Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Dansk profil forklarer sin formidable sæson i Danmark
15. august 2022 12:45Foto: @hestkjaer
af Christian Frese

Rasmus Bøgh Wallin har trænet mindre, men kørt stærkere i et fremragende 2022. Nu skal den 26-årige dansker sammenligne sig med ikke blot den danske, men også internationale elite ved sit femte PostNord Danmark Rundt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

”Det har jeg.”

 

Sådan lyder Rasmus Bøgh Wallins svar på spørgsmålet om, hvem der har været den bedste rytter i den hjemlige A-klasse i 2022.

 

Og den 26-årige Suri-rytter har da også alt mulig grund til at tage selvtillid med ind i PostNord Danmark Rundt.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

For med fire sejre og yderligere ni top 10-placeringer i 16 løb herhjemme foruden seks sejre i Sverige, herunder UCI-løbet Scandinavian Race, har Bøgh Wallin været en dominerende faktor i stort set samtlige af sine løb.

 

Men hvordan forklarer den tidligere pro selv den kørsel, som også har høstet adskillige konkurrenters anerkendelse af ham som A-klassens bedste mand i år?

 

Blandt årsagerne til succesen nævner Bøgh Wallin, at han er særlig god til at sætte sig op mentalt til A-løbene, at han på Suri-holdet, modsat tidligere, sjældent sidder i undertal, og at han trives rigtig godt på det Holbæk-baserede mandskab.

Annonce

 

Den primære kilde til succes skal dog ikke overraskende findes i danskerens træning - men måske ikke på den facon, man umiddelbart skulle forvente.

 

”Jeg er begyndt at træne en lille smule mindre, end jeg gjorde. Jeg har simpelthen ikke tiden til at træne så meget, som jeg gjorde, da jeg ikke lavede andet. Nu har jeg også lige Palmares (cafe i Nordhavn, red.) ved siden af.”

 

”Jeg tror, at jeg har meget godt af at køre en lille smule mere på friskhed. I tidligere år har jeg trænet så hårdt, at jeg, i hvert fald i perioder, har været træt.”

 

Bøgh Wallin vinder licensløbet på Amager i 2021. Foto: Jesper Skovbølle

 

Det lyder lidt modstridende, at mindre træning har givet bedre form.

 

”Ja, præcis. Jeg tror bare, at jeg har fundet ud af, at det virker en lille smule bedre for mig. Det er jo ikke, fordi jeg ikke træner. Jeg træner stadig rigtig hårdt i perioder. Man skal ikke forstå det sådan, at jeg bare ligger på sofaen.”

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

”Jeg kører 80 timer om måneden. Jeg har været tættere på 90 og lige over i de tidligere år. Der er nok ikke kommet det helt store ud af de ekstra 10 timer, udover at jeg måske er blevet lidt mere træt,” siger Bøgh Wallin med et grin og fortsætter:   

 

”Nu har jeg sørget for at være virkelig frisk til løbene og så brugt dem som den hårde træning i stedet for at træne for hårdt i løbet af ugen og egentlig være træt i løbene. Man kan godt ramme en ond spiral, hvor man tænker, at man skal træne endnu hårdere. Og så er man træt igen i næste weekend.”

 

”Der har det været modsat for mig i år. Når man først ved, at man godt kan følge med, så kan man slappe lidt mere af i hverdagene og oppe i hovedet. Så er man mere klar til at køre stærkt i løbene.”

 

Offensiv kørsel venter

Den bevidsthed har Bøgh Wallin dog ikke i samme grad, når tankerne falder på årets PostNord Danmark Rundt. Det er nemlig ikke hvem som helst, som den høje dansker og de seks holdkammerater på Suri skal op imod.

Annonce

 

48 WorldTour-ryttere, Uno-X og Alpecin-Deceuninck pryder nemlig en startliste, der indeholder stjerner som Geraint Thomas, Jasper Philipsen, Magnus Cort, Michal Kwiatkowski, Tom Dumoulin, Søren Kragh, Jasper Stuyven, Christophe Laporte, Olav Kooij og Magnus Sheffield.

 

”Først så man jo holdene, som skal køre. Og det var allerede nok i sig selv, og nu med de ryttere, som de tager med, så bliver det virkelig hårdt og svært at være med fremme,” forklarer Bøgh Wallin og uddyber:

 

”Der er ikke nogen, som giver plads til kontinentalholdene. Man bliver nødt til selv at tage pladsen, hvis man skal være med fremme. Også med de ruter, så er der intet, der bliver foræret.”

 

Bøgh Wallin øverst på podiet i svenske Uppsala efter sin fjerde UCI-sejr og første i over tre år. Foto: Restaurant Suri - Carl Ras.

 

Ifølge Bøgh Wallin skal Magnus Bak Klaris forsøge at køre et godt klassement, men derudover vil Suris fokus være på en etapesejr. Med det stærke felt in mente mener den 26-årige dog, at ”brikkerne godt nok skal falde heldigt på plads”, hvis den drøm skal realiseres.

Annonce

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Bøgh Wallin forventer, at det blåklædte mandskab skal spille hovedparten af sine brikker tidligt og ellers hjælpe Mathias Larsen i eventuelle spurter.

 

”Vi er ikke de stærkeste, hverken individuelt eller som hold. Vi skal ikke regne med nogen rigtig chance for at vinde, hvis vi bare sidder i feltet. Vi skal angribe lidt ude fra for at få en chance. Det har vi også tænkt os at gøre.”

 

”Nu har vi ikke snakket taktik endnu, men det er ret åbenlyst, at man er nødt til at være med i udbruddene eller i den tidlige finale for at have en lille chance for at køre om en etapesejr. Kan man som hold vinde en etape, så kan resten af året også være lige meget.”

 

Spørgsmålet er, om det er nok

Den tidligere Riwal- og coloQuick-rytter glæder sig til de flade 1. og 4. etape, men det er særligt de 239 kilometer fra Otterup til Herning på tredjedagen, som på forhånd har fanget hans opmærksomhed.

 

”På den ene side ser jeg lidt frem til Herning-etapen. Men der er også bare mange ting, der kan gå galt på den etape. Meget grus, der kan sætte en stopper for, at det bliver rigtig sjovt. Men det er klart, at den som udgangspunkt passer mig godt, hvis jeg er fri for uheld,” fortæller danskeren, som mener at få sit bedste niveau målt med verdenseliten i de kommende dage.

Annonce

 

”Jeg føler mig rigtig, rigtig godt kørende. Jeg har kørt en del løb i Sverige i juli, og det er gået rigtig godt. Konkurrencen er lidt lavere, men alligevel er det altid sjovt at vinde løb. Jeg havde lige lidt problemer med maven til gadeløbene, og er man ikke 110 procent på toppen, så bliver man altså straffet for det, når det kun er en time lange løb.”

 

”Men jeg synes stadig, at det var en fin forberedelse. Jeg tror på, at jeg nok skal køre op til mit bedste. Så er spørgsmålet bare, om det er godt nok mod det felt.”

 

Bøgh Wallin vandt bakketrøjen i PostNord Danmark Rundt 2021. Foto: Feltet.dk.

 

Med Bøgh Wallins fremragende form i år kunne der spekuleres i, om han atter satser på at blive pro.

 

Læs også
Optakt: 6. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Ikke desto mindre bevarer han benene på jorden.

Annonce

 

Han ved godt, at det ikke er på baggrund af de danske licensløb eller de mindste UCI-løb, at de professionelle kontrakter bliver uddelt. Og at han med sine snart 27 år, skal levere noget ekstraordinært for at fange storholdenes interesse.

 

Han siger ikke nej, hvis et WorldTour-hold ringer. Men et muligt springbræt tilbage til de professionelles rækker er ikke sådan, at han anskuer den 32. udgave af PostNord Danmark Rundt.

 

”Jeg tror egentlig bare, at jeg ser det sådan, at jeg kører så stærkt, som jeg kan. Så må jeg se, om det er nok. Jeg kan ikke rigtig gøre det bedre. Det ændrer ikke meget på, at jeg bare skal gøre det så godt, som jeg kan. Om det så betyder en helt masse for potentielt at få en kontrakt - det tænker jeg ikke så meget over.”

 

Så det fylder ikke meget i dit hoved, om du skal være pro i 2023?

 

”Nej, umiddelbart forestiller jeg mig, at jeg bliver ved med at prøve på at udvikle Suri i den rigtige retning. Vi er kommet langt bare fra sidste år til i år. Det er ikke kun min fortjeneste. Der er mange om det. Det hjælper, at vi kører stærkt til løbene.”

Annonce

 

Rasmus Bøgh Wallin var professionel hos Riwal fra januar 2019 til august 2020. I fjor kørte han for DCU-holdet Team CO:PLAY-Giant, inden han ved årsskiftet rykkede tilbage på UCI-niveau hos Restaurant Suri-Carl Ras.

 

I 2021 vandt Bøgh Wallin bakketrøjen, og i år skal han køre sit femte PostNord Danmark Rundt. Med sig på Suri får han, foruden Larsen og Bak Klaris, Sebastian Nielsen, Oliver Knudsen, Christian Lindquist og Tobias Kongstad.

INFO
Rasmus Bøgh Wallin
Nyheder Profil Resultater Statistik
Restaurant Suri - Carl Ras
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Følg enkeltstarten i Romandiet og kongeetapen i Tyrkiet
Landevej
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!

Annonce

Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden

Annonce

INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
VIS FLERE

Annonce