EKSKLUSIVT

Dansk cykeltalent skal finde nyt hold til næste år
15. september 2020 08:00Foto: Peter Ebro / Argon 18
af Mathias Høj

Det amerikanske udviklingshold Hagens Berman Axeon er fortid for Jakob Egholm ved årets udgang. Alderen er årsagen til, at det danske cykeltalent må se sig om efter nye udfordringer.

Annonce

Jakob Egholm jagter en ny arbejdsgiver fra den kommende sæson.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.
 

Det 22-årige danske cykeltalent kører til dagligt for det amerikanske udviklingshold Hagens Berman Axeon, hvor han har kontraktudløb ved årets udgang. 

 

Det amerikanske cykelhold står for at udvikle talenter under 23 år, og da Egholm fylder 23 år i april næste år, kan han ikke fortsætte hos sin nuværende arbejdsgiver.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 23: Første uge af Touren, Bastian Emil som gæst & kyllingen i telefonen

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Uanset hvad så er jeg for gammel til at køre på holdet næste år. Derfor skal jeg ud at finde et nyt hold,” siger Egholm til Feltet.dk.

 

Egholm kørte sit første cykelløb i knap et år, da han i august var til start i det belgiske etapeløb Tour de Wallonie. Coronakrisen har forårsaget den lange løbspause, og frustrationen er til at føle på Egholm, der gerne vil ud at vise sig frem i cykelløbene.

 

”Det er utroligt nervepirrende ikke at have et hold næste år, samtidig med at jeg ikke kan køre så mange internationale cykelløb. Jeg er en type, der bliver bedre af at køre cykelløb.”

Annonce

 

Oplevelsen i Tour de Wallonie efter genstarten af cykelsæsonen var en hård velkomst, da flere ryttere benyttede løbet som optakt til Tour de France.

 

”Det var frustrerende at blive kastet ud i et løb som Tour de Wallonie efter 12 måneders løbspause, fordi jeg følte mig ikke klar til det. Jeg ville gerne have præsteret bedre og grebet chancen, men jeg må holde modet oppe og arbejde fremad.”

 

Nu står Egholm og hans agent overfor en jagt på et nyt cykelhold, og ifølge den unge dansker søger han et hold med et stort internationalt løbsprogram.

 

”Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at komme ind på et cykelhold, hvor de prioriterer at køre mange internationale cykelløb. Jeg ved, at det er med til at gøre mig god,” afslutter Egholm, der ikke kan afsløre, om han har fået en henvendelse fra et cykelhold.

 

Egholm har netop kørt U23-DM, hvor han sluttede på en 11. plads efter vinderen Julius Johansen.

Søndag skal den talentfulde dansker igen i aktion, når han er til start i det franske endagsløb GP Isbergues, der blev vundet af Mads Pedersen sidste år.

Annonce

INFO
Jakob Egholm
Nyheder
Hagens Berman Axeon
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Transfer/forlængelse
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ærgerlige sølvvindere: Mærkeligt at være skuffet over sølv

Bane

Video i artiklenDet perfekte holdløb udeblev: Holm & Bay analyserer dansk nederlag

Video

Video i artiklenHolm & Bay: Tape-snakken har skabt for meget støj om de danske ryttere

Video

Video i artiklenSportschef: Vi er skuffede i dag, men klar i morgen

Video

Video i artiklenDet føles mærkeligt at være skuffet over sølv: Interview med slukørede danske ryttere

Video

Video i artiklenNej, nej nej! Polak og malay ramler sammen på banen

Video

Video i artiklenSølv til Danmark: Se de danske baneryttere modtage medaljer

Video

Annonce

ANNONCE