EKSKLUSIVT

Danske teenagere kæmper om podie: Det bliver spændende
22. juni 2020 09:00
af Christian Frese

Uno-X Cuppen rundes i morgen af, når rytterne blandt andet skal en tur op ad bjerget Epic KOM Reverse på en særdeles kuperet finaleetape. De øverste placeringer på podiet er fortsat på spil, og i den andledning har vi snakket med Uno-X Cups fire bedste ryttere forud for 8. og sidste afdeling. Husk, at du kan se den spændende afslutning direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler. 

 

Se afslutningen på sidste uges 7. afdeling i ovenstående video

I morgen aften afgøres Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk med en bjergetape i Watopia, som byder på en tidlig indlagt spurt i junglen, efterfulgt af en tur op ad Epic KOM, inden ni faldende og derefter fire flade kilometer vil sætte punktum for cuppen.

 

Nicklas Amdi Pedersen og Joshua Gudnitz er blot adskilt af tre point i toppen af klassementet, mens Anders Foldager i kampen om tredjepladsen har 22 points forspring til Gustav Heby Pedersen.

 

Vi har talt med alle fire danske topnavne før morgendagens 8. og sidste afdeling, som med op til 45 point til vinderen kan vende op og ned på det endelige resultat.

 

Her bringer vi Foldagers og Hebys optakter til finaleløbet.


Anders Foldager

Lige umiddelbart har jeg et fint forspring til Gustav. Jeg regner med at gøre, som jeg plejer og have fuld fokus på mit eget løb.

 

Hvis Gustav rykker på sig, og jeg har kræfterne til at gå med, vil jeg helt sikkert gå med for at sikre tredjepladsen. Men jeg vil ikke gå fuldstændig ud over egne evner for at følge ham, så jeg måske taber det hele.

 

Jeg tror umiddelbart, at jeg kun kører efter etapesejren, måske vil jeg køre efter pointene på toppen af Epic KOM, hvis jeg sidder med så langt. Jeg regner ikke med at køre efter den første indlagte spurt.

 

Vi skal lidt længere op ad end tidligere, hvilket jeg faktisk tror er til min fordel. Da vi kørte op ad vulkanen, passede det mig bedre, at den var lidt længere.

 

Jeg har ikke gjort mig de store tanker omkring det (at Heby kørte fra ham ved 3. afdeling, red.), men det er lidt nervepirrende, at vi skal køre så meget op ad i forhold til, hvad vi har gjort før hen.

 

Vi har ikke prøvet at teste hinanden af over længere stigninger på samme måde, som vi skal nu her.

 

Jeg har lidt fidus til (Mads) Rahbek, Marcus Sander og (Frederik) Muff. Dem vil jeg helt klart holde øje med.

 

Jeg har tænkt mig at grave helt dybt op til toppen. Jeg tror, at man kan supertucke den de første par minutter efter toppen, så man kan komme lidt til sig selv igen.

 

Jeg har aldrig kørt Epic KOM, så jeg ved det faktisk ikke helt, men eftersom der kommer en god nedkørsel bagefter, så regner jeg med, at den første målstreg er på toppen. Så der handler det om at gøre alt, hvad man kan for at komme med i forreste gruppe.

 

Jeg håber og tror det (at et hårdt løb vil favorisere ham selv i tilfældet af en afsluttende spurt, red.). Umiddelbart har jeg følt, at jeg har haft nogle gode spurter i de hårde løb.

 

Det har været svært for mig at time spurterne i dem, hvor det er gået lidt nedad bakke, for eksempel i Harrogate. Men en god, hård spurt tror jeg er til min fordel.

 

Jeg tænkte meget på klassementet i den seneste afdeling, hvor jeg kørte efter alle de indlagte spurter. For jeg havde fornemmelsen af, at jeg var bedre spurtende end Gustav.

 

Så hvis jeg kunne få et godt forspring til ham inden den sidste afdeling, så kunne jeg gå 100 procent efter etapesejren på den sidste, som nok er det, som jeg har tænkt mig - at tænke mest på etapesejren.

 

Jeg kan godt være nervøs for, at der kommer et par stykker, som kan køre stærkere end mig op til toppen. Men at jeg så måske kan sidde i en lidt større gruppe, end den ene eller to mand som sidder ude foran, og vi derfor kan hente ham på nedkørslen.

 

Serien har været meget anderledes i forhold til det, som jeg er vant til. Især i den måde, som man skal sætte sig op til det på. Man står jo ikke ude i startområdet med folk omkring sig - man sidder bare nede i sin kælder og prøver at sætte sig op til at køre det her cykelløb.

 

Men det har været super fedt, når man også har kunnet køre med om et samlet klassement, hvor i andre Zwift-løb er det bare ét løb.

 

Her har man et andet perspektiv med. Jeg har skullet holde øje med Gustav i de indlagte spurter, og det giver en dimension ekstra. Det har været super fedt.


 

Gustav Heby Pedersen

Jeg har forberedt mig så godt, som jeg lige kunne, fordi tredjepladsen kunne da være fed at få her til sidst.

 

Jeg er gået efter at komme lidt ned i vægt for at kunne komme til at flyve op ad bakkerne.

 

Den indlagte spurt vil være en, som jeg vil gå efter for at få nogle point. Det vil jeg forsøge.

 

Det vil jeg da prøve på (at sætte Foldager af, red.), fordi det lyder til at være den eneste mulighed, som der lige er.

 

Det ville i hvert fald være en succes, hvis jeg kunne prøve at få ham af. Det skete jo ved 3. afdeling, hvor der var mange bakker. Der blev han jo sat. Det vil jeg prøve på igen og så at få ham kørt træt, så han ikke kan vinde spurten i feltet, som måske kommer ind efter.

 

Ruten passer mig rimelig godt, fordi jeg er god til at holde et godt tråd over kort tid. Det er jeg god til.

 

Det bliver selvfølgelig meget spændende. Det er meget sjovt at køre. Det er ikke det samme som i virkeligheden, fordi her træder du mere - der er ikke så meget taktik, når det går op ad. Så det bliver meget spændende.

 

Der skal lige gemmes lidt (til de sidste 13 faldende og flade kilometer, red.). Ved sidste afdeling prøvede jeg at køre fire ud af seks spurter, og det dræbte mig lidt til den sidste, hvor jeg så ender som nummer 23. Det var ikke så godt.

 

Jeg vil helt sikkert gemme lidt til den sidste spurt, hvor jeg vil prøve at komme med i toppen.

 

Jeg tror, at Anders´ taktik vil være at ligge i fronten og ligge omkring dem, som kan køre med til sidst. Selvfølgelig vil han nok også spare lidt på sig selv for at vide, at han kan komme med, men han er stærk nok til det. Han er ikke en rytter, der lige falder fra.

 

Jeg tror, at jeg vil have en fordel (i en spurt, red.), fordi jeg måske vil være knap så træt som Anders. Min vægt er lidt lavere op ad bakken, så jeg kan måske spare lidt kræfter.

 

Men jeg tror, at han er lidt stærkere end mig i spurten, så jeg tvivler på, at jeg vil kunne sprinte fra ham. Men det kommer selvfølgelig meget an på dagen.

 

Jeg tænker at køre efter etapesejren, og så må vi se, hvad Foldager ender som. Jeg tager det, som det kommer. Jeg skal prøve at køre alt, hvad den kan trække og få alt energien ud.

 

Ja, det tror jeg helt klart (at ruten passer ham selv bedre end de mindre kuperede, red.), fordi jeg er god til at fyre den af på nogle bakker og så spare på kræfterne. De kræfter kan jeg så bruge senere hen i spurten.

 

Det har været fedt at prøve at køre serien. Som jeg har snakket med min far om, så tænkte man aldrig på, at der ville komme løb, som bare var semi-seriøse, da jeg startede på Zwift. Jeg tror bare, at jeg tænke: Nu skal jeg ud at vinde!

 

Så jeg synes, at det er meget sjovt at tænke på, hvordan det kan gå fra at være vintertræningsprogram til, at man kører all out til løb og prøver at vinde.

 

Det er meget fedt, og mediedækningen og det at blive interviewet har været meget sjovt.
 

Kør eller se Uno-X Cup

Du kan her tilmelde dig 8. afdeling af Uno-X Cuppen.
 

Samtlige afdelinger af Uno-X Cuppen livestreames og kommenteres her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

 

Med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer Uno-X Cup til motionister på alle niveauer.

I livestreamet viser vi, foruden hele A-løbet, afslutningerne fra samtlige løbsklasser. Desuden dækker vi alle seriens fem klasser med både løbsreferater og resultatartikler her på Feltet.dk. 

Du kan her læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto. 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

LØRDAG

Skuffet Dumoulin: Den havde vi ikke set komme

Skuffet Dumoulin: Den havde vi ikke set komme

Video i artiklenOptakt: 21. etape af Tour de France

Van Aert så faresignalerne hos Roglic tidligt: Han kørte anderledes på sin cykel

Video i artiklenTour de France-analyse: Vidunderbarnets vanvidsridt i Vogeserne

Følg verdensmesteren i årets vigtigste massespurt

Roglič: Benene var problemet

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Kragh: Overvældet og glad

Reaktioner fra Tourens 20. etape

Video i artiklenPogačar: Tror jeg drømmer

Video i artiklenStolt Richie Porte: Podiet har været en livslang drøm for mig

Video i artiklenSe højdepunkterne fra den vanvittige enkeltstart på 20. etape!

Video i artiklenRørt Tour-vinder: Jeg kan SLET ikke forstå det

Video i artiklenNederlaget er officielt! Roglic smider Tour-sejren lige inden Paris

Video i artiklenEt sandt mirakel! Pogacar vinder Tour de France efter afsindigt flot enkeltstartssejr

Video i artiklenSensationen er en realitet: Pogacar stjæler den gule trøje fra Roglic

Video i artiklenRichie Porte kører sig på podiet efter flot enkeltstart!

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenJumbo-Visma dominansen fortsætter! Dumoulin slår Van Aert med 10 sekunder

Video i artiklenMonsteret Van Aert fortsætter! Slår Cavagna med 1.01 opad

Quick-Step tysker vinder Slovakiet Rundt - Hulgaard 11'er

Video i artiklenStor opbakning til en slagen mand! Pinot bliver hyldet gennem sin hjemby

Medie: Moscon fravalgt til VM - Nibali med som kaptajn

Eksklusivt interviewKron efter sejr: Det handlede om, hvem der kunne lide mest

Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm rydder podiet: Toft Madsen vinder i Nakskov

Video i artiklenKron tager flot etapesejr i Luxembourg!

Uttrup Ludwig sikrer bjergtrøje men misser podiet i Giro Rosa

Video i artiklenCavagna overhaler træt Panzerwagen på enkelstarten!

Video i artiklenAndreas Kron triumferer foran WorldTour-rytter i Luxembourg

Coronarestriktioner rammer dansk løb: 72 ryttere nægtet start

Video i artiklenOptakt: 20. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Underdogs made in Denmark

Tankink: Jumbo-luksushjælper spiste megaburger fra McDonalds efter løb

Eksklusivt interviewHurtige Lund kører op med eliten: Havde ikke regnet med det

Pogacar planlægger cykelskift på bjergenkeltstart

Gul trøje vs. holddragt: Roglic kan tabe over et halvt minut

Følg Feltet.dk på de sociale medier

Riwal-boss: Vi har henvendelser fra WorldTour-ryttere

Efter 19. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Carapaz planlægger enkeltstart med bjergpoint in mente

Sagan: Har prøvet alt

Vild konkurrence: Vind en Merida racercykel

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Tobias Lund slog eliterytterne til drive in cykelløb

Amalie Dideriksen sejrede i Herning

Vind lækre Garmin produkter

Udlandet roser Søren Kragh og Sunweb - Sammenlignes med søuhyre

Førertrøjen ser frem mod tt etapen i morgen

Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat

Lige bag Søren Kragh for anden gang

Video i artiklenUlissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Video i artiklenElisa Longo vinder i Giro Rosa

Video i artiklenSe alle højdepunkterne fra 19. etape, hvor Søren Kragh vandt endnu en tour-sejr!

Video i artiklenSøren Kragh Andersen efter anden etapesejr: Jeg kunne ikke tro det

Video i artiklenMatteo Trentin: Jeg ville gerne have gået efter etapesejren

Video i artiklenKragh efter historisk sejr: Jeg skreg efter tiden, for jeg troede ikke på det

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France

Video i artiklenStærkt! Kragh angriber og skaber hul

Ulissi efter sejr i Luxembourg: Vi kæmpede med sidevinden

Video i artiklenNej, nej, nej! Sivakov styrter igen, igen!

Annemiek van Vleuten efter bristede VM-drømme: Ruten passede mig godt

Elisa Longo vinder i Giro Rosa – Uttrup firer

Ulissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Uno-X vil skabe WorldTour-kvindehold med danske og norske ryttere

Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum

Campenaerts ser van Aert som favorit til VM i enkeltstart

Medie: Giro Rosa-etapvinder på vej til CCC-Liv

Schleck: Pogacar minder mig om mig selv

Jumbo-Visma-sportsdirektør smidt ud af Tour de France

Mitchelton-Scott svækket yderligere - Spratt også ude af Giro Rosa

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Video i artiklenBliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud

Efter 18. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

TORSDAG

Roglics taktik til tidskørsel endnu ikke fastlagt

Degenkolb: Betyder jeg var i god form til Touren

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Tour de France

Van Vleuten ude af Giro Rosa og VM

Video i artiklenTour de France-analyse: Klasse fornægter sig ikke

Denz bedst på kongeetapen i Slovakiet