EKSKLUSIVT

Danske teenagere kæmper om podie: Det bliver spændende
22. juni 2020 09:00
af Christian Frese

Uno-X Cuppen rundes i morgen af, når rytterne blandt andet skal en tur op ad bjerget Epic KOM Reverse på en særdeles kuperet finaleetape. De øverste placeringer på podiet er fortsat på spil, og i den andledning har vi snakket med Uno-X Cups fire bedste ryttere forud for 8. og sidste afdeling. Husk, at du kan se den spændende afslutning direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler. 

 

Se afslutningen på sidste uges 7. afdeling i ovenstående video

I morgen aften afgøres Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk med en bjergetape i Watopia, som byder på en tidlig indlagt spurt i junglen, efterfulgt af en tur op ad Epic KOM, inden ni faldende og derefter fire flade kilometer vil sætte punktum for cuppen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Joshua Gudnitz er blot adskilt af tre point i toppen af klassementet, mens Anders Foldager i kampen om tredjepladsen har 22 points forspring til Gustav Heby Pedersen.

 

Vi har talt med alle fire danske topnavne før morgendagens 8. og sidste afdeling, som med op til 45 point til vinderen kan vende op og ned på det endelige resultat.

 

Her bringer vi Foldagers og Hebys optakter til finaleløbet.


Anders Foldager

Lige umiddelbart har jeg et fint forspring til Gustav. Jeg regner med at gøre, som jeg plejer og have fuld fokus på mit eget løb.

 

Hvis Gustav rykker på sig, og jeg har kræfterne til at gå med, vil jeg helt sikkert gå med for at sikre tredjepladsen. Men jeg vil ikke gå fuldstændig ud over egne evner for at følge ham, så jeg måske taber det hele.

 

Jeg tror umiddelbart, at jeg kun kører efter etapesejren, måske vil jeg køre efter pointene på toppen af Epic KOM, hvis jeg sidder med så langt. Jeg regner ikke med at køre efter den første indlagte spurt.

 

Vi skal lidt længere op ad end tidligere, hvilket jeg faktisk tror er til min fordel. Da vi kørte op ad vulkanen, passede det mig bedre, at den var lidt længere.

 

Jeg har ikke gjort mig de store tanker omkring det (at Heby kørte fra ham ved 3. afdeling, red.), men det er lidt nervepirrende, at vi skal køre så meget op ad i forhold til, hvad vi har gjort før hen.

 

Vi har ikke prøvet at teste hinanden af over længere stigninger på samme måde, som vi skal nu her.

 

Jeg har lidt fidus til (Mads) Rahbek, Marcus Sander og (Frederik) Muff. Dem vil jeg helt klart holde øje med.

 

Jeg har tænkt mig at grave helt dybt op til toppen. Jeg tror, at man kan supertucke den de første par minutter efter toppen, så man kan komme lidt til sig selv igen.

 

Jeg har aldrig kørt Epic KOM, så jeg ved det faktisk ikke helt, men eftersom der kommer en god nedkørsel bagefter, så regner jeg med, at den første målstreg er på toppen. Så der handler det om at gøre alt, hvad man kan for at komme med i forreste gruppe.

 

Jeg håber og tror det (at et hårdt løb vil favorisere ham selv i tilfældet af en afsluttende spurt, red.). Umiddelbart har jeg følt, at jeg har haft nogle gode spurter i de hårde løb.

 

Det har været svært for mig at time spurterne i dem, hvor det er gået lidt nedad bakke, for eksempel i Harrogate. Men en god, hård spurt tror jeg er til min fordel.

 

Jeg tænkte meget på klassementet i den seneste afdeling, hvor jeg kørte efter alle de indlagte spurter. For jeg havde fornemmelsen af, at jeg var bedre spurtende end Gustav.

 

Så hvis jeg kunne få et godt forspring til ham inden den sidste afdeling, så kunne jeg gå 100 procent efter etapesejren på den sidste, som nok er det, som jeg har tænkt mig - at tænke mest på etapesejren.

 

Jeg kan godt være nervøs for, at der kommer et par stykker, som kan køre stærkere end mig op til toppen. Men at jeg så måske kan sidde i en lidt større gruppe, end den ene eller to mand som sidder ude foran, og vi derfor kan hente ham på nedkørslen.

 

Serien har været meget anderledes i forhold til det, som jeg er vant til. Især i den måde, som man skal sætte sig op til det på. Man står jo ikke ude i startområdet med folk omkring sig - man sidder bare nede i sin kælder og prøver at sætte sig op til at køre det her cykelløb.

 

Men det har været super fedt, når man også har kunnet køre med om et samlet klassement, hvor i andre Zwift-løb er det bare ét løb.

 

Her har man et andet perspektiv med. Jeg har skullet holde øje med Gustav i de indlagte spurter, og det giver en dimension ekstra. Det har været super fedt.


 

Gustav Heby Pedersen

Jeg har forberedt mig så godt, som jeg lige kunne, fordi tredjepladsen kunne da være fed at få her til sidst.

 

Jeg er gået efter at komme lidt ned i vægt for at kunne komme til at flyve op ad bakkerne.

 

Den indlagte spurt vil være en, som jeg vil gå efter for at få nogle point. Det vil jeg forsøge.

 

Det vil jeg da prøve på (at sætte Foldager af, red.), fordi det lyder til at være den eneste mulighed, som der lige er.

 

Det ville i hvert fald være en succes, hvis jeg kunne prøve at få ham af. Det skete jo ved 3. afdeling, hvor der var mange bakker. Der blev han jo sat. Det vil jeg prøve på igen og så at få ham kørt træt, så han ikke kan vinde spurten i feltet, som måske kommer ind efter.

 

Ruten passer mig rimelig godt, fordi jeg er god til at holde et godt tråd over kort tid. Det er jeg god til.

 

Det bliver selvfølgelig meget spændende. Det er meget sjovt at køre. Det er ikke det samme som i virkeligheden, fordi her træder du mere - der er ikke så meget taktik, når det går op ad. Så det bliver meget spændende.

 

Der skal lige gemmes lidt (til de sidste 13 faldende og flade kilometer, red.). Ved sidste afdeling prøvede jeg at køre fire ud af seks spurter, og det dræbte mig lidt til den sidste, hvor jeg så ender som nummer 23. Det var ikke så godt.

 

Jeg vil helt sikkert gemme lidt til den sidste spurt, hvor jeg vil prøve at komme med i toppen.

 

Jeg tror, at Anders´ taktik vil være at ligge i fronten og ligge omkring dem, som kan køre med til sidst. Selvfølgelig vil han nok også spare lidt på sig selv for at vide, at han kan komme med, men han er stærk nok til det. Han er ikke en rytter, der lige falder fra.

 

Jeg tror, at jeg vil have en fordel (i en spurt, red.), fordi jeg måske vil være knap så træt som Anders. Min vægt er lidt lavere op ad bakken, så jeg kan måske spare lidt kræfter.

 

Men jeg tror, at han er lidt stærkere end mig i spurten, så jeg tvivler på, at jeg vil kunne sprinte fra ham. Men det kommer selvfølgelig meget an på dagen.

 

Jeg tænker at køre efter etapesejren, og så må vi se, hvad Foldager ender som. Jeg tager det, som det kommer. Jeg skal prøve at køre alt, hvad den kan trække og få alt energien ud.

 

Ja, det tror jeg helt klart (at ruten passer ham selv bedre end de mindre kuperede, red.), fordi jeg er god til at fyre den af på nogle bakker og så spare på kræfterne. De kræfter kan jeg så bruge senere hen i spurten.

 

Det har været fedt at prøve at køre serien. Som jeg har snakket med min far om, så tænkte man aldrig på, at der ville komme løb, som bare var semi-seriøse, da jeg startede på Zwift. Jeg tror bare, at jeg tænke: Nu skal jeg ud at vinde!

 

Så jeg synes, at det er meget sjovt at tænke på, hvordan det kan gå fra at være vintertræningsprogram til, at man kører all out til løb og prøver at vinde.

 

Det er meget fedt, og mediedækningen og det at blive interviewet har været meget sjovt.
 

Kør eller se Uno-X Cup

Du kan her tilmelde dig 8. afdeling af Uno-X Cuppen.
 

Samtlige afdelinger af Uno-X Cuppen livestreames og kommenteres her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

 

Med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer Uno-X Cup til motionister på alle niveauer.

I livestreamet viser vi, foruden hele A-løbet, afslutningerne fra samtlige løbsklasser. Desuden dækker vi alle seriens fem klasser med både løbsreferater og resultatartikler her på Feltet.dk. 

Du kan her læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

LØRDAG

Video i artiklenOptakt: 6. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenSjov anekdote: Ole Ritter fik gratis kød hos slagteren i Italien

Video i artiklenOptakt: 21. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Sæsonafhængig belgisk udbryderkonge

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Er der nogen, der har Pogacars nummer?

Eksklusivt interviewWatt-monster vender hjem til Synch-Giant

Følg den afgørende Giro-enkeltstart og den tredje Vuelta-bjergetape

Wellens efter sejr og kontraktforlængelse: Ingen stress nu

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Geoghegan Hart før finale-enkeltstart: Alt kan ske

Video i artiklenRohan Dennis har taget studiet med storm: Derfor har han imponeret

Video i artiklenTim Wellens efter dagens triumf: De første par timer var sindssyge hårde

Video i artiklenDan Martin i endnu et styrt

Video i artiklenTim Wellens tager sin første vuelta-etapesejr!

Wellens sejrer fra udbruddet i Vuelta a España

8-2 fører Geoghegan Hart imod Jai Hindley i enkeltstarter

Video i artiklenRohan Dennis: Vi skal bare slutte godt af

Video i artiklenYdmyg Geoghegan Hart: Det er cykling, så alt kan ske

Video i artiklenRørt Hindley er ny mand i førertrøjen: Jeg har drømt om det her, siden jeg var en lille dreng

Video i artiklenGeoghegan Hart vinder over tæt duel med Hindley - kæmpe spænding før enkeltstarten.

Geoghegan Hart vandt vanvittig Giro d’Italia etape - Fuglsang tabte tid

Video i artiklenAlmeidas angreb! Kelderman og Bilbao jagter

Video i artiklenTim Wellens først Alto de Vio

Video i artiklenMan har kun det sjov, man selv laver! Demare jubler over at have ramt bjergtoppen

Video i artiklenDennis buldrer afsted - Kelderman ryger og Hart kan ikke holde hjul

Video i artiklenBennekou undrer sig: ’’Det ligner Fuglsang må klare sig selv nu’’

Video i artiklenMichael Valgren: Jeg tror, vi har gode muligheder i dag

Video i artiklenTæt klassement på sidste bjergetape: Hvad er Sunwebs taktik?

Dagens stigning betyder meget for Breschel

Video i artiklenStudiets forventninger til Fuglsang: Han kan ligeså godt satse hele butikken

Video i artiklenBliv klogere på giroens sidste bjergetape med Jesper Worre

Video i artiklenTao Geoghegan Hart om dagens etape: Det handler om, hvad du har indeni dig

Video i artiklenVigtig etape for Kelderman: Jeg bliver nødt til at være klar og jeg er det!

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 20. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenBreschel ser frem til dagens etape: Forhåbentligt bliver det en etape for klassementet

Vuelta-værkstedet: Shiiiit - der er blevet kørt cykelløb

Etapeløb aflyst efter nye restriktioner i Frankrig

Video i artiklenStudiet diskuterer gårsdagens kontroversielle etape

Video i artiklenVuelta a Espana-analyse: Genfødt irsk fartmonster?

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Klog af skade

Riis-rytter efter andenplads: Jeg red som en vild tyr

Kelderman ser frem imod hård etape

To AG2R-ryttere stopper karrieren

DCU og Feltet.dk lancerer ny e-løbsserie

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

Cykelsøgemaskine

FREDAG

Produktnyt: Specialized Stumpjumper

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Video i artiklenEksperterne rynker på næsen over rytter-protest: Ikke legitime argumenter

Philipsen efter andenplads: Følte jeg havde den

Giro-etapevinder: Jeg pressede mig selv så hårdt

Video i artiklenAnders Lund kritiserer etape-layout: ”Det er som om, man er gået på kompromis med sikkerheden”

Udmattet Bennett: Jeg troede ikke, jeg ville fange Philipsen

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenSam Bennett vinder 4. etape af Vueltaen

Bennett vinder massespurt i Vueltaen - Cort i top ti

Video i artiklenJosef Černý giver CCC første World Tour-sejr i 2020

Tjekke tager solosejr efter dramatisk Giro-dag

Medie: Valgren bliver holdkammerat med Cort

Video i artiklenBora giver op! Udbruddet får lov at køre

Video i artiklenRiis forstår rytterne i dag: Måske skulle Bugno have taget diskussionen op før?

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Vuelta a Espana

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Giro d’Italia

Video i artiklenRasende løbsdirektør: Rytterne må bevise deres argument, ellers hører de fra vores advokater!

Colombiansk profil forlader Vueltaen

Video i artiklenHøjt humør i regnvejret: Se rytterne blive fragtet til etapen

Vingegaard: Jeg får en fridag i dag

Amerikansk sprinter stopper karrieren

Rally Cycling forlænger med navnesponsor

Video i artiklen"Jo mere dagen skrider frem, jo mere synes jeg, de skulle være kørt" - Bennekou om Giro-forkortelsen

Video i artiklenDaniel Foder med live fra Giroen: Primært rytternes beslutning at forkorte etapen

Cofidis sikrer sig ungt talent

Video i artiklen"Enhver cykelfans våde drøm" - Eksperterne storroser gårsdagens bjergetape

Video i artiklenEr rytterne svagere end før i tiden? Hør eksperterne diskutere

Eksklusivt interviewMere frihed og nye luftlag venter Mathiesen i nyt ambitiøst storprojekt

Video i artiklenVideohilsen fra kæk Lars Bak: Det smådrypper lidt derude!

Video i artiklenAnders Lund revser situationen i Giroen: Rytterne skal ikke have den slags magt

Video i artiklenMatti Breschel live igennem fra Giroen: "Rytterne vil ikke køre hele etapen"

Opdateret: Forkortet Giro-etape er i gang

Ben O’Connor skifter til AG2R Citroën Team

Roglic tilfreds med gårsdagens resultat