Cort og Hansen til start i Oman
07. februar 2019 20:34 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O. / K.D. Thorstad

Jesper Hansen er på startlisten i Tour of Oman, ligesom Magnus Cort vender tilbage til løbet, hvor han sidste år vandt en etape.

Som det kan ses i toppen af artiklen, stod Magnus Cort for en af de mest suveræne spurtsejre i sidste sæson.

 

Ganske imponerende formåede den nu 26-årige dansker at sidde med over alle knoldene på en særdeles kuperet etape i Tour of Oman, så han fik muligheden for at spurte i gruppe på godt 20 mand.

 

De værste konkurrenter til sejren hed Giovanni Visconti, Alberto Bettiol, Nathan Haas og Greg van Avermaet, og selvom de fire herrer er ganske eksplosive, var de chanceløse mod en rigtig sprinter som Cort, der åbnede fra spids og vandt med mindst en håndfuld cykellængder.

 

Der er som bekendt ingen grund til at ændre på en succesformel, og derfor stiller Magnus Cort ganske naturligt op i Tour of Oman igen, når starten om ni dage går ved Al Sadawi-stranden.

 

I en gennemgang af løbets etaper vurderer arrangørerne endda, at han sammen med Enrico Gasparotto må udgøre den største trussel mod en sejr til en af de to storfavoritter Greg van Avermaet og Alexander Kristoff på løbets anden etape, der indeholder en mindre stigning ganske kort før mål.

 

På startlisten står også Jesper Hansen, som bliver en del af et særdeles stærkt Cofidis-hold. Franskmændene har udtaget både Jesus Herrada, Darwin Atapuma og altså Jesper Hansen, som af holdet selv er blevet beskrevet som holdets tre stærkeste kort i stigende terræn. Også Nacer Bouhanni er med fra det rødklædte kontinentalhold.

 

Løbet foregår over seks etaper, og den femte af slagsen har mål på det efterhånden velbesøgte Green Mountain, hvor Miguel Angel Lopez sidste år sejrede foran Alexey Lutsenko, der til gengæld kunne trøste sig med, at han endte med at vinde løbet sammenlagt.

DEL
DELTAG I DEBATTEN