Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Rytter for rytter: Dansk sportsdirektør beskriver verdens stærkeste Tour-hold
03. juli 2016 10:00Foto: A.S.O
af Jonas Krügermejer Nygaard, Saint Lô

Carsten Jeppesen leverer her et unikt indblik i det Tour-hold, der giver Alberto Contador panderynker og dårlig nattesøvn.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Team Skys tekniske direktør er dansker og hedder Carsten Jeppesen.

 

Han arbejder til daglig tæt sammen med stjernerne på, hvad der er bred enighed om at betegne som, Tour de Frances stærkeste mandskab. Det er svært at finde sprækker i den harmoniske jernmur, der skal beskytte storfavoritten, Chris Froome, fra fjendernes angreb under de næste tre ugers rundtur i Frankrig.

 

Derfor er det bestemt værd at se nærmere på cykelsportens mest prominente mandskab, og heldigvis har Carsten Jeppesen indvilliget i at give Feltet.dk-læserne en dybdegående beskrivelse - både fagligt, personligt og aktuelt - af alle briternes nøje udvalgte Tour-ryttere, der tilsammen udgør den veludrustede Sky-maskine.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

1. Chris Froome - the profesionalist

Fagligt: ”Han går meget op i detaljer. I hans diet, og hvad han spiser. I hans cykel og udstyr. Og i det hele taget. Han er, som du ville forvente af en på det plan, meget professionel. Han kan holde til at træne ekstremt hårdt, og det er en af grundende til, at han er så god, som han er."

 

"Noget, jeg vil påstå, mange glemmer er, at han er ekstremt god - måske den bedste overhovedet i feltet faktisk - til at køre, når det er varmt. Ekstremt varmt. Han kan præsterer, når det er rigtig varmt. Som regel bedre end alle andre på topplan. Det, vil jeg påstå, er hans allerstørste force.”

 

Personligt: ”Han er utrolig nem at omgås, fordi han er så professionel. Jeg tror også, at I journalister, der er rundt til løbene, vil bekræfte det. Når det er muligt, giver han sig tid til alle, og det er lige meget, om det er børn, der spørger efter en autograf eller et billede eller journalister, der vil have en snak. Så vidt det er muligt, giver han det. Og sådan er han også som person. Meget betænksom og... velopdragen. Ja! Det er et godt ord. Haha.”

Annonce

 

Rolle i Touren: ”Han skal vinde Tour de France. Det er rimelig simpelt.”

 

2. Sergio Luis Henao - the punchy type

Fagligt: "Han har det der punch, som Froome ikke rigtig har. Froome er lidt mere diesel, hvor Sergio er meget eksplosiv. Man kan næsten se det på den måde, han er bygget på. Og så er han også meget konkurrenceorienteret. Hvordan skal man formulere det? Han kan godt lide at køre væddeløb.”

 

Personligt: ”Han er altid meget stille i starten, men han plejer gerne at løsne op efter et par dage, og så begynder han at joke og så videre. Han venter sin første baby, der bliver født en af de næste dage, så han sidder lidt på stilke med telefonen i hånden."  

 

Rolle i Touren: "Han er selvfølgelig én af dem, der ventes at være der, når det går op ad. Af vores ryttere er han den mest ’punchy’ Ardenner-type. Han er en af de få, der kan køre med, hvis Contador hugger til.”

 

3. Vasil Kiriyenka - the stoneface

Fagligt: ”Ligesom Geraint Thomas har han den dér topfart. Fra banen, du ved. Han har det dér, som gør, at han kan føre, når der køres rigtig stærkt. Det er der ikke mange, som kan. Han er meget en humørrytter. Han har gode dage og dårlige dage. Han kan være lidt svingende. Men når han er på sit bedste, så er han rigtig, rigtig god.”

 

Personligt: ”Han har egentlig været igennem en udvikling. Da han kom til holdet, var han den der… jeg ved ikke, om det er fair at sige… men den typiske russer. Og absolut ikke Tinkov-russer. Haha. Tværtimod. Meget stille og med stoneface."

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

"Men jeg vil sige, at han er løsnet meget op over de seneste år og er blevet mere vant til vores - rent ud sagt - frie og lidt mere jokende stil. Du ved, som det nu er på et hold, hvor der er meget engelsk, og man bruger ironi en del. Det er han så småt begyndt at tage til sig. Det er meget sjovt. Haha. Det morer vi os nogle gange over."

 

Rolle i Touren: "Ham ved I jo næsten, hvad skal bruges til, gør I ikke? Han skal bruges til at trække. Og det kan han.”

 

4. Mikel Landa - the rising star

Fagligt: ”Han er en fantastisk atlet, og vi tror på, at han er en af de næste helt store. Han har fysiologien. Den fysiske faktor. Der er mange, som er gode til at køre cykelløb og det ene og det andet, men måske ikke helt har motoren til at gøre dét, når det går op ad. Og der tror vi på, at han er en stjerne i svøb."

 

"Vi har arbejdet rigtig meget på hans enkeltstart. Desværre udgik han af Giroen, men han nåede da lige at vise, at han i hvert fald har forbedret sig betydeligt på det punkt. Vi har haft ham i vindtunnel og brugt tid på at køre på bane. Brugt en masse tid på hans position og på hans udstyr. Og så er der jo ingen, der er i tvivl om, at manden kan køre op ad.”

Annonce

 

Personligt: "Han er super. Har masser af humor og glimt i øjet. Han er egentlig faldet utrolig hurtigt til i gruppen, må jeg sige. Han er basker og… jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det på dansk… han er 'headstrong'. Han har holdninger. Så vi diskuterer nogle gange. Selvfølgelig mest om, hvilket udstyr han skal køre med. Han er nogle gange lidt svær at overbevise. Haha. Han er sådan en, der er super spændende at arbejde med. Vi har nogle gode diskussioner.”

 

Rolle i Touren: "Det er jo et cykelløb, og hvis det nu skulle ske… og der kan jo ske mange ting på godt og ondt… så er han ligesom vores backup-plan, hvis det ramler for Chris. Så han er lidt i baghånden, og han er en, der kan spilles ud taktisk, når det for alvor går for sig i bjergene. Han har kvaliteten til at sidde der til, de kun er otte-ti mand tilbage. Der håber vi på, han er med. Det vil selvfølgelig give nogle taktiske fordele."

 

5. Mikel Nieve - the basque

Fagligt: ”En kvalitetscykelrytter, der kan lidt af det hele. Han har vundet en etape så sent som i Giroen. Han kan køre op ad. Så har han det måske lidt hårdere på det flade og i sidevinden, selv om han også er blevet bedre til det.”

 

Personligt: ”Han er også basker. En stille type, men han er også så småt begyndt at bløde op og forstå vores humor. At spille lidt med, du ved. Ligesom Kiriyenka faktisk. Super fyr. Utrolig vellidt på holdet og meget, ja… han er en holdspiller. Han skal næsten tvinges til at køre sin egen chance nogle gange."

 

Rolle i Touren: ”Han er den type rytter, som vi kalder 'ment to high mountains', så han skal være der på de midterste bjerge og forhåbentligt aflevere Froome og Landa inde på den sidste stigning. Han skal levere indtil den sidste stigning. Og hvis han så kan være der på den sidste stigning, er det selvfølgelig også fint. Men forventningen er, at han i hvert fald skal kunne holde dertil.”

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

6. Wout Poels - the good guy

Fagligt: "Klasse cykelrytter. Han var ude for et alvorligt uheld for nogle år siden. Han kom så tilbage på Vacansoleil og kom så småt i gang igen. Så samlede vi ham op, og han er egentlig bare blevet bedre og bedre. Han kan lidt af det hele."

 

"På sigt er han måske også en, der skal tænke på at køre efter klassementet i mindre etapeløb og måske på længere sigt også i Grand Tours. Det er selvfølgelig svært på et hold som Sky, men Paris-Nice, Tirreno-Adriatico og Polen Rundt er løb, han kunne vinde. Han kan køre op ad og har også lidt punch. Han er også dygtig til at køre ned ad. En dygtig holdspiller og god til at læse cykelløbet og vælge de rigtige momenter."

 

"Og når han selv får chancen, så har han lidt vindernæse, som vi så i Liège-Bastogne-Liège, men også ved andre lejligheder. Han er altså lidt en vindertype, når han får chancen.”

 

Personligt: "Som person er han fantastisk. Meget, meget vellidt. Det er måske ikke fair at sige, at han er klovnen. Men han er den skægge mand i bussen - eller én af dem i hvert fald. Altid i godt humør, altid smilende. I hvert fald når han ikke sidder på cyklen og giver sig 200 procent. Jeg tror aldrig, jeg har mødt ham, hvor han ikke smiler. Han er altid i godt humør, behagelig og vellidt blandt personalet og på hele holdet. De andre kalder ham svigermors drøm."

 

Rolle i Touren: ”Han er også en af dem, der kan hjælpe til, når der er sidevind, og kaptajnerne skal holdes fremme. På de fladere etaper, på de mere Ardenner-agtige etaper, der går op og ned, og sågar i bjergene. Egentlig så længe han holder."

Annonce

 

"Sidste år, da Froome var syg til sidst, og Richie havde en dårlig dag, var han en fantastisk holdspiller. Han kan løfte sit game, når han skal. Der er igen lidt af den der vindertype, som kan hive lidt ekstra frem, når det kræves. Det gjorde han sidste år i Touren, hvor han var rimelig vigtig, da Richie Porte havde en dårlig dag, og Wout måtte trække op ad… jeg tror, det var på Alpe d’Huez faktisk.”

 

7. Luke Rowe - the young Bernie

Fagligt: ”Han er en ledertype. Sådan lidt capitaine de route. Sportsdirektørernes forlængede arm. En meget karismatisk person. Han er god til at køre i sidevind.”

 

Personligt: "Han er en stærk personlighed i gruppen. En ledertype. Vi joker lidt med, at han er den unge version er ’Bernie’ Eisel. Han har nogle fantastiske egenskaber til at holde gruppen samlet og joke i bussen. At sørge for at der er en god stemning, du ved. Han er ligesom, hvad skal man sige... limen, der holder gruppen sammen."

 

Rolle i Touren: "Hans rolle er at holde Froome ude af problemer og at være der, hvis vi har en trøje, der skal forsvares. Han skal lave aftaler med de andre hold og diskutere med dem, om man skal samarbejde om at føre."

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

8. Ian Stannard - the Yogi Bear

Fagligt: "Som cykelrytter er han brølstærk. Han er ikke til at slå ned med en hammer. Tit, når han egentlig er brugt op, så kommer han tilbage for at give lidt mere. Jeg tror, hvis man skal bruge en, der kan sidde og føre i lang tid, så er han højt på alles liste. Vi har før haft trøjen, hvor han har siddet og ført 150 kilometer. Det er der sgu ikke så mange, der kan. Han er stor, stærk og solid. Og ligesom Geraint Thomas så kan han køre i alle vind- og vejrforhold. Han er næsten bedst, når der er dårlige forhold.”

Annonce

 

Personligt: "Vi kalder ham 'Yogi Bear'. Haha. Han er sådan lidt vores bamsefar. En kanon fyr. Han er lidt indbegrebet af Team Sky. Det er svært at se Team Sky uden Ian Stannard."

 

Rolle i Touren: "Han har selvfølgelig en meget klar rolle. Siden han kørte over målstregen i Roubaix, har det her været, hvad han har trænet imod. At være hurtigst mulig i Touren. Og så er han en, man ikke bare lige skubber væk, når der er sidevind, og det blæser. Og hvis man gør, så gør man det sgu nok kun én gang."

 

9. Geraint Thomas - the british backbone

Fagligt: "Han er en fantastisk allrounder i mine øjne og kan lidt af det hele. Han elsker at køre ræs, og når de andre skubber lidt. Vi skal næsten holde ham lidt tilbage nogle gange, så han ikke sidder i forreste linje og slås med sprinterne. Han kan virkelig godt lide at køre væddeløb. Han kan køre fornuftige enkeltstarter, opad og i sidevind. Han kan i det hele taget køre i et meget, meget højt tempo.”

 

Personligt: ”Rowe, Stannard og Thomas er... hvad kan man sige… de er den der engelske ’backbone’ på holdet.”

 

Rolle i Touren: "Det bliver selvfølgelig at være en af de sidste, der sidder til at passe på Froome. Og at sidde der, når der er brug for det. Særligt her de første dage kan der jo komme pres på med sidevind og så videre. Der skal han være vågen og gå til hånde, når der er brug for ham."

Annonce

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce