Dan Martin: Formen er bedre end normalt
09. februar 2019 09:55 af Anders Schelde Mai Foto: Team UAE 2019

UAE Team Emirates-rytteren har år timet sin form anderledes for at opfylde holdets ambitioner i hjemlandets nye UAE Tour.

Dan Martin har fået en udmærket start på 2019. Han blev nummer 13 i Trofeo Andratx - Lloseta, og på Volta a la Comunitat Valencianas indledende 10,3 kilometer lange enkeltstart sluttede Martin på en flot tiendeplads. I den samlede stilling er han 19 sekunder efter løbets førende rytter Edvald Boasson Hagen og 14 sekunder efter Ion Izagirre. I et interview med Cyclingnews fortæller Martin, at han især er godt tilfreds med netop sin enkeltstart, som han selv mener kan nå at blive endnu bedre.

 

”Jeg har startet sæsonen i god form. Det viser min præstation på enkeltstarten fra forleden. Jeg har arbejdet hårdt gennem vinteren, og jeg har ikke engang lavet det meste af enkeltstartstræningen endnu. Det viser, at vi har gjort fremskridt over vinteren, og det er meget interessant,” siger ireren fra Birmingham til Cyclingnews.

 

Et af sæsonen helt store mål for Dan Martin og UAE Team Emirates bliver det nye WorldTour-løb UAE Tour. Løbet er en sammensmeltning af Abu Dhabi Tour og Dubai Tour og er organiseret af RCS Sport, som også organiserede de forhenværende løb i de Forenede Arabiske Emirater. Sidste år blev Alexander Kristoff bedste UAE Team Emirates-rytter i Dubai Tour med en samlet niendeplads, mens Diego Ulissi hentede en syvendeplads i Abu Dhabi Tour. I år bliver det så Dan Martin, som skal forsøge at hente en populær hjemmebanesejr til UAE Team Emirates.

 

”Målet er selvfølgelig at opnå det for holdet bedste resultat, hvilket er den samlede sejr. Jeg har en følelse af, at jeg er længere fremme formmæssigt, end jeg plejer at være, men det er også meningen, da UAE Tour er meget vigtigt for holdet,” fortæller Martin, som er i gang med sin anden sæson på holdet.

DEL
DELTAG I DEBATTEN