Danske licensløb skydes i gang i weekenden
29. marts 2021 16:06Foto: Feltet.dk
af Jesper Johannesen

Den danske landevejssæson skydes i gang i Påsken, hvor der køres løb i Jylland og på Sjælland.

Annonce

Med skærpet hensyntagen til gældende Covid-19 regler og forbud, så glæder arrangører og cykelryttere sig over, at der nu åbnes op for den danske cykelsæson.

I Påsken køres der således løb på Sjælland og i Jylland, hvor såvel sikkerhed som sundhed er i fokus. Løbene bliver nemlig uden tilskuere og med begrænset deltagerantal.
 
Mens de danske kvinde- og herreryttere på WorldTouren høster det ene store resultat efter det andet, så har de hjemlige ryttere i den grad manglet at køre løb. Det bliver ændret nu!

Der bliver nemlig i Påsken mulighed for at få vind på næsen og kæmpe mod andre ryttere på landevejen. Efter at forsamlingsloftet blev hævet til 50, har flere klubber og arrangører nu taget initiativ til at afholde cykelløb.
 
Det glæder DCUs direktør Martin Elleberg Petersen fra Danmarks Cykle Union: "Vi har kæmpet benhårdt i kulissen for at få åbnet op for at vores klubber kan afholde løb, så rytterne kan komme ud og dyste med- og mod hinanden."

Det er ikke kun A-klassen, som får mulighed for at køre cykelløb, og der glæder DCU direktøren. 

"Nu ser vi de første løb til afvikling allerede her i Påsken, det er bare så godt - og især er jeg glad for at børn og unge ryttere også får muligheden. Det er vigtigt, og jeg er klubberne meget taknemmelige for, at de har modet og engagementet til at være arrangører, selvom det er en svært i øjeblikket," siger Elleberg.

"Vi har udarbejdet Covid-19 retningslinjer for løb og træning til vores klubber og udøvere. Det er et uundværligt værktøj, som klubberne bruger til at gennemføre deres arrangementer. Her opdaterer vi løbende, så klubberne altid kan konsultere protokollen, hvis de er i tvivl. For os er sikkerhed og sundhed topprioritet. Det har vi helt styr på," slutter Martin Elleberg Petersen.
 
Den danske landevejssæson skydes i gang torsdag den 1. april, hvor Sydkysten Cycling inviterer til Easter Road Race for herreeliten. Fredag den 2. april er det igen Sydkysten Cycling, der arrangerer løb. Denne gang for såvel herre som dame elite, det foregår på Flyvestation Værløse.

Lørdag den 3. april gælder det så Bache Petit Prix i Århus, hvor CK Aarhus afholder løb for børn og unge. Søndag den 4. april arrangerer Herning Cykle Klub løb for herre og dameeliten og Påskeløbene rundes af mandag den 5. april, hvor det igen er Aarhus CK, der arrangerer Bache Grand Prix for herre/dame elite og U19 klassen.
 
Alle løb holdes under de gældende forsamlingsregler og DCU’s Covid-19 protokol.

INFO
DCU
Nyheder
Danske landevejsløb
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce