EKSKLUSIVT

Dansk VM-kaptajn har fundet sig til rette med ansvaret
25. september 2021 13:35Foto: Sirotti
af Interview: Mathias Høj - Artikel: Rasmus Nowak Brandt

Hun har været en af sæsonens åbenbaringer, og lørdag får Emma Norsgaard den ene af de to danske kaptajnskasketter, når hun sammen med Cecilie Uttrup Ludwig, skal være Danmarks bud på en vinder i linjeløbet.

Annonce

Emma Norsgaard (Movistar) bliver den ene af to danske kaptajner i lørdagens linjeløb, når de danske kvinder skal kæmped med om VM-striberne

 

Det danske stjerneskud, der har haft en suveræn sæson, får dermed en stor chance samt et gevaldigt ansvar sammen med Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) i løbet, og selvom hun er ung, befinder Norsgaard sig godt i rollen som leder. Det er noget, hun har lært i denne sæson.

 

Det fortæller danskeren til Feltet.dk, da vi interviewede hende i Flandern frem imod linjeløbet.

abonner på feltet på

 

”Jeg har fået en kaptajn-rolle, og det bliver spændende. Jeg føler, jeg begynder at finde mig til rette i rollen som kaptajn, så jeg er rimelig rolig, og glæder mig til på lørdag,” fortæller Norsgaard til Feltet.dk

 

At lære at være i rollen som leder på et hold er noget, hun har lært på sit hold Movistar i år, hvor hun fra sæsonstart har været en af holdets helt store profiler.

 

”Jeg synes, jeg har det helt vildt godt i rollen. Jeg har fået meget støtte fra mit hold Movistar, som har ladet mig vokse i rollen som kaptajn på holdet og som ny på holdet. Jeg synes, de har gjort et godt stykke arbejde,” fortæller Norsgaard.

Annonce

 

Udover de to danske kaptajner består det danske hold af Julie Leth, Trine Holmsgaard, Maria Elstrøm Jensen, Rebecca Koerner og Amalie Dideriksen.

 

Den unge danske stjerne er glad for at have så stærke ryttere til at hjælpe sig ved dette års VM.

 

”Jeg er super beæret over det (deres hjælp red.), og nogle af dem, jeg skal køre med på lørdag, er jo virkelig erfarne, og Amalie (Dideriksen red.) har selv været verdensmester. Så jeg er meget beæret over, at de er 100% klar på at ofre deres egen chance for at køre for mig. Så jeg glæder mig, og skal prøve at leve op til det stykke arbejde de leverer,” fortæller hun.

 

Dansk underdog har drømmescenarie

Med syv ryttere til start er Danmark et af de bedst repræsenterede hold lørdag.

 

Alligevel er vi langt fra favoritter til løbet, hvor det altdominerende hollandske landshold kommer til at bære en del ansvar på deres skuldre sammen med hold som Tyskland, Italien og Belgien


At være et mindre profileret hold er noget, Danmark kan udnytte, fortæller Norsgaard.

Annonce

 

”Egentlig synes jeg, vi har en god chance. Der er nogle stærke nationer, men de får også en del spotlight. Hvor at vi måske er lidt underdogs. Og jeg tror, det er en perfekt rolle for os, for så skal vi ikke tage så meget arbejdet, men komme med ind til finalen og så lade den bedste kvinde vinde,”

 

Danskeren har da også et ønskescenarie, med hensyn til hvordan løbet bliver kørt, og hvilken situation hun sidder i, når de kommer ind til målstregen for sidste gang i Leuven.

 

”Jeg håber allermest, det er en mindre gruppe (der kommer hjem red.). For så er der færre, jeg skal slå. Jeg håber, løbet bliver hårdt, men at jeg stadig kan være med,” fortæller Norsgaard afslutningsvis.

 

Du kan følge morgendagens Elite-VM for kvinder her på Feltet.dk lørdag.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Annonce

ANNONCE