Danmark rykker forbi stormagter - tæt på otte ryttere til VM
21. juli 2021 07:09Foto: Sirotti
af Christian Frese

Meget skal gå galt, hvis Danmark ikke for fjerde år i træk skal få det maksimale antal af otte ryttere med til VM på landevej. Jonas Vingegaard har nemlig både sendt danskerne ind i top otte og øget afstanden til Tyskland på 11. pladsen på nationsranglisten.

Annonce

Jonas Vingegaards andenplads i Tour de France har sendt Danmark forbi Australien og Colombia og op på nationsranglistens ottendeplads.

 

Det fremgår af de lister, som UCI i går offentliggjorde.

 

Jumbo-Visma-rytterens præstation i Frankrig sikrede ham selv og Danmark 800 verdensranglistepoint, hvilket har øget de danske rytteres total til 7070, det højeste siden coronapandemien afbrød 2020-sæsonen for 16 måneder siden.

Danskersamling i front af feltet

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Danmark har i de seneste tre år været en fast del af top ti. Danskerne indledte året på syvendepladsen og nåede den hidtil bedste placering i slutningen af januar, da man avancerede til sjettepladsen.

 

De ti øverst rangerede nationer per 17. august får det maksimale antal af otte ryttere med til årets landevejs-VM i Flandern. Danmarks margin til Tyskland på 11. pladsen er lige nu på hele 2402 point. Til sammenligning modtog Tadej Pogacar 1000 point for at vinde Touren (eksklusiv etapesejre).

 

I spidsen for nationsranglisten finder man fortsat Belgien, mens Frankrig er ny toer foran Slovenien, som trods Pogacar og Matej Mohoric´ succes mistede næsten 1000 point i kraft af Primoz Roglic´ exit fra Touren.

Annonce

 

Den uheldige Tour har også betydet, at Roglic for første gang siden sin første Vuelta-sejr i 2019 er stødt af førstepladsen på den individuelle verdensrangliste. Pogacar er ny verdensetter foran Wout Van Aert.

 

Den største højdespringer i top 25 er ikke overraskende Vingegaard, der er hoppet fra en 65. til en 12. plads - blot to placeringer bag den bedst placerede dansker, Jakob Fuglsang, der trods en skuffende Tour rykker to pladser frem til nummer ti.

 

Endelig sørgede Richard Carapaz for, at Ineos Grenadiers stadig er verdens førende cykelhold. Briterne overtog føringen fra Deceuninck - Quick-Step, da Egan Bernal i maj vandt Giroen, og den føring er alt endnu intakt.

 

UAE Team Emirates er med Pogacars Tour-sejr rykket forbi Vingegaard, Van Aert og resten af Jumbo-Visma som det sidste mandskab i top tre.

Du kan se samtlige UCI-ranglister lige her.
 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

 

Annonce

INFO
Verdensranglisten
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE