EKSKLUSIVT

Cort om Tour-plads: Man skal ikke føle sig for sikker
28. maj 2021 08:00Foto: A.S.O. / Fabien Boukla
af Mathias Høj

Giro d’Italia nærmer sig sin afslutning, mens Tour de France står for døren. Danske Magnus Cort fra EF Education-Nippo går benhårdt efter en plads på holdet til tre uger på de franske landeveje.

Annonce

Magnus Cort tror på en plads i Tour de France i år, selvom samme fornemmelse ikke gav en billet til den franske Grand Tour sidste år.

 

Det fortæller han overfor Feltet.dk.

 

Cort har netop forlænget sin kontrakt med EF Education - Nippo frem til og med 2023. Danskeren skiftede til det amerikanske storhold i sidste sæson fra Astana, og samarbejdet vil fortsætte nogle sæsoner endnu.

Video: Corts vinderdrømme braser

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Kontraktforlængelsen kommer blot en måned før årets Tour de France løber af stablen i slutningen af juni i byen Brest, og Cort satser på at tilbringe tre uger på de franske landeveje til sommer.

 

”I år tror jeg på det, men når det så er sagt, så troede jeg også på det sidste år uden at få en plads. Man skal åbenbart ikke føle sig for sikker,” siger Cort.

 

Tour de France begynder den 26. juni i byen Brest og slutter igen i Paris den 18. juli, hvilket er en uge inden landevejsløbet ved OL i Tokyo.

Annonce

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL CRITERIUM DU DAUPHINE? SÆT DET HER

 

Løbsprogram

Det er et stykke tid siden, at Cort senest deltog i et cykelløb. Det var i slutningen af april, hvor han var til start i Romandiet Rundt.

 

Den 28-årige dansker kørte sig i top-6 på to etaper i det schweiziske etapeløb. På 3. etape vandt han feltets spurt foran blandt andre Peter Sagan og Sonny Colbrelli og blev nummer to på etapen, som blev vundet af Marc Soler efter et soloridt.

 

I de seneste uger har Cort haft en løbspause, men rundt om hjørnet venter de to franske løb Mont Ventoux Challenge og Route d’Occitanie.

 

”Det er primært opvarmningsløb til Touren, som jeg håber meget på at blive udtaget til. Jeg tror, jeg står udmærket. Jeg har haft en god pause og er i gang med noget grundtræning. Nu kommer der stille og roligt nogle hårdere intervaller på. Alt går efter planen, så jeg tror nok, jeg skal være klar om en måneds tid.

Annonce

 

Mont Ventoux Challenge bliver kørt den 8. juni, mens etapeløbet Route d’Occitanie strækker sig fra den 10. - 13. juni.

Dette er anden del af vores interview med Magnus Cort. Følg med på Feltet.dk de kommende dage for at få tredje og sidste del af interviewet.

Første del af interviewet handler om danskerens kontraktforlængelse med EF Education-Nippo.

 

HUSK, DU KAN SE ALLE ETAPER AF ÅRETS GIRO D’ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

INFO
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Mont Ventoux Denivele Challenge
Nyheder
La Route d'Occitanie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE