Visma suspenderer Groenewegen indtil UCI-afgørelse

Nibali før Milano-Sanremo: Sejren kom som en uventet gave

Van Avermaet bekræfter: Jeg forlader CCC

VM-arrangør: Aflysning en mulighed - Mads P. vil beholde trøjen

FREDAG

Optakt: Milano-Sanremo

Vind lækre Garmin produkter

Video i artiklenReaktioner: 1. etape Tour de l'Ain

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Tour de Pologne

Optakt: 2. etape af Tour de l’Ain

Grædende Groenewegen har ikke sovet: Tænker kun på Fabio

Reaktioner: 3. etape Polen Rundt

Feltet.dk genstarter sæsonen med stort optaktsshow

Alexandre Geniez skifter til Total Direct Energi

Fuglsang tilfreds med fjerdeplads efter offensiv dag i Polen

ColoQuick vandt foran Uno-X og Uno-X vandt foran ColoQuick

Patrick Lefevere står fast han vil stadig føre sag mod Groenewegen

Jordi Meeus sprinter sig til sejren i Tjekkiet

Video i artiklenCarapaz viser klassen i Polen

Italiensk Quick-Step komet snupper første sejr foran favoritterne i Ain

Video i artiklenRichard Carapaz sprinter sig vej til sejr på 3. etape af Polen Rundt

Jakobsen ude af koma - alle knogler brækket i ansigtet

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Tour de Pologne

Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Optakt: Tour de l’Ain

Skadet Lampaert håber at blive klar til efterårets klassikere

Gadeløb i Aalborg aflyst

Van der Poel melder sig klar til Milano-Sanremo

Juul Andreasen om Bregnhøj: Det er høj klasse

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Verdensmestre udgør par nummer syv i Ballerup

TORSDAG

Ackermann: Chapeau til Mads P

Bornholm-rytter slår Price-Pejtersen i Randers

CPA efterlyser formel undersøgelse efter mareridts-styrt i Polen

Video i artiklenEtapesejr og gul trøje til Mads P: Se highlights!