EKSKLUSIVT

Dansk hold på træningslejr med hollandsk eliteteam
02. april 2021 08:00Foto: RYTGER | F. Ossola
af Andy Joachim Pedersen

Mens juniorsæsonen lider under restriktioner, udnytter RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk løbsstilstanden til at træne i Holland med det hollandske kontinentalhold NXTG Racing og deres tilknyttede hold.

Annonce

På Watersley Sport og Talent Park træner det danske hold med juniorryttere og de to eliteryttere Rikke Lønne og Mie Saabye i disse dage for at holde formen klar til DCU Ladies Cup lige om lidt.

 

Det bekræfter holdets manager og ejer, Morten Ravnkilde, overfor Feltet.dk.

 

”Først og fremmest er det for at holde pigerne i gang i forhold til, at kalenderen er så usikker, som den er. Så vil jeg ikke acceptere, at det bare er usikkert og derfor finder vi nogle muligheder,” fortæller Ravnkilde.

Radio Tours optakt til Flandern Rundt: Det mest fantastiske endagsløb der findes!

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Derfor satte vi den her lejr op med det hollandske UCI-hold NXTG Racing med noget fællestræning for også at holde deres piger motiveret,” fortæller han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL BASKERLANDET RUNDT? SÆT DET LIGE HER

 

Det danske hold ankom i forgårs og skal være i Sittard i Holland frem til på søndag, og allerede i morgen er de tilbage på Tom Dumoulin Park, hvor holdet skal køre deres interne uofficielle mesterskaber i enkeltstart.

Annonce

 

”De synes det er fedt, at vi træner med dem, når vores niveau også er højt. Så kan vi presse hinanden lidt. Det giver også noget andet, når vi kommer ude fra, så de ikke træner med de samme hele tiden,” siger han.

 

Træningen kommer i kølvandet på holdets sejr i Trofeo Alfredo Binda, hvor Anniina Ahtosalo sikrede det danske hold en midlertidig placering som det bedste juniorhold i verden.

 

Træner med stort hollandsk set-up
NXTG Racing er bygget op af Servais og Natascha Knaven, hvor førstnævnte er kendt som tidligere cykelrytter og nuværende sportsdirektør på Team INEOS. Ligeledes er banelegenden Wim Stroetinga og Erik Dekkers søn, Kelvin, involveret i projektet.

 

Det danske juniorhold har et samarbejde om talentudvikling med organisationen, og sendte for nyligt hele tre ryttere til Holland.

 

”Vi er gået sammen for at lave en mini-løbsserie på Tom Dumoulin Park og for at lavenogle træningsløb sammen,” fortæller han og fortsætter:

Annonce

 

”Vi træner også selv. Det er også vigtigt for pigerne. Vi har været ude fire timer torsdag, og i dag holder vi vores eget mesterskab i enkeltstart,” fortæller han.

 

Holdets finske rytter Anniina Ahtosalo vandt for nylig Trofeo Alfredo Binda for juniorer | Foto: RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk.

 

Rytterne skal ud på en 16 kilometer lang rute og dyste om den uofficielle holdtitel. Det og den kombinerede træning i weekenden med både kontinentholdet fra Holland og deres udviklingshold samt juniorhold giver noget for holdet.

 

”Vi får kørt noget glæde og motivation ind. Vi forbereder os på den næste ting for os, som er DCU Ladies Cup den 18. april. Det glæder vi os til,” fortæller han.

 

”Derefter har vi Nations Cup den 8.-9. maj i Frankrig, alt efter om det bliver afholdt,” fortæller han om Tour de Gevaudan, der endnu ikke er aflyst, som det var tilfældet med Healthy Agening Tour for juniorer og Gent-Wevelgem for juniorer.

Annonce

 

Giver dybere indsigt
Samarbejdet med det hollandske kontinentalhold giver en styrke for de kvinder, som RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk tager med til Holland.

 

”Det er der ingen tvivl om. De har en anden måde at træne på, og det er også det, der er det fede for vores piger. Vi giver dem en indsigt i, hvordan man også kan gøre tingene,” fortæller Ravnkilde.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL BASKERLANDET RUNDT? SÆT DET LIGE HER

 

”De har om nogen haft succes med den måde de træner, lever og er på som cykelryttere. Det er nogle af de ting, vi gerne vil lære af, både mig og pigerne,” siger han.

 

Træningen er et led i processen med at professionalisere den måde, som det danske hold lærer sine talenter at blive cykelryttere på.

Annonce

 

”Jeg leder hele tiden efter nye horisonter og måder, som vi kan gøre tingene på, så vi ikke bare kører i samme rille,” fortæller han.

 

Foto: RYTGER | F. Ossola

 

”Udover der er mange flere cykelryttere, så træner de mere og på en anden måde, end vi gør hjemme i Skandinavien,” siger han.

 

Norske Karoline Dalland, Clara Sundgren og Julie Lillelund er ikke med på samlingen, mens eliterytterne Rikke Lønne og Mie Saabye til gengæld er taget med holdet.

 

Annonce

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Officielt: Sagan og Ackermann forlader Bora

Landevej

Ineos-belgier kæmper med sygdom

Landevej

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE