Dansk topplacering i Evenepoels temposejr
10. juni 2021 17:21Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Lasse Norman Hansen (Qhubeka-Assos) var med helt fremme på torsdagens enkeltstart på 2. etape af Baloise Belgium Tour, hvor stortalentet Remco Evenepoel strøg til tops.

Annonce

Remco Evenepoel stjal endnu en gang rampelyset på 2. etape af Baloise Belgium Tour, der bød på en enkeltstart.


Det belgiske stortalent hos Deceuninck - Quick-Step levede op til favoritværdigheden og vandt etapen foran holdkammeraten Yves Lampaert og unge Finn Fisher Black (Jumbo-Visma).

Lasse Norman Hansen (Qhubeka-Assos) viste sig også frem med en topplacering på de belgiske landeveje. Danskeren sluttede som nummer syv på etapen - 21 sekunder efter Evenepoel.

Evenepoel er fortsat i løbets førertrøje efter etapen.
 

Etapereferat

11 kilometers enkeltstart i Knokke-Heist var på menuen på 2. etape af årets Baloise Belgium Tour. Ruten var særdeles ukompliceret i et meget fladt terræn med under fem højdemeter, ligesom der også kun var tre sving i løbet af de 11 kilometer. Derfor var en lækkerbisken for feltets tempospecialister, der kunne træde en masse watt ned i pedalerne.

 

Chris Lawless (Total Direct Energie) var første rytter ned af startrampen, men det var holdkammeraten Damien Gaudin, som kørte ind i foreløbig bedste tid. Franskmanden kørte ind i tiden 12 minutter og 41 sekunder.

 

Gaudins tid stod ved magt, indtil Charlie Quatermann (Trek-Segafredo) kom i mål. Briten slog 13 sekunder af franskmandens tid og var nu bedst af alle.

Remco Evenepoel snupper sejren på 2. etape af Belgium Tour

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Men det varede ikke længe, så var der en ny bedste tid i mål. Igen var det en franskmand i form af Thibault Guernalec (Arkea-Samsic), der sendte Quatermann ud af hot seat.

 

God dansk tid

Lasse Norman Hansen (Qhubeka-Assos) var det bedste danske kort på dagens enkeltstart i Belgien. Og danskeren var også rigtig godt kørende, da han krydsede målstregen i stort set samme tid som Guernalec. Desværre var han få hundrededele langsommere end franskmanden og måtte nøjes med en foreløbig andenplads.

 

Guernalecs tid stod i et stykke tid, men da Frederik Frison (Lotto Soudal) kom i mål var freden forbi. Belgieren satte ny bedste tid to sekunder hurtigere end Arkea-rytteren.

Annonce

 

Rune Herregodts (Sport Vlaanderen) var næste rytter i rækken til at køre en god tid. Belgieren var faktisk så godt kørende, at han satte ny bedste tid - bare fire hundrededele hurtigere end Frison.

 

Men belgierfesten blev spoleret af en purung newzealænder. Finn Fisher Black fra Jumbo-Vismas udviklingshold havde fået muligheden for at køre med WorldTour-holdet, og han greb chancen ved at sætte ny bedste tid - ét sekund hurigere end Herregodts.

 

Quick Step-dominans

Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) satte dog gang i belgierfesten igen med en fantomtid. Quick Step-rytteren kørte i mål hele 16 sekunder bedre end den unge Jumbo-rytter, og han lignede dermed manden, der skulle slåes for at tage etapesejren.

 

Storfavoritten og holdkammeraten Remco Evenepoel var manden, der kunne gøre det, og det blev også ganske tæt mellem de to Quick Step-ryttere. På mellemtiden var de stort set helt lige, men i mål var Evenepoel to sekunder hurtigere.

 

Derfor løb det belgiske stortalent med etapesejren, og han udbyggede også sin føring i klassementet.

Annonce

INFO
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pogacar om Tour-trup: Skuffet over Polanc ikke er med

Landevej

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Annonce

ANNONCE