EKSKLUSIVT

Dansk Astana-sportsdirektør ærgrer sig over Valgren-afsked
03. august 2018 14:22 af Benjamin Lillelund, NæstvedFoto: Mathias Mundbjerg / Feltet.dk

Lars Michaelsen havde gerne set, at Michael Valgren var blevet hos Astana i stedet for at skifte til Dimension Data.

Tidligere i dag blev det offentliggjort, at Michael Valgren fra den kommende sæson er at finde hos Dimension Data. Dermed er den 26-årige dansker snart fortid hos Astana, som mister en stor profil, der i år har vundet løb som Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race.

 

Den danske sportsdirektør på holdet, Lars Michaelsen, havde ellers håbet på, at Valgren blev på det kasakhiske mandskab, men sådan bliver det altså ikke. Om det er et rigtigt valg, kan Michaelsen imidlertid ikke spå om.

 

”Jeg synes, vi har haft et godt forhold, så jeg ærgrer mig selvfølgelig lidt. Men på den anden side skal han styre sin karrieres forløb efter andet end bare et samarbejde med mig. Det er svært at sige, om han har truffet det rigtige valg. Det tror jeg ikke engang, at han selv ved endnu. Det kan man først sige, når han har kørt der et halvt års tid,” siger Lars Michaelsen til Feltet.dk.

 

”Men Michael er en solid nordjyde med begge ben plantet på jorden, så jeg tror, han ved, hvad han vil. Han kan selv sørge for at være i den form, det kræves, når han skal køre de løb, han skal præstere i.”

 

Lars Michaelsen langer i samme ombæring en lille kritik afsted mod Astana-ledelsen, da han som sportsdirektør slet ikke er med til at bestemme, hvilke ryttere der skal køre på holdet.

 

”Jeg synes, det ville være meget naturligt, hvis vi havde noget at sige også. Det er os, der sidder med rytterne i slagmarken, og det er også os, der observerer, hvilke andre potentielle ryttere man kunne forestille sig i sin trup. Men jeg accepterer den måde, som strukturen er på Astana.”

 

”Jeg ved ikke, om vi har kæmpet for hans kontrakt, men selvfølgelig havde jeg gerne set, at han fortsatte hos os. På nogle hold er sportsdirektørerne meget involveret i, hvilke ryttere der kommer til holdet, men her har jeg ikke så meget indsigt,” siger Michaelsen.

 

Også danske Jesper Hansen har kontraktudløb med Astana efter denne sæson, men Lars Michaelsen kan ikke sige noget om, hvor Tour de France-rytteren står kontraktmæssigt.

DEL
KOMMENTARER