EKSKLUSIVT

Contador peger på Giro-favoritter: Han er i god form
08. maj 2021 21:00Foto: Sirotti
af Malthe Graungaard Bech

Feltet.dk har taget en eksklusiv snak med Alberto Contador, om hvem han tror, der besidder podieplaceringerne efter tre ugers hårdt cykelløb i Italien.

Annonce

I dag gik startskuddet til årets Giro d'Italia endelig. Feltet er stærkt besat af flere stjerner i år, og der er flere om buddet til den samlede sejr. Alberto Contador har derfor også svært ved at pege på en enkelt favorit. Han har dog især øjnene på en rytter, som har vist god form på det seneste.

 

”Det er svært at vælge en, fordi der er så meget usikkerhed omkring rytternes form. Den eneste der 100% har bevist, at han er i god form er Simon Yates efter hans flotte løb i Tour of The Alps," siger Contador.

 

Det er dog et stærkt felt, som stiller til start i årets udgave af Giro d'Italia. Contador peger derfor også på en landsmand, som han mener, har haft en godkendt start på sæsonen. 

Giro-klassiker! Mikel Landa kører fra Contador og tager sejren på 15. etape

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

"Så kan man også sige, at Mikel Landas start på sæsonen har været god, selvom hans niveau ikke som sådan har været enestående,” udtaler den erfarne spanier.

 

HUSK, AT DU KAN SE ALLE ETAPER AF GIRO D*ITALIA EKSKLUSIVT PÅ DISCOVERY+ UDEN REKLAMER

 

Udover Landa og Yates, så peger ’El Pistolero’ også på både Remco Evenepoel og Egan Bernal, som han dog godt mener, kan være hæmmet af de skader, som de hver især har kæmpet med siden sidste år.

Annonce

 

”Vi ved, at Evenepoel er i stand til absolut alt, selvom han ikke har konkurreret siden Lombardiet Rundt på grund af fysiske problemer. På den anden side er der også Bernal, som allerede ved, hvad der skal til for at vinde en grand tour. Hvis han har overvundet de fysiske problemer, som han havde, tror jeg, han er en af favoritterne til den samlede sejr," fortæller Contador til Feltet.dk.


Svært at spå om de unge stjerner kan bibeholde deres høje niveau

Adspurgt om mange af de unge cykelrytteres kan bibeholde deres høje niveau gennem hele deres karriere, fortæller Contador, at det kan kun tiden vise.

”Det spørgsmål kan kun besvares af tiden. De skal både opretholde deres fysiske niveau, men de skal også opretholde et vist psykologisk niveau. Det kræver mange ofringer at være professionel atlet, og det høje niveau kan kun bevares via hård disciplin," fortæller den rutinerede spanier.

 

Det er svært at spå om fremtiden, men Contador håber dog, at vi kan få lov til at nyde den nye generation af superstjerner i lang tid fremover.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere: At udtage Cavendish ville gøre Bennett nervøs

Landevej

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Annonce

ANNONCE