EKSKLUSIVT

Dansk talent jubler over skifte: En sindssyg stor mulighed
08. december 2021 15:00Foto: Peter Ebro / Argon 18
af Emil Snebang Poulsen - Interview: Christian Frese

Når næste sæson får vind i sejlene, sætter danske Oliver Wulff Frederiksen kurs mod udlandet og drømmen om en professionel karriere hos det nystartede udviklingshold EF Education-NIPPO Development Team. Det betyder, at den hurtige dansker snart kan veksle store anstrengelser til store drømme.

Annonce

Listen af prominente ryttere hos WorldTour-holdet EF Education-NIPPO er lang - og måske den snart vil inkludere navnet Oliver Wulff Frederiksen.

 

Drømmen om et WorldTour-eventyr er nemlig kommet et skridt nærmere for den danske rytter, der ved årsskiftet bytter coloQuick Cycling ud med EF Education-NIPPO Development Team og de hjemlige forhold ud med fremmede. Det kunne det amerikanske hold fortælle fredag.

 

Her kommer udviklingsholdet til at køre på kontinentalniveau med en amerikansk licens og samtidig vil have et tæt samarbejde med moderholdet. Og det betyder, at store anstrengelser hurtigt kan bringe danskeren tæt på sine store drømme. Det forklarer han overfor Feltet.dk.

Highlight: Cort tager første stik af tre i Vueltaen foran sulten Roglic

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Vi kommer til at arbejde tæt sammen med WorldTour-holdet. Man kan køre løb for begge hold. Så det vil helt sikkert gøre muligheden for at komme op på WorldTouren en del nemmere, idet man konstant er i WorldTour-holdets søgelys,” erklærer den håbefulde rytter fra Greve Strand og uddyber:

 

”De kigger på deres eget udviklingshold som noget af det allerførste. Hvis man er forholdsvis interessant, så giver de en chancen i løbet af sæsonen for at køre et løb med WorldTour-holdet. Så det er en sindssyg stor mulighed, som jeg har fået.”

 

Men selvom ambitionerne nok er høje hos den 21-årige cykelrytter, handler det i første omgang for danskeren om at vise sit værd og deltage i holdets udvikling.

Annonce

 

”Det er nogle helt nye mennesker, som jeg skal lære at arbejde sammen med og lære at kende. Det er lettest at træde sig til tingene, så jeg arbejder fokuseret frem mod vores træningslejr i januar. Jeg vil egentlig bare gøre, hvad jeg kan,” fortæller han.

 

Stjerner i ryggen

Wulff skrev under med EF Education-NIPPO Development Team, lige inden efterårssæsonen startede, og her fik to tidligere verdensstjerne en vigtig stemme i kontraktens tilblivelse.

 

Kontrakten kom nemlig først og fremmest på plads, fordi den tidligere cykelrytter og det danske talents træner Magnus Bäckstedt præsenterede holdets ledelse for Wulff, hvortil tidligere cykelrytter og nuværende assisterende sportsdirektør på EF Education-NIPPO Matti Breschel efterfølgende lagde et godt ord ind for danskeren.

 

Derfor skulle der ikke mange samtaler med folkene bag det det nystartede talenthold, før den hurtige dansker havde sikret sig en fremtid i udlandet.

 

”Jeg skulle ikke tænke så forfærdeligt meget over det, da både Bäckstedt syntes, at det var en rigtig god ide, og Matti fandt det interessant for en ryttertype som mig at prøve at komme til udlandet. Men det var også mit eget ønske. Derfor var der mange ting, der gjorde, at jeg valgte at skrive med det hold,” slår danskeren fast.

Annonce

 

Ifølge danskeren var specielt Breschel, der tidligere har lokket danskere som Magnus Cort og Michael Valgren til det amerikanske hold, meget interesseret i at få en dansker mere ind i EF Education-NIPPOs organisation.

 

”Matti og jeg har snakket om min udvikling. Hvordan det vil være for mig at komme til udlandet og et hold som dem. Han ønsker kun, at dansk cykelsport kommer frem i verden, og at der kommer flere danskere på EF Education. Vi håber begge, at jeg kan vise mig godt frem og på et tidspunkt tage steppet op.”

 

Klar til at slå igennem

Den unge cykelrytter har dermed blikket fast rettet mod næste sæson i den lyserøde trøje, hvor større oplevelser venter, og antallet af løb under UCI-niveau bliver mindre. Det betyder også, at Oliver Wulff Frederiksen ser frem til at lægge låg på den forgange sæson, der med danskeren egne ord var ”knap så heldig” på trods af to sejre i A-klassen.

 

”Jeg startede med at vinde nogle løb ret tidligt. Det er jo altid rart. Så løb jeg desværre ind i en knæskade. Jeg havde haft lidt problemer med knæet i løbet af foråret, og så brød det desværre op under Slovenien Rundt. Så bøvlede jeg med det gennem hele sommeren, hvor jeg ikke fik trænet særlig meget. Det satte bare sit præg på efterårssæsonen,” forklarer den nuværende coloQuick-rytter.

 

Den skadesplagede sæson får dog ikke Wulff til at tvivle på egne evner forud for sit udlandsskifte. Det slår han fast. Trods modgangen i 2021 føler danskeren sig klar til at bevise, at han kan præstere på sit hidtil højeste niveau, når næste sæson skydes i gang.

Annonce

 

”Der er nok i cykelsporten, der har meninger om alt muligt, men jeg, min træner og mit hold ved, hvad jeg kan. Så det er støtte og tryghed nok for, at jeg kan koncentrere mig om mit. Jeg har før vist, at jeg vinder et par løb, selvom det er en dårlig sæson. Det er ikke de fleste i den danske A-klasse, der vinder et par løb, selvom det er en dårlig sæson,” forklarer Wulff og tilføjer:

 

”Jeg vandt også flere løb og kørte på podiet ved U23 DM sidste år, så jeg ved godt, at jeg kan, når jeg ikke er ude med knæskade. Jeg stresser ikke over, om folk tror på mig. Det skal de nok komme til, hvis man har gjort sit arbejde hjemmefra og så går ned og kører stærkt i udlandet,” slutter han.

 

Med skiftet forventer Wulff at bruge en stor del sit 2022 i Schweiz, hvor EF-mandskabet ejer et lejlighedskompleks.

 

Du kan her få det fulde overblik over de danske holds transfers til 2022.

 

Annonce

INFO
Oliver Wulff Frederiksen
Nyheder
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: Trofeo Calvia

Landevej

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022

Landevej

Tv-oversigt for 2022 - Køb Discovery+

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2022: Hvad kan vi forvente af INEOS Grenadiers?

Landevej

Bernals agent optimistisk trods voldsomt uheld: Han er mental stærk

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2022 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Cort og Valgrens hold klar med ny og anderledes dragt

Landevej

Afstemning: Hvilken WorldTour-trikot er mest lirens?

Landevej

Nuyens modsiger Van Aerts-mobbeanklager: Forkerte oplysninger

Landevej

Eksklusivt interviewMagnus Cort - Hvad kan vi forvente i 2022?

Landevej

Flere danskere til start i spansk løbsserie

Landevej

Video i artiklenHvorfor er der så mange danske sportsdirektører i feltet? Thomas Bay kommer med sit bud her

Video

Afviser Alpecin-kontrakt: Zwift-fund vælger udviklingsholdet

Landevej

Efter bizart styrt: Italiensk profil ude i seks uger

Landevej

Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden

Landevej

Qhubeka-boss: Vi vender tilbage

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Medie: Bernal misser Tour de France efter voldsom ulykke

Landevej

Sygdommen rammer: Hollandske favoritter ude før VM

Cross

Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj

Udstyr og test

(Opdateret) Bernal gennemgår succesfuld operation

Landevej

Wildcards uddelt: Flamsk klassiker offentliggør dette års holdliste

Landevej

To danskere på podiet i sydafrikansk triumf

E-cykling

Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Feltet Femme: Liv Racing Xtra

Landevej

Sæsonstart udskudt: Profiler tester positiv

Landevej

Nibali debuterer i belgisk brostensløb - kører alle fem monumenter i 2022

Landevej

Endnu en stjerne ude: Belgisk VM-kandidat smittet

Cross

Den luxembourgske mester skriver lang kontrakt

Landevej

Eksklusivt interviewArrangør tordner mod DCU: Det er en katastrofe

Landevej

Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022

Udstyr og test

Publikumsfavorit klar igen efter skidt 2021: Var overtrænet

Landevej

Annonce

ANNONCE