Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Danske teenagere kæmper om podie: Det bliver spændende
22. juni 2020 09:00
af Christian Frese

Uno-X Cuppen rundes i morgen af, når rytterne blandt andet skal en tur op ad bjerget Epic KOM Reverse på en særdeles kuperet finaleetape. De øverste placeringer på podiet er fortsat på spil, og i den andledning har vi snakket med Uno-X Cups fire bedste ryttere forud for 8. og sidste afdeling. Husk, at du kan se den spændende afslutning direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler. 

 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se afslutningen på sidste uges 7. afdeling i ovenstående video

I morgen aften afgøres Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk med en bjergetape i Watopia, som byder på en tidlig indlagt spurt i junglen, efterfulgt af en tur op ad Epic KOM, inden ni faldende og derefter fire flade kilometer vil sætte punktum for cuppen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Joshua Gudnitz er blot adskilt af tre point i toppen af klassementet, mens Anders Foldager i kampen om tredjepladsen har 22 points forspring til Gustav Heby Pedersen.

 

Vi har talt med alle fire danske topnavne før morgendagens 8. og sidste afdeling, som med op til 45 point til vinderen kan vende op og ned på det endelige resultat.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Her bringer vi Foldagers og Hebys optakter til finaleløbet.


Anders Foldager

Lige umiddelbart har jeg et fint forspring til Gustav. Jeg regner med at gøre, som jeg plejer og have fuld fokus på mit eget løb.

 

Hvis Gustav rykker på sig, og jeg har kræfterne til at gå med, vil jeg helt sikkert gå med for at sikre tredjepladsen. Men jeg vil ikke gå fuldstændig ud over egne evner for at følge ham, så jeg måske taber det hele.

 

Jeg tror umiddelbart, at jeg kun kører efter etapesejren, måske vil jeg køre efter pointene på toppen af Epic KOM, hvis jeg sidder med så langt. Jeg regner ikke med at køre efter den første indlagte spurt.

Annonce

 

Vi skal lidt længere op ad end tidligere, hvilket jeg faktisk tror er til min fordel. Da vi kørte op ad vulkanen, passede det mig bedre, at den var lidt længere.

 

Jeg har ikke gjort mig de store tanker omkring det (at Heby kørte fra ham ved 3. afdeling, red.), men det er lidt nervepirrende, at vi skal køre så meget op ad i forhold til, hvad vi har gjort før hen.

 

Vi har ikke prøvet at teste hinanden af over længere stigninger på samme måde, som vi skal nu her.

 

Jeg har lidt fidus til (Mads) Rahbek, Marcus Sander og (Frederik) Muff. Dem vil jeg helt klart holde øje med.

 

Jeg har tænkt mig at grave helt dybt op til toppen. Jeg tror, at man kan supertucke den de første par minutter efter toppen, så man kan komme lidt til sig selv igen.

 

Jeg har aldrig kørt Epic KOM, så jeg ved det faktisk ikke helt, men eftersom der kommer en god nedkørsel bagefter, så regner jeg med, at den første målstreg er på toppen. Så der handler det om at gøre alt, hvad man kan for at komme med i forreste gruppe.

 

Læs også
Verdensmesteren dropper Tour de France

 

Jeg håber og tror det (at et hårdt løb vil favorisere ham selv i tilfældet af en afsluttende spurt, red.). Umiddelbart har jeg følt, at jeg har haft nogle gode spurter i de hårde løb.

 

Det har været svært for mig at time spurterne i dem, hvor det er gået lidt nedad bakke, for eksempel i Harrogate. Men en god, hård spurt tror jeg er til min fordel.

 

Jeg tænkte meget på klassementet i den seneste afdeling, hvor jeg kørte efter alle de indlagte spurter. For jeg havde fornemmelsen af, at jeg var bedre spurtende end Gustav.

 

Så hvis jeg kunne få et godt forspring til ham inden den sidste afdeling, så kunne jeg gå 100 procent efter etapesejren på den sidste, som nok er det, som jeg har tænkt mig - at tænke mest på etapesejren.

Annonce

 

Jeg kan godt være nervøs for, at der kommer et par stykker, som kan køre stærkere end mig op til toppen. Men at jeg så måske kan sidde i en lidt større gruppe, end den ene eller to mand som sidder ude foran, og vi derfor kan hente ham på nedkørslen.

 

Serien har været meget anderledes i forhold til det, som jeg er vant til. Især i den måde, som man skal sætte sig op til det på. Man står jo ikke ude i startområdet med folk omkring sig - man sidder bare nede i sin kælder og prøver at sætte sig op til at køre det her cykelløb.

 

Men det har været super fedt, når man også har kunnet køre med om et samlet klassement, hvor i andre Zwift-løb er det bare ét løb.

 

Her har man et andet perspektiv med. Jeg har skullet holde øje med Gustav i de indlagte spurter, og det giver en dimension ekstra. Det har været super fedt.


 

Gustav Heby Pedersen

Jeg har forberedt mig så godt, som jeg lige kunne, fordi tredjepladsen kunne da være fed at få her til sidst.

 

Jeg er gået efter at komme lidt ned i vægt for at kunne komme til at flyve op ad bakkerne.

Annonce

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Den indlagte spurt vil være en, som jeg vil gå efter for at få nogle point. Det vil jeg forsøge.

 

Det vil jeg da prøve på (at sætte Foldager af, red.), fordi det lyder til at være den eneste mulighed, som der lige er.

 

Det ville i hvert fald være en succes, hvis jeg kunne prøve at få ham af. Det skete jo ved 3. afdeling, hvor der var mange bakker. Der blev han jo sat. Det vil jeg prøve på igen og så at få ham kørt træt, så han ikke kan vinde spurten i feltet, som måske kommer ind efter.

 

Ruten passer mig rimelig godt, fordi jeg er god til at holde et godt tråd over kort tid. Det er jeg god til.

 

Det bliver selvfølgelig meget spændende. Det er meget sjovt at køre. Det er ikke det samme som i virkeligheden, fordi her træder du mere - der er ikke så meget taktik, når det går op ad. Så det bliver meget spændende.

Annonce

 

Der skal lige gemmes lidt (til de sidste 13 faldende og flade kilometer, red.). Ved sidste afdeling prøvede jeg at køre fire ud af seks spurter, og det dræbte mig lidt til den sidste, hvor jeg så ender som nummer 23. Det var ikke så godt.

 

Jeg vil helt sikkert gemme lidt til den sidste spurt, hvor jeg vil prøve at komme med i toppen.

 

Jeg tror, at Anders´ taktik vil være at ligge i fronten og ligge omkring dem, som kan køre med til sidst. Selvfølgelig vil han nok også spare lidt på sig selv for at vide, at han kan komme med, men han er stærk nok til det. Han er ikke en rytter, der lige falder fra.

 

Jeg tror, at jeg vil have en fordel (i en spurt, red.), fordi jeg måske vil være knap så træt som Anders. Min vægt er lidt lavere op ad bakken, så jeg kan måske spare lidt kræfter.

 

Læs også
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest

 

Men jeg tror, at han er lidt stærkere end mig i spurten, så jeg tvivler på, at jeg vil kunne sprinte fra ham. Men det kommer selvfølgelig meget an på dagen.

Annonce

 

Jeg tænker at køre efter etapesejren, og så må vi se, hvad Foldager ender som. Jeg tager det, som det kommer. Jeg skal prøve at køre alt, hvad den kan trække og få alt energien ud.

 

Ja, det tror jeg helt klart (at ruten passer ham selv bedre end de mindre kuperede, red.), fordi jeg er god til at fyre den af på nogle bakker og så spare på kræfterne. De kræfter kan jeg så bruge senere hen i spurten.

 

Det har været fedt at prøve at køre serien. Som jeg har snakket med min far om, så tænkte man aldrig på, at der ville komme løb, som bare var semi-seriøse, da jeg startede på Zwift. Jeg tror bare, at jeg tænke: Nu skal jeg ud at vinde!

 

Så jeg synes, at det er meget sjovt at tænke på, hvordan det kan gå fra at være vintertræningsprogram til, at man kører all out til løb og prøver at vinde.

 

Det er meget fedt, og mediedækningen og det at blive interviewet har været meget sjovt.
 

Kør eller se Uno-X Cup

Du kan her tilmelde dig 8. afdeling af Uno-X Cuppen.
 

Samtlige afdelinger af Uno-X Cuppen livestreames og kommenteres her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

Annonce

 

Med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer Uno-X Cup til motionister på alle niveauer.

I livestreamet viser vi, foruden hele A-løbet, afslutningerne fra samtlige løbsklasser. Desuden dækker vi alle seriens fem klasser med både løbsreferater og resultatartikler her på Feltet.dk. 

Du kan her læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce