Dansker-optakter 2023: Her er Casper P. allerede nu bedre end Mørkøv
25. januar 2023 12:33Foto: Soudal Quick-Step / Getty Images
af Hans Emil Højgod

Casper Pedersen er rykket til Soudal - Quick-Step for på sigt at overtage Michael Mørkøvs arbejdsopgaver, men allerede nu er han på et punkt bedre end sin mere erfarne kollega. Det vurderer Feltet.dk's ekspert i den seneste optaktsartikel om de danske ryttere.

Annonce

Se alle dansker-optakterne 2023.

 

Casper Pedersen har ved årsskiftet lavet det berygtede skifte væk fra Team DSM. Den sorte trikot er blevet skiftet ud med en blå og hvid af slagsen, nu hvor danskeren er rykket videre til Soudal - Quick-Step.

 

Hvad er Casper P. så hentet til Belgien for? Sat på spidsen skal han blive til den nye Michael Mørkøv, men allerede nu har han på et specifikt punkt en fordel i forhold til sin ældre landsmand.

Mørkøv spurter om sejren: Se afslutningen på 1. etape af Vuelta a San Juan

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det vurderer Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard.

 

”Det vil være meget naturligt, at Mørkøv og Casper P. vil køre meget sammen. Det vil i så fald være med Jakobsen. Det kunne pege på et løbsprogram, der minder om Jakobsens i 2022. Ugelange løb i februar og marts og så semiklassikere i Belgien, hvor sprintere har en chance.”

 

”Der er Casper P. i nogle af løbene måske endnu bedre at have med end Mørkøv. Casper P. har formentlig en bedre holdbarhed i de hårdere løb, for han har vist et klassikerpotentiale, specielt med sejren i Paris-Tours,” forklarer eksperten.

Annonce

 

Først og fremmest må det dog forventes, at det er i de fladere løb, at Casper P. skal vise sig frem på de sidste kilometer som en vigtig del af Soudal - Quick-Steps frygtede leadout-tog.

 

Det er dog et stykke tid siden, den tidligere DSM-rytter for alvor viste sine leadout-egenskaber frem på øverste niveau.

 

Alligevel har Axelgaard relativt høje forventninger til den tidligere banerytter, som særligt kommer af danskerens fremragende 2020-sæson, hvor han blandt andet leadout-brillerede i Tour de France og Volta ao Algarve.

 

”Det bliver den læringsproces, som han skal igennem i den kommende sæson. Han skal køre en masse leadouts med sprinterne, så han kan tage over, når Mørkøv engang er væk.”

 

”Jeg synes, at hans potentiale er ret stort. Det, som han lavede i 2020, var meget løfterigt. Så har det ikke været så godt i de seneste sæsoner, hvor den resterende del af DSM´s tog måske heller ikke har været så godt,” fortæller eksperten.

 

Læs også: Casper P.'s egne tanker om Quick-Step-skiftet

 

Hvad så med egne chancer?

Selvom spurterne må siges at være den vigtigste opgave for Casper P, kommer den tidligere Paris - Tours-vinder sandsynligvis også til at få egne chancer.

 

Quick-Step-mandskabet deltager i utallige mindre endagsløb - særligt på belgisk grund - og det er her, danskeren skal slå til, hvis han skal køre sin egen chance.

 

”I de store løb er det svært at se ham komme ud af hjælperrollen. Til gengæld kører Quick-Step mange 1.1 og ProSeries-løb, og der vil han have en større chance for et resultat, løb som Le Samyn, Antwerp Port Epic, Circuit Franco-Belge, Memorial Jef Scherens og Dwars door Het Hageland.”

 

”Det er løb, som kan, men ikke nødvendigvis ender i en spurt. At komme med på et Quick-Step-hold der, så bliver han en del af et overtal. Der kan han lave et resultat, og det håber jeg også, at han får lov til undervejs,” lyder forhåbningen fra Axelgaard, der bakkes op af Casper P. selv.

Annonce

 

”Jeg har også en ambition om at være superstærk, så jeg i foråret kan køre nogle klassikere. Mit håb er, at jeg kan blive udtaget til nogle af klassikerne og være toneangivende,” har danskeren tidligere fortalt til Feltet.dk.

 

Artiklen fortsætter under billedet

Casper Pedersen jubler, efter danskeren har passeret målstregen som første mand til 2020-udgaven af Paris - Tours. Foto: A.S.O. / Jonathan Biche

 

Når man kigger på de største, hårdeste og mest mytiske klassikere, er Axelgaard dog en smule mere lunken på den 26-årige rytters vegne for overhovedet at blive udtaget.

 

Alligevel ser han dog et lyspunkt for danskerens chancer for at køre sig i spil til Quick-Steps vigtigste løb. Quick-Steps klassikertrup er ikke helt så overbevisende, som den plejer at være.

 

”Så er der de hårdeste flamske løb. Dem plejer Quick-Step at holde leadout-folkene ude af, men deres trup er ikke så stærk i år, og i fjor kørte Van Lerberghe Flandern Rundt, fordi Declercq var syg.”

Annonce

 

”Så hvis Casper P. kan genvinde niveauet fra 2020, og som han måske kunne have vist uden at have defekt i Roubaix sidste år, så kunne han godt komme med, selvfølgelig som ren hjælper. ”  

 

I netop 2022-udgaven af Paris - Roubaix var Casper P. i lang tid med helt fremme i brostensinfernoet.

 

Pludselig var danskeren dog væk fra fronten igen, hvilket skyldtes en uheldig defekt, men her fik han for alvor vist, at han har evnerne til de allerstørste klassikere.

 

”Han fik virkelig blod på tanden af Roubaix sidste år, fordi han mente, at han kunne have lavet et topresultat, hvis han ikke havde fået defekt. Så Roubaix kunne jeg forestille mig, at han meget gerne vil køre. Og de (Quick-Step, red.) er ikke så stærke som tidligere, så han har en chance.”

 

”Men det er klart, at det bliver svært for ham på det hold at køre i morgenudbrud og lave et resultat. Det har de for mange stjerner til. Det er en potentiel chance for et resultat, han har givet væk med skiftet, men det må han have gjort op med sig selv.”

Annonce

 

Læs også: Hvad tænker Mørkøv om sin nye danske holdkammerat?

 

Artiklen fortsætter under billedet

Michael Mørkøv jagtes af sin nye holdkammerat Casper Pedersen på Ballerups skrå brædder. Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk

 

Chancen for Tour de France er til stede

Efter forårets vigtige klassikere skifter cykelsæsonen så småt fokus mod de længere etapeløb. GrandTour-løbene melder sig på banen, og her står Casper P. fint i forhold til i hvert fald at komme med til et af de tre maraton-ræs.

 

Giro d’Italia er dog på forhånd ude af billedet, da Soudal - Quick-Step sætter alle sejl ind på klassementssejr til Remco Evenepoel. Danskeren skal derfor lægge billet ind på enten Tour de France eller Vuelta a España.

 

Mørkøvs plads på Tour-holdet må forventes at være temmelig fast, og hvis Casper P. skal snige sig med til Frankrig, skal de to danskeres samarbejde med hinanden og deres sprinter udmønte sig i en god portion sejre i forårssæsonen.

Annonce

 

”Jeg regner det for ret sikkert, at Mørkøv skal køre Tour de France, men pladserne hos Quick-Step er ret dyre. Det er ikke noget, man bare får.”

 

”Hvis toget bare sidder i skabet i foråret, så er det bestemt ikke utænkeligt, at han kommer med til Touren, fordi det er en Tour, hvor de vil satse på etapesejre,” lyder det fra Axelgaard, der dog også lægger vægt på en vis fransk herres chancer i hjemmebaneløbet.

 

”Det er en god Tour for (Fabio) Jakobsen, så det kan være, at de laver en markant sprintersatsning, men det kommer også meget an på (Julian) Alaphilippe. For der er også mange Alaphilippe-etaper, blandt andet den første.”

 

Måske er muligheden for en GrandTour til den nye Quick-Step-dansker derfor allerstørst, når snakken falder på Vueltaen.

 

Her er Tim Merlier udset til at blive sprinterkaptajn, og det kan være danskerens mulighed for at komme ind på en af Soudal - Quick-Steps GrandTour-trupper.

Annonce

 

”Alternativet er at sende Casper P. til Vueltaen sammen med Merlier. Det kan være første skridt mod, at han skal være lidt mere uafhængig som leadout, fordi Mørkøvs karriere jo ikke varer 10 år mere.”

 

”Jeg regner med, at de satser ret meget på massespurter i både Touren og Vueltaen, så jeg vil blive meget overrasket, hvis han ikke kører en Grand Tour i år,” opsummerer Axelgaard.

 

Casper P. skyder sin sæson i gang om få dage. Danskeren er en del af Soudal - Quick-Steps 15-mand store trup til de mallorcanske optaktsløb, der skydes i gang med Trofeo Calvia den 25. januar.  

INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 31. marts 2023

Følg den danske sejrsjagt i lørdagens endagsløb i Spanien og Holland
Landevej
Video i artiklenFlanderns cykelkultur: Her kan man opleve cykelsportens bankende hjerte
Video
Eksklusivt interviewStort dansk klatre-talent: Jeg går efter Baby Giroen
INTERVIEW Landevej
Holdkammerat til dansker vinder 1. etape
Landevej
Sidste chance for Van Vleuten: Tager til Flandern med godt humør
Landevej
Søren Kragh med klar udmelding: Dét bliver hans rolle i Flandern
Landevej
Tidligere verdensmester roser nutidens cykling efter ”et par kedelige år”
Landevej
Asgreen blæser til angreb: Skal acceptere, vi ikke kan diktere løbet
Landevej
Tre danskere hjælper Uno-X frem til sejr i hårdt fransk løb
Landevej
Lefevere: Jeg nægter at tro, at Jumbo er stærkere end os
Landevej
Pogacar har planen klar: Sådan vil han slå Van Aert og Van der Poel
Landevej
Dårligt nyt for Honoré: Tidligere vinder ude af Flandern
Landevej
Syv danskere på startlisten til stort sprinterløb
Landevej
Komet får landevejsdebut for Jumbo-Visma
Landevej
Ingen Ganna: Ineos udtager Flandern Rundt-tropperne
Landevej
Optakt: Route Adélie de Vitré
Landevej
Forårsudsalg på bøger, cykeltøj og Tour-merchandise - Bliv klar til sæsonen
Udstyr og test
Alpecin offentliggør van der Poel og Kraghs holdkammerater til Flandern Rundt
Landevej
Holdkammerat: Van der Poel har en mental fordel
Landevej
Eksklusivt interviewHellere dø med skoene på: DCU-hold vil være med hvor det er sjovt
INTERVIEW Landevej
Danskerduel venter: Kron udtaget til spansk løb
Landevej
Sæt holdet til Baskerlandet Rundt - Satser du på Vingegaard?
Landevej
Eksklusivt interviewEn trio af målsætninger og spændende talenter hos aalborgenserne
INTERVIEW Landevej
Skjelmose gør comeback i stort World Tour-løb
Landevej

Annonce

Stort kvindeløb aflyst
Landevej
Ung Jumbo – Visma-dansker får endelig debut
Landevej
Quick-Step tager en enkelt dansker og topsprinter med til Flandern
Landevej

Annonce

Jumbo-Visma trods sejre på stribe: Foråret er endnu ikke en succes
Landevej
Oversigt: 15 danskere kører løb i dag
Landevej
Twelve.Sixteen melder klar til forårsklassikerne: Spænd hjelmen og kør med
Udstyr og test
Intermaché-profil må droppe Flandern: Døjer fortsat med sygdom
Landevej
Chef kommenterer Jumbos mulige exit: Så det komme
Landevej
Uttrup fremhævet af stort medie
Landevej
Eksklusivt interviewMoberg beretter om stor international interesse: Hvem er den næste Vingegaard?
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenAsgreen vurderer mulighederne for dansk Flandern Rundt-sejr
Video

Torsdag den 30. marts 2023

Video i artiklenPogacars chef fortæller unik historie
Video
Sagan udtaget til Flandern for sidste gang
Landevej
Eksklusivt interviewGiant søger ryttere til talentprogram
INTERVIEW Landevej
Tilskuer fik brud efter motorcykelstyrt: I bakspejlet var det et hit and run
Landevej
Lotto-profils comeback har lange udsigter
Landevej
Eksklusivt interviewDansker har fået tro på tingene efter succesfuld start på 2023
INTERVIEW Landevej
Her er Mads Pedersens hjælpere til Flandern Rundt
Landevej
Video i artiklenFlandern Rundt lige om hjørnet: Alt tegner til at blive godt
Video
Boonen forklarer: Derfor er Laporte fortid på Jumbo-Visma
Landevej
Ny verdensrekord: Cyklede 3619 kilometer på én uge
Landevej
Kragh ramt af forkølelse - har særlig forventning til Pogacar
Landevej
Første dansker udtaget til næste uges WorldTour-brag
Landevej
Flandern-favorit måtte droppe optakt - bestod stor eksamen
Landevej
Sprinterstjerne debuterer i Flandern Rundt
Landevej
Jumbo-stjerne misser Flandern Rundt
Landevej
Succesfuldt danskertrup skal prøve kræfter mod WorldTour-hold
Landevej
Ny dansker udtaget til Flandern Rundt - tidligere vinder gør comeback
Landevej
Vejvrede: Van Aert tæt på alvorlig træningsulykke
Landevej
Jumbo-Visma spottet med justerbare dæktryk-system
Landevej
AG2R har Flandern-truppen klar
Landevej
Eksklusivt interviewMistede adskillige profiler: Dansk talentfabrik vil tilbage til toppen
INTERVIEW Landevej
Specialtilbud: Få Discovery+ til 99 kr. om måneden
Landevej
Surt schweizisk show: EF-profil misser begge monumenter
Landevej
Trods monstersucces i Belgien: Roubaix passer mig bedre end Flandern Rundt
Landevej
Lefevere er optimistisk forud for Flandern Rundt
Landevej
Lopez’ hold går i Jumbos fodspor: Massakrerer al modstand
Landevej
Trods uheld: Bernal har stadig Tour de France i sigtekornet
Landevej
Highend brand tilbyder 25% rabat på cykelsko
Udstyr og test
Stort medie: Jumbo har besluttet sig
Landevej
Uheldsramte Alaphilippe erkender: Kunne ikke følge med
Landevej

Onsdag den 29. marts 2023

Hjalp Laporte til sejr: Den rigtige beslutning
Landevej
Philipsen skuffet efter hårdt løb: Det var ikke nok til sejren
Landevej
Supertalent efter sjetteplads: Jeg var rigtig god, men ikke god nok
Landevej
Video i artiklenAsgreen med klar udmelding: Sådan vil han køre Flandern Rundt
Video
Hentet lige før mål: Virkelig bittert
Landevej
Video i artiklenBrian Holm jubler, men det er et mareridt for rytterne
Video
Dagens store overraskelse: Det er virkelig smukt
Landevej
Kryber til korset: Jeg var virkelig irriterende i dag
Landevej
Uttrup var i udbrud, da flot teamwork sikrede Vollering sejren
Landevej
Kristoff trodsede sportsdirektørens ordre
Landevej
Tredjeplads fremhæver særligt Honoré-samarbejde
Landevej
Video i artiklenPunktering koster Uttrups deltagelse forrest i løbet
Video
VIS FLERE

Annonce