Prøv vores nye app
Dansker-optakter 2023: Her er Casper P. allerede nu bedre end Mørkøv
25. januar 2023 12:33Foto: Soudal Quick-Step / Getty Images
af Hans Emil Højgod

Casper Pedersen er rykket til Soudal - Quick-Step for på sigt at overtage Michael Mørkøvs arbejdsopgaver, men allerede nu er han på et punkt bedre end sin mere erfarne kollega. Det vurderer Feltet.dk's ekspert i den seneste optaktsartikel om de danske ryttere.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se alle dansker-optakterne 2023.

 

Casper Pedersen har ved årsskiftet lavet det berygtede skifte væk fra Team DSM. Den sorte trikot er blevet skiftet ud med en blå og hvid af slagsen, nu hvor danskeren er rykket videre til Soudal - Quick-Step.

 

Hvad er Casper P. så hentet til Belgien for? Sat på spidsen skal han blive til den nye Michael Mørkøv, men allerede nu har han på et specifikt punkt en fordel i forhold til sin ældre landsmand.

 

Læs også
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt

 

Det vurderer Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard.

 

”Det vil være meget naturligt, at Mørkøv og Casper P. vil køre meget sammen. Det vil i så fald være med Jakobsen. Det kunne pege på et løbsprogram, der minder om Jakobsens i 2022. Ugelange løb i februar og marts og så semiklassikere i Belgien, hvor sprintere har en chance.”

 

”Der er Casper P. i nogle af løbene måske endnu bedre at have med end Mørkøv. Casper P. har formentlig en bedre holdbarhed i de hårdere løb, for han har vist et klassikerpotentiale, specielt med sejren i Paris-Tours,” forklarer eksperten.

Annonce

 

Først og fremmest må det dog forventes, at det er i de fladere løb, at Casper P. skal vise sig frem på de sidste kilometer som en vigtig del af Soudal - Quick-Steps frygtede leadout-tog.

 

Det er dog et stykke tid siden, den tidligere DSM-rytter for alvor viste sine leadout-egenskaber frem på øverste niveau.

 

Alligevel har Axelgaard relativt høje forventninger til den tidligere banerytter, som særligt kommer af danskerens fremragende 2020-sæson, hvor han blandt andet leadout-brillerede i Tour de France og Volta ao Algarve.

 

”Det bliver den læringsproces, som han skal igennem i den kommende sæson. Han skal køre en masse leadouts med sprinterne, så han kan tage over, når Mørkøv engang er væk.”

 

”Jeg synes, at hans potentiale er ret stort. Det, som han lavede i 2020, var meget løfterigt. Så har det ikke været så godt i de seneste sæsoner, hvor den resterende del af DSM´s tog måske heller ikke har været så godt,” fortæller eksperten.

 

Læs også: Casper P.'s egne tanker om Quick-Step-skiftet

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

 

Hvad så med egne chancer?

Selvom spurterne må siges at være den vigtigste opgave for Casper P, kommer den tidligere Paris - Tours-vinder sandsynligvis også til at få egne chancer.

 

Quick-Step-mandskabet deltager i utallige mindre endagsløb - særligt på belgisk grund - og det er her, danskeren skal slå til, hvis han skal køre sin egen chance.

 

”I de store løb er det svært at se ham komme ud af hjælperrollen. Til gengæld kører Quick-Step mange 1.1 og ProSeries-løb, og der vil han have en større chance for et resultat, løb som Le Samyn, Antwerp Port Epic, Circuit Franco-Belge, Memorial Jef Scherens og Dwars door Het Hageland.”

 

”Det er løb, som kan, men ikke nødvendigvis ender i en spurt. At komme med på et Quick-Step-hold der, så bliver han en del af et overtal. Der kan han lave et resultat, og det håber jeg også, at han får lov til undervejs,” lyder forhåbningen fra Axelgaard, der bakkes op af Casper P. selv.

Annonce

 

”Jeg har også en ambition om at være superstærk, så jeg i foråret kan køre nogle klassikere. Mit håb er, at jeg kan blive udtaget til nogle af klassikerne og være toneangivende,” har danskeren tidligere fortalt til Feltet.dk.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Casper Pedersen jubler, efter danskeren har passeret målstregen som første mand til 2020-udgaven af Paris - Tours. Foto: A.S.O. / Jonathan Biche

 

Når man kigger på de største, hårdeste og mest mytiske klassikere, er Axelgaard dog en smule mere lunken på den 26-årige rytters vegne for overhovedet at blive udtaget.

 

Alligevel ser han dog et lyspunkt for danskerens chancer for at køre sig i spil til Quick-Steps vigtigste løb. Quick-Steps klassikertrup er ikke helt så overbevisende, som den plejer at være.

 

”Så er der de hårdeste flamske løb. Dem plejer Quick-Step at holde leadout-folkene ude af, men deres trup er ikke så stærk i år, og i fjor kørte Van Lerberghe Flandern Rundt, fordi Declercq var syg.”

Annonce

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

”Så hvis Casper P. kan genvinde niveauet fra 2020, og som han måske kunne have vist uden at have defekt i Roubaix sidste år, så kunne han godt komme med, selvfølgelig som ren hjælper. ”  

 

I netop 2022-udgaven af Paris - Roubaix var Casper P. i lang tid med helt fremme i brostensinfernoet.

 

Pludselig var danskeren dog væk fra fronten igen, hvilket skyldtes en uheldig defekt, men her fik han for alvor vist, at han har evnerne til de allerstørste klassikere.

 

”Han fik virkelig blod på tanden af Roubaix sidste år, fordi han mente, at han kunne have lavet et topresultat, hvis han ikke havde fået defekt. Så Roubaix kunne jeg forestille mig, at han meget gerne vil køre. Og de (Quick-Step, red.) er ikke så stærke som tidligere, så han har en chance.”

 

”Men det er klart, at det bliver svært for ham på det hold at køre i morgenudbrud og lave et resultat. Det har de for mange stjerner til. Det er en potentiel chance for et resultat, han har givet væk med skiftet, men det må han have gjort op med sig selv.”

Annonce

 

Læs også: Hvad tænker Mørkøv om sin nye danske holdkammerat?

 

Artiklen fortsætter under billedet

Michael Mørkøv jagtes af sin nye holdkammerat Casper Pedersen på Ballerups skrå brædder. Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Chancen for Tour de France er til stede

Efter forårets vigtige klassikere skifter cykelsæsonen så småt fokus mod de længere etapeløb. GrandTour-løbene melder sig på banen, og her står Casper P. fint i forhold til i hvert fald at komme med til et af de tre maraton-ræs.

 

Giro d’Italia er dog på forhånd ude af billedet, da Soudal - Quick-Step sætter alle sejl ind på klassementssejr til Remco Evenepoel. Danskeren skal derfor lægge billet ind på enten Tour de France eller Vuelta a España.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

Mørkøvs plads på Tour-holdet må forventes at være temmelig fast, og hvis Casper P. skal snige sig med til Frankrig, skal de to danskeres samarbejde med hinanden og deres sprinter udmønte sig i en god portion sejre i forårssæsonen.

Annonce

 

”Jeg regner det for ret sikkert, at Mørkøv skal køre Tour de France, men pladserne hos Quick-Step er ret dyre. Det er ikke noget, man bare får.”

 

”Hvis toget bare sidder i skabet i foråret, så er det bestemt ikke utænkeligt, at han kommer med til Touren, fordi det er en Tour, hvor de vil satse på etapesejre,” lyder det fra Axelgaard, der dog også lægger vægt på en vis fransk herres chancer i hjemmebaneløbet.

 

”Det er en god Tour for (Fabio) Jakobsen, så det kan være, at de laver en markant sprintersatsning, men det kommer også meget an på (Julian) Alaphilippe. For der er også mange Alaphilippe-etaper, blandt andet den første.”

 

Måske er muligheden for en GrandTour til den nye Quick-Step-dansker derfor allerstørst, når snakken falder på Vueltaen.

 

Her er Tim Merlier udset til at blive sprinterkaptajn, og det kan være danskerens mulighed for at komme ind på en af Soudal - Quick-Steps GrandTour-trupper.

Annonce

 

”Alternativet er at sende Casper P. til Vueltaen sammen med Merlier. Det kan være første skridt mod, at han skal være lidt mere uafhængig som leadout, fordi Mørkøvs karriere jo ikke varer 10 år mere.”

 

”Jeg regner med, at de satser ret meget på massespurter i både Touren og Vueltaen, så jeg vil blive meget overrasket, hvis han ikke kører en Grand Tour i år,” opsummerer Axelgaard.

 

Casper P. skyder sin sæson i gang om få dage. Danskeren er en del af Soudal - Quick-Steps 15-mand store trup til de mallorcanske optaktsløb, der skydes i gang med Trofeo Calvia den 25. januar.  

INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Følg en spændende tirsdag med løb i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse

Annonce

MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Annonce

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren
Landevej
Danskerduo skal op imod Cavendish og andre stjerner
Landevej
Dumoulin har klar holdning til Van der Poel vs. Pogacar
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
Gravel
Valverde vinder igen
Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
Landevej
Kron mindes uheldig episode før Liège: Før eller siden må heldet vende
Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
Landevej
Kæmpetalents skadespause forlænges
Landevej
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte
VIS FLERE

Annonce