Cort tager fantastisk sejr i Paris-Nice
13. marts 2019 16:37Foto: Astana
af Nikolaj Corfitz Jensen

Magnus Cort vandt dagens etape af Paris - Nice efter en lang dag i udbrud. 

Annonce

Magnus Cort (Astana) tog i dag en kæmpe sejr i Paris - Nice, da han efter en lang dag i udbrud var klart stærkest og henviste navne som Thomas De Gendt (Lotto Soudal) og Alessandro De Marchi (CCC) til de sekundære placeringer. 

 

Etapereferat

Endnu en blæsende dag mødte de 150 ryttere, da de tog starten på årets første kuperede etape, der helt som ventet skulle blive intens fra start. Efter mange angreb lykkedes det imidlertid allerede efter godt fem kilometer for syv mand at slippe fri, da Alessandro De Marchi (CCC), Mathias Le Turnier (Cofidis), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Christoph Pfingsten (Bora-hansgrohe), Kevin Reza (Vital Concept), Julien Bernard (Trek-Segafredo) og Olivier Le Gac (Groupama-FDJ) kørte væk.

 

De fik hurtigt selskab af danske Magnus Cort (Astana), Damien Gaudin (Direct Energie), Giulio Ciccone (Trek-Segafedo) og Elie Gebsert (Arkea-Samsic). Feltet faldt tidligt til ro, og mens Eduard Grosu og Evaldas Siskevisius (begge Delko) satte efter, voksede afstanden til to minutter. Også Delko-duoen fik kontakt, og dermed var 13 mand samlet i front.

Fantastisk! Kraftpræstation af Kong-Cort sikrer sejren på 4. etape i Paris-Nice

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Feltet strammer grebet

Interessant for udbruddets sammensætning var det, at Cort var den eneste af løbets klatrestærke sprintere, som var gået med. Derfor sad der flere hold i feltet, som havde interesse i samling, og det kunne ses på tidsforskellene. Især Mitchelton-Scott med Matteo Trentin og Bahrain-Merida med Sonny Colbrelli var aktive.

 

Tempoet var derfor højt i begge grupper, og som udbruddet kom inden for de sidste 50 kilometer, begyndte kræfterne at være udtømt. Reza, Siskevicius, Le Gac, Gaudin og Grosu blev her opslugt af feltet, mens Cort og Le Turnier så ud til at være i store problemer.

 

Med 11 kilometer til mål måtte Le Turnier så slippe sammen med Bernard, men Cort kæmpede videre. Feltet var her over et minut efter, og udbruddet viste sig altså som værende sværere at hente, end mange havde regnet med. Udbruddet så endda ud til at have flere kræfter tilbage end de stakkels Bahrain- og Mitchelton-hjælpere i feltet, som ikke fik megen hjælp.

Annonce

 

Cort viser styrken

Oddsene begyndte imidlertid at tippe til Magnus Corts favør. Efter at være blevet sat et par gange så han nemlig ud til at have fundet benene i finalen, og på dagens sidste stigning var han endda i stand til at tage føringer på lige fod med De Marchi, De Gendt og Ciccone, som altså var de sidste der stadig sad i udbrud.

 

Med tre kilometer til mål havde udbruddet stadigvæk 40 sekunder til feltet, og det satte gang i nogle angreb. Valentin Madouas (Groupama-FDJ) kørte først, mens Lilian Calmejane (Direct Energie) kørte efter. De to samlede sig, men havde ikke en chance for at nå frem.

 

Vinderen skulle altså findes blandt de fire forreste, hvor Magnus Cort på papiret var klart hurtigst. Danskeren turde imidlertid ikke at vente på en spurt, og angreb fra spids med en lille kilometer til mål. Konkurrenterne var ikke klar på det, og end ikke brølstærke Thomas De Gendt kunne komme med på hjul.

 

Cort fik hullet, og efter over fem timers kørsel kunne han så række armen i vejret og fejre en meget flot sejr. Få sekunder efter kom De Gendt i mål, mens Ciccone vandt spurten om tredjepladsen.

 

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) kom imidlertid ikke med feltet hjem, og derfor overtager Michal Kwiatkowski (Sky) løbets førertrøje. 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce