Annonce

EKSKLUSIVT

Dansk femteplads ved MTB VM
08. oktober 2020 21:30Foto: Moritz Ablinger
af Jesper Johannesen

Efter gårdagens bronzemedalje til Simon Andreassen var fire danskere i dag i aktion ved MTB VM i Leogang i Østrig. Det blev til en flot dansk femteplads til talentet Oliver Vedersø Sølvhøj.

Bastian Emil om de smukke tabere: Halvdelen af den store sejr, er et smukt nederlag

se mere cykling på

I dag fortsatte MTB VM i Leogang i Østrig. Ruten var mudret, og der var masser af action på den hårde mountainbikerute. Hver omgang havde 200 højdemeter og juniorerne skulle køre fire omgang. 

I herreklassen var forventninger skruet op, da de danske juniorer kørte fantastisk i sidste weekend, hvor Tobias Lillelund og Oliver Vedersø Sølvhøj blev nummer et og to i Junior Cuppen, som blev kørt samme sted som World Cuppen i Tjekkiet. 

I dag startede Tobias Lillelund også godt ud og sad fremme blandt de ti forreste, men så fik danskeren desværre mekaniske problemer. 

"Jeg kom egentlig meget godt fra start, men min bagskifter satte sig fast i mit baghjul lige inden toppen på den første stigning på anden omgang," forklarer Tobias Lillelund til Feltet.dk. 

Desværre kunne den talentfulde danskeren ikke selv løse problemet, og det blev ekstrem dyrt. 

"Jeg kunne ikke selv få den fri og måtte ned og have Mads (Bødker, landstræneren, red) til at forklare mig, hvad jeg skulle gøre. Jeg tror, jeg smed omkring otte minutter på anden omgang, og derefter var det bare et spørgsmål om at gennemføre for mit vedkommende," tilføjer en skuffet danskeren, som endte på 28. plads.


Tyske Lennart-Jan Krayer er ny junior verdensmester i mountainbike / Foto: Moritz Ablinger

Herrernes løb endte med sejr til tyske Lennart-Jan Krayer foran Janis Baumann (Schweiz) og Luca Martin (Frankrig). 

Oliver Vedersø kørte sig flot op
Bagved Tobias Lillelund kom Oliver Vedersø Sølvhøj stærkt. Her lykkedes det den talentfulde dansker at køre sig stille og roligt op. 

"Jeg havde startnummer som nummer 23, så der skulle arbejdes for at køre mig frem til fronten," forklarer Oliver Vedersø Sølvhøj til Feltet.dk.

"Løbet startde hårdt ud, men jeg skulle bare følge planen. Jeg kører mig lidt frem på bakkerne, da jeg føler mig stærkt kørende. Jeg kører et rimeligt stress fuldt løb. Jeg tænker mere eller mindre på mig selv for at have flest mulige kræfter så langt ind i løbet som muligt." 

"Jeg holder hovedet koldt og begynder at indse en medalje er ude af syne, men jeg kører et kontroleret løb og laver ikke nogle dumme fejl, hvilket var en stor faktor i dag."

Alt i alt rækker anstregelserne til en femteplads, som den unge dansker er meget glad for efter dagens løb. 

"Jeg er glad for min femteplads og ser frem til næste weekend, hvor EM bliver kørt i Monte Carlo (Rivera)," slutter Oliver Vedersø Sølvhøj. 

Den sidste danske deltager i herre junior-klassen var Julius Gorm Kjær, som blev nummer 46.


Hos kvinderne sejrede tyske Mona Mitterwallner / Foto: Moritz Ablinger

Hos damerne blev det til hjemmebanesejr ved Mona Mitterwallner (Østrig), mens Luisa Daubermann (Tyskland) blev toer og Aneta Novotna (Tjekkiet) blev treer.

I dame juniorklassen havde Danmark en enkelt deltager til start i form af 18-årige Klara Sofie Skovgård Hansen, som endte på en 41. plads og høstede international erfaring.

INFO
VM - Juniorer
Nyheder
VM - MTB
Nyheder
Mountainbike
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Eksklusivt interviewSøren Kragh Andersen – Hvad kan vi forvente i 2021?

Landevej

Eksklusivt interviewFuglsang ser tilbage: Anede ikke hvad jeg kunne drive det til

Landevej

Annonce