EKSKLUSIVT

Danmark i asfalten: Vi væltede alle i samme styrt
08. juni 2021 12:30Foto: Danmarks Cykle Union
af Mikkel Tofte Langerhuus - Interview: Christian Sønder Frese

U23 landsholdet har i de forgangne uger kørt løb i Polen og Tjekkiet, hvor blandt andre Anders Foldager var til start. Vi fangede ham efter løbene, hvor han fortæller, at danskerne var plaget af flere uheld. 

Annonce

U23 landsholdet har kørt to Nations Cup løb, hvor det blev til et topresultat, da Marcus Sander Hansen spurtede sig til en femteplads på tredje etape.

 

Anders Foldager var til start ved begge lejligheder, og han kan berette om et uheldigt dansk hold. 

 

Ugen inden Fredsløbet kørte landsholdet Orlen Nations Grand Prix i Polen, hvor danskerne var plaget af flere uheld. Særligt galt gik det på første etape, hvor hele holdet var i asfalten. 

Padun gør det for anden dag i streg i Dauphine - Vingegaard toer

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

"På første etape sluttede vi på en ret teknisk omgang, og fem kilometer før vi kommer ind på omgangen, vælter vi alle seks danskere i samme styrt," fortæller Foldager til Feltet.dk. 

 

Halvdelen af danskerne fik ikke desto mindre kontakt med feltet igen, men missede derefter efter positioneringen på et kritisk tidspunkt i finalen.

 

"Tobias Lund, Frederik Irgens og jeg kom tilbage til feltet, lige som vi kom ind på omgangen. Så kørte vi egentlig bare spurten hjem til Irgens, men det glippede desværre i den sidste positionskamp," fortsætter Foldager.

Annonce

 

Han slår dog fast, at landsholdet var velkørende og styrtene var en stor del af forklaringen på de manglende resultater på de polske landeveje.

 

"Vi kørte godt som kollektiv, men det er svært at få etableret et ordentligt leadout, når alle seks mand ryger ned med 15 kilometer til mål," siger Foldager. 

 

På anden etape kom den 19-årige dansker i mål udenfor tidsgrænsen efter endnu et styrt, hvor Tobias Lund og Foldager selv slog sig en smule. Skræmmerne fik dog ikke betydning for Fredsløbet, mener den danske teenager. 

 

Fredsløbets felt af høj klasse 

Det danske landshold var også til start i det prestigefyldte, tjekkiske etapeløb med det mundrette navn Course de la Paix Grand Prix Jeseníky, der er bedre kendt som Fredsløbet.

 

Danskerne var til start uden en decideret bjergrytter, hvorfor de heller ikke havde nogle klassementsforhåbninger. 

Annonce

 

Anders Foldager fortæller, at feltet i Fredsløbet var virkelig stærkt, hvilket gjorde, at han blev udfordret fra kilometer nul. 

 

"Jeg fik en hård start. Både på grund af varmen og niveauet, som var noget andet, end jeg er vant til. Det skulle jeg lige vænne mig til. Jeg blev bedre og bedre i løbet af dagene," lyder det fra Foldager. 

 

På tredje etape, hvor Marcus Sander Hansen blev nummer fem, fandt han benene og fik leveret Sander Hansen allerforrest til etapens næstsidste stigning. 

 

Det til trods er det ikke en helt tilfreds Foldager, der gør status over Fredsløbet. 

 

"Rent resultatmæssigt var det selvfølgelig ikke det helt store. Femtepladsen på sidste etape er et eller andet sted godkendt, men det var selvfølgelig ikke det, som vi kom derned efter," siger den danske teenager.

Annonce

 

Alligevel ser han tilbage på oplevelsen som lærerig, da det har givet ham og holdkammeraterne værdifuld erfaring. 

 

Danskernes kollektiv fungerede godt på de tjekkiske landeveje, men konkurrenterne var for stærke. 

 

"Jeg synes, vi kører som et hold, sidder de rigtige steder og får placeret Marcus optimalt. Det var bare et felt af høj klasse," afslutter Foldager. 

 

Italienske Filippo Zana vandt løbet samlet, og Marcus Sander Hansen blev bedste dansker som nummer 21. 

 

Anders Foldager fører DEMIN Cuppen efter sejren i løbets første afdeling. Hans næste løb er den 12. juni, når DEMIN Cuppen igen løber af stablen i Nyborg. 

Annonce

 

LÆS ALT OM TOUR DE SUISSE HER!

INFO
Fredsløbet
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Annonce

ANNONCE